Lifestyle|19.01.2020 14:28

Megxit: Το παρασκήνιο από την ανακοίνωση της Ελισάβετ - Η «ανήθικη» πρόταση στη Μέγκαν

Newsroom

Με μια διπλή ανακοίνωση, η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν τον διακανονισμό για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τους τίτλους του, δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα, συνεπώς δεν θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο για τα βασιλικά καθήκοντα. Παράλληλα, θα πρέπει να επιστρέψει τα 2,4 εκατ. λίρες των Βρετανών φορολογούμενων που ξόδεψαν για να ανακαινίσουν την εξοχική βασιλική τους κατοικία στο κάστρο του Γουίνδσορ. 

Διαβάστε περισσότερα: Cressida Bonas: Η πρώην του πρίγκιπα Χάρι μιλά για τον χωρισμό τους

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η διαπραγμάτευση δεν έγινε με ισότιμους όρους, όπως πιθανόν να περίμεναν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. «Το Μπάκιγχαμ με την ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι το ζευγάρι δεν μπορεί να εκπροσωπεί πλέον επίσημα τη βασίλισσα την ώρα που στην ιστοσελίδα sussexroyal.com περιγραφόταν η προσπάθεια να γίνουν υβριδικά μέλη της βασιλικής οικογένειας», αναφέρει δημοσιογράφος του Guardian. 

Η συμφωνία του παλατιού με τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Ελισάβετ: «Είμαι περήφανη για τη Μέγκαν» 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η 93χρονη Βασίλισσα χρησιμοποίησε έναν πιο προσωπικό τόνο στην ανακοίνωσή της σε σχέση με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ που κράτησε μία πιο ουδέτερη στάση. Χρησιμοποιεί τρεις φορές την προσωπική αντωνυμία «εγώ» και τρεις φορές την προσωπική αντωνυμία «μου» στις πέντε παραγράφους της, ενώ ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αναφέρονται στους εαυτούς τους στο τρίτο πρόσωπο και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούν το «εμείς» στη δήλωσή τους.

Η Ελισάβετ μιλάει ως επικεφαλής της βασιλικής οικογένειας στο σύνολό της, βάζοντας στην άκρη τα προσωπικά της συναισθήματα για το καλό όλων. Αν και είναι βαθιά πληγωμένη, υποστηρίζει τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ με μοναδικό σκοπό να τους προστατέψει. 

Διαβάστε περισσότερα: Χρήστος Ζαμπούνης για Megxit: Η Μέγκάν φταίει για όλα, ο Χάρι σέρνεται πίσω της

Δίνει μεγάλη έμφαση στο θεσμό της οικογένειας γι' αυτό και εμφανίζεται τέσσερις φορές στην ανακοίνωσή της. Σε αντίθεση με την Ελισάβετ, της οποίας η ζωή ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο δημόσιας υπηρεσίας, οι Σάσεξ πιστεύουν ότι η δική τους ζωή μπορεί να χωριστεί σε πολλά διαφορετικά κεφάλαια. Παράλληλα, η Ελισάβετ μιλά με ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την Μέγκαν Μαρκλ προκειμένου να αποφύγει τις συγκρίσεις και να την κρατήσει κοντά στην βασιλική οικογένεια. Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να την προστατέψει την 38χρονη ηθοποιό, προκειμένου να μην θεωρηθεί «αποστάτης» και της ρίξουν πάνω της όλες τις κατηγορίες.

Η Μέγκαν και η «ανήθικη» πρόταση

Μόλις μαθεύτηκε ότι η Μέγκαν Μαρκλ ψάχνει δουλειά, έλαβε πρόταση από κολοσσό που εξειδικεύεται σε ερωτικό περιεχόμενο παντός γούστου στο διαδίκτυο. Την κάλεσε να αναλάβει, όχι ροζ θέση στο πλατό, αλλά διευθύντρια περιεχομένου που θα της επιτρέψει να συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο μέσα από ιστότοπο συχνών επισκέψεων από ερωτικά αναξιοπαθούντες που εκτός από την κινηματογραφική εκτόνωση, αποφασίσουν να μιμηθούν τη Μέγκαν στα υπόλοιπά της έργα.  

Η ανακοίνωση της βασίλισσας για το Megxit

«Μετά από μήνες συζητήσεων και τις πρόσφατες συζητήσεις, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μαζί βρήκαμε μια εποικοδομητική και υποστηρικτική λύση για τον εγγονό μου και την οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οκογένειάς μου. Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν ως αποτέλεσμα της έντονης επιτήρησης τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλο το αφοσιωμένο έργο τους στη χώρα, την Κοινοπολιτεία και πέρα ​​από αυτήν και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μέγκαν έγινε μέλος της οικογένειας. Είναι η ελπίδα ολόκληρης της οικογένειάς μου ότι η σημερινή συμφωνία τους επιτρέπει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ειρηνική νέα ζωή».

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για το Megxit

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάξεξ είναι ευγνώμονες στη βασίλισσα και τη βασιλική οικογένεια για τη διαρκή υποστήριξή τους καθώς προχωρούν στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους. Οπως συμφωνήθηκε στο νέο σύμφωνο, αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να παραιτηθούν από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένου των επίσημων στρατιωτικών υποχρεώσεων. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσιο χρήμα για βασιλικά καθήκοντα.

Με την ευλογία της βασίλισσας, οι Σάσεξ θα συνεχίσουν να κάνουν τις ιδιωτικές τους φιλανθρωπίες. Ενώ δεν θα μπορούν πλέον να εκπροσωπούν επίσημα τη βασίλισσα, οι Σάσεξ έκαναν ξεκάθαρο ότι οτιδήποτε κάνουν θα συνεχίσει να υπηρετεί τις αξίες της Αυτού Μεγαλειότητας. Οι Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους ΗRH τίτλους τους (ΑΒΥ η «Αυτού Βασιλική Υψηλότητα») καθώς δεν θα εργάζονται πλέον ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μοιράστηκαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στο Sovereign Grant (σσ είναι τα χρήματα που δίνονται από την κυβέρνηση στη βασιλική οικογένεια για τα καθήκοντά τους) τα χρήματα πο έλαβαν για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει η επίσημη κατοικία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν σχολίασε τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Υπάρχουν ανεξάρτητες διαδικασίες που θα καθορίσουν την αναγκαιότητα της δημόσιας χρηματοδότησης της ασφάλειας. Το νέο μοντέλο θα τεθεί σε εφαρμογή από την Ανοιξη του 2020».

Το νέο «παλάτι» της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι στον Καναδά

Εικόνες από το επόμενο σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν δημοσιεύει η εφημερίδα «Sun», η οποία κάνει λόγο για μία υπερπολυτελή κατοικία, σε μία από τις καλύτερες γειτονιές του Βανκούβερ, με 6 υπνοδωμάτια και 5 τουαλέτες σε ένα τετραώροφο κτίριο, δίπλα στη θάλασσα. Η εν λόγω κατοικία έχει πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας και σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, η Μέγκαν έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον γι' αυτήν.

Η κατοικία του Χάρι και της Μέγκαν στη Βρετανία, το Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ, είναι ήδη στη διαδικασία του κλεισίματος, το οποίο πριν λίγο καιρό ανακαινίστηκε έναντι 2,4 εκατομμυρίων λιρών. Ο οικονόμος του σπιτιού και ένας υπεύθυνος καθαρισμού μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ άλλα μέλη του προσωπικού -σεφ και υπηρέτες- ανακοινώθηκε πως δεν χρειάζονται άλλο, σύμφωνα με την Daily Mail. Η Μέγκαν είναι ήδη στον Καναδά μαζί με τον γιο του ζευγαριού, Άρτσι και τα δύο τους κατοικίδια.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μέγκαν

Η Μέγκαν Μαρκλ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση με τον πρίγκιπα Χάρι πως επιθυμούν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, απόφαση που έχει αναστατώσει ιδιαίτερα τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στις νέες τους ζωές

Η πρωταγωνίστρια του «Suits» απαθανατίστηκε χαμογελαστή και ευδιάθετη στον Καναδά, να επιβιβάζεται σε ένα υδροπλάνο στη Βικτόρια με προορισμό το Βανκούβερ, όπου επισκέφτηκε το κέντρο φροντίδας γυναικών «Downtown Eastside Women's Centre» ώστε να «προσφέρει υποστήριξη» και να «ενισχύσει το πνεύμα των εργαζομένων». Το συγκεκριμένο καταφύγιο γυναικών παρέχει συμβουλευτική, ένα πιάτο ζεστό φαγητό και καλύπτει τις βασικές ανάγκες γυναικών και παιδιών που έχουν ανάγκη. 

Ο πρίγκιπας Χάρι από την άλλη, έκανε πιθανώς την τελευταία δημόσια δήλωσή του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και δημοσίευσε βίντεο στο λογαριασμό του Instagram «Sussex Royal». Σε αυτό μίλησε για ένα διαφορετικό θέμα σε σχέση με την απρόσμενη παραίτησή του από τα βασιλικά αξιώματα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα φιλοξενήσει τα Invictus Games το 2022, μία διοργάνωση που μετέχουν βετεράνοι πολέμου, ενώ η παρουσία του πρίγκιπα Χάρι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για την κλήρωση των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι 2021 ίσως ήταν η τελευταία του επίσημη εμφάνιση. 

Βασίλισσα ΕλισάβετΠρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλMegxit