Lifestyle|17.01.2020 17:42

Ειδική έκδοση «Μυστικά & Σκάνδαλα στο Μπάκιγχαμ»: Ερωτες και δολοπλοκίες που κλόνισαν το Παλάτι

Newsroom

Το εισιτήριο για να επισκεφθείτε τα επιβλητικά ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο κέντρο του Λονδίνου, κοστίζει 13,5 λίρες, κάτι λιγότερο δηλαδή από 16 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά, σας δίνετε η δυνατότητα να περιηγηθείτε σε ένα μικρό μέρος από τα... 602 δωμάτια του ιστορικού οικήματος, εκ των οποίων τα 78 είναι μπάνια. Κι επειδή κανένας δεν γνωρίζει το παλάτι καλύτερα από τους ίδιους τους μονάρχες του, εάν επιλέξετε την ηχητική ξενάγηση στα αγγλικά, αυτή γίνεται από τον ίδιο τον πρίγκιπα της Ουαλίας και διάδοχο του θρόνου, Κάρολο, ο οποίος άλλωστε έχει γεννηθεί μέσα στο γεωργιανής αρχιτεκτονικής μέγαρο μια κρύα μέρα του Νοεμβρίου 1948. Αυτό που δεν πρόκειται να σας πει όμως κατά τη διάρκεια της ηχητικής ξενάγησης είναι για τα ένοχα μυστικά που κρύβουν αυτά τα δωμάτια.

Τους έρωτες, τα μύχια πάθη, τα μίση, τις δολοπλοκίες, τα άκρατα φλερτ, τις παραιτήσεις που έγιναν πρωτοσέλιδο, τις έριδες και τις απόρρητες αποφάσεις που ελήφθησαν σε συνεννόηση με πρωθυπουργούς της Μεγάλης Βρετανίας και ενίοτε αρχηγούς ξένων κρατών. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε αιώνες πίσω στο χρόνο προκειμένου να καταγράψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Αρκεί να αναμοχλεύσουμε τα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου που φέρει ακόμη το βαρύτιμο στέμμα στο κεφάλι της η 94χρονη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της παγκόσμιας ιστορίας.

Τον Ιούνιο συμπληρώνει 67 ολόκληρα χρόνια στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου (ο οποίος συνοδεύεται και από 16 ακόμη βασίλεια της Κοινοπολιτείας των Εθνών). Στη μακρά θητεία της έμαθε και είδε πολλά. Αν και φρόντισε αρκετά εξ αυτών να μην λάβουν τη δέουσα δημοσιότητα, δεν τα κατάφερε πάντα με επιτυχία. Αρκετά εξ αυτών διέρρευσαν μέσα απ’ το παλάτι προκαλώντας έντονες αναταράξεις στον Οίκο των Ουίνδσορ που ίδρυσε ο παππούς της, βασιλέας Γεώργιος Ε’, τον Ιούλιο του 1917, μεσούντος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου εξαιτίας του αντιγερμανικού μένους του. Ήθελε να ξεχαστεί ότι η οικογένειά του προέρχεται από την γερμανική δυναστεία της Σαξονίας – Κόμπουργκ και Γκότα που μέχρι και σήμερα αποτελεί τον βασιλικό οίκο πολλών ευρωπαϊκών μοναρχιών.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλες τις προσφορές του Εθνους της Κυριακής (19/1) 

ΜπάκιγχαμΕΘΝΟΣ της ΚυριακήςΒασίλισσα Ελισάβετ