Lifestyle|06.12.2018 12:51

Η Ευγενία Σαμαρά στο TV Έθνος: Διατηρεί επαφές με Αντώνη Κανάκη;

Φωφώ Μπόνιου

Έτοιμη να φτάσει ακόμα και στα άκρα για να βοηθήσει τον αγαπημένο της Άλκη είναι η Μελίνα της σειράς του ΣΚΑΪ «Όσο έχω εσένα», την οποία υποδύεται η Ευγενία Σαμαρά. Η ηθοποιός εξηγεί στο TV Έθνος (2/12) γιατί δεν την αφορούν τα νούμερα τηλεθέασης, μιλά για τη σχέση της με τον Αντώνη Κανάκη και αποκαλύπτει την επιθυμία της να γίνει μητέρα.

Μιλήστε μας για τον ρόλο της Μελίνας που υποδύεστε στην καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ «Όσο έχω εσένα»…

Η Μελίνα είναι μία γυναίκα 30 ετών, όσο κι εγώ δηλαδή, με την τεράστια διαφορά από μένα ότι έχει ένα 8χρονο παιδί, το οποίο απέκτησε με το αφεντικό της όταν ήταν 22 ετών στην εταιρεία που δούλευε. Η σχέση αυτή δεν ευδοκίμησε. Το αφεντικό της δεν έμαθε ποτέ ότι κράτησε το παιδί, οπότε τη βρίσκουμε σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, να ζει με τον πατέρα της, που είναι μανάβης, να δουλεύει στο μανάβικο. Βοηθά τον πατέρα της και ο πατέρας της αντίστοιχα βοηθά την ίδια, αποτελώντας μια πατρική φιγούρα για το παιδί της. Βλέπουμε πώς κυλάει η ζωή της με διάφορα ζητήματα, καθώς και το τι συμβαίνει με έναν νέο άνδρα που μπαίνει στη ζωή της και έχει σύνδεση με το παρελθόν της, καθώς είναι ο ξάδελφος του πατέρα του παιδιού της.

Έχετε κοινά με την ηρωίδα;

Και η Μελίνα και εγώ είμαστε γυναίκες δυναμικές, πεισματάρες, χειραφετημένες. Κατά βάθος αυτό είναι άμυνα, λόγω της ανασφάλειας που έχουμε. Οπότε θα λέγαμε ότι κρύβεται μια ιδιαίτερη ευαισθησία πίσω από το σκληρό περιτύλιγμα της πολύ δυναμικής γυναίκας. Σε αυτό ταιριάζουμε πολύ. Επιπλέον, πιστεύω ότι και εγώ και η Μελίνα στον έρωτα τα χάνουμε.

Τι εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του σίριαλ και σε σχέση με τον δικό σας ρόλο;

Αρχίζουν τα πράγματα και σοβαρεύουν. Αυτό σημαίνει ότι ο Άλκης και η οικογένειά του θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, θα τους ανακαλύψουν δηλαδή, οπότε θα έχουμε πολλές εξελίξεις. Θα ζήσουμε δύσκολες στιγμές όλοι στο σπίτι μας. Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν τις σχέσεις όλων. Η Μελίνα θα αναγκαστεί να κάνει πράγματα που δεν θέλει για να βοηθήσει τον Άλκη, φτάνοντας ακόμα και στα άκρα.

Εσείς έχετε φτάσει στα άκρα για έναν έρωτα;

Τα όρια, τα άκρα για τον καθένα, είναι διαφορετικά. Δεν μπορούμε να τα ορίσουμε αντικειμενικά, δεν έχω κάνει κάτι ιδιαίτερα ακραίο για τον έρωτα, δεν χρειάστηκε. Δεν είμαι άνθρωπος που θα έκανα κάτι εάν αισθανόμουν ότι η άλλη πλευρά δεν ήταν διαθέσιμη ή δεν ήθελε.

Στο σίριαλ είστε μητέρα ενός αγοριού. Είναι στα άμεσα σχέδιά σας η μητρότητα;

Είναι κάτι που περνάει από το μυαλό μου, φυσικά και θα το ήθελα, αλλά παίζουν πολλά ρόλο. Είναι μια μεγάλη απόφαση, από τη στιγμή που είμαι και πολύ λογική και ιδιαίτερα οργανωτική προσωπικότητα. Πάντα με αγχώνουν αυτές οι αποφάσεις, αλλά στη ζωή μου το σκέφτομαι και θα το ήθελα.

Παιδί εκτός γάμου θα κάνατε;

Εάν έμενα έγκυος, δεν θα ήταν το πρώτο μου μέλημα να πάω να παντρευτώ. Ισως να έκανα έναν πολιτικό γάμο ή ένα σύμφωνο για τα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ο γάμος είναι στα σχέδιά σας;

Δεν είναι κάτι σκέφτομαι, πιο πολύ σκέφτομαι να κάνω παιδί παρά γάμο.

Και η Μελίνα και εγώ είμαστε γυναίκες δυναμικές, πεισματάρες, χειραφετημένες. Κατά βάθος αυτό είναι άμυνα, λόγω της ανασφάλειας που έχουμε

Σας ενοχλεί όταν δημοσιοποιούνται  φωτογραφίες από την προσωπική σας ζωή;

Δεν συζητάω για την προσωπική μου ζωή και ούτε σχολιάζω κάτι. Καλό είναι η προσωπική ζωή να μένει προσωπική. Τώρα, αν δημοσιευτεί μία φωτογραφία από κάποια εκδήλωση, δεν θα με ενοχλήσει. Θα με ενοχλούσε αν γινόταν εν αγνοία μου.

Η πορεία από πλευράς τηλεθέασης ενός προγράμματος πιστεύετε ότι αφορά τον ηθοποιό;

Δεν με αφορά τόσο, γιατί τα πράγματα στην τηλεόραση είναι ούτως ή άλλως δύσκολα. Ο κόσμος δεν είμαι πολύ σίγουρη για το τι πλέον θέλει να βλέπει και ποιο είναι το ποσοστό του κόσμου ηλικιακά που παρακολουθεί τηλεόραση. Δεν πιστεύω ότι μία δουλειά κρίνεται 100% από την τηλεθέαση. Έχω δει πολύ ωραίες δουλειές τα τελευταία χρόνια που δεν έχουν πάει καλά στους πίνακες τηλεθέασης. Η τηλεθέαση αφορά έναν ηθοποιό σε ένα ποσοστό μικρό. Σίγουρα έχει να κάνει με το αν θα συνεχίσει να έχει δουλειά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τον ρίχνει, ούτε να τον ανεβάζει. Από κει και πέρα, είναι και ο παράγοντας τύχη, η ώρα προβολής. Στη δική μας τη σειρά, για παράδειγμα, ξέρω από ανθρώπους που συναντώ ότι βλέπουν τη σειρά φανατικά στην επανάληψη, αργά το βράδυ.

T

Αν και περάσατε στο πανεπιστήμιο, στη Γεωπονική, βρεθήκατε σε άλλα μονοπάτια, αυτά της υποκριτικής. Πώς προέκυψε αυτή η μετάβαση;

Από τα έξι μου χρόνια ήμουν σίγουρη ότι θα γίνω ηθοποιός. Κάπου στο λύκειο υπήρξε η τρομολαγνεία τού «πέρνα στο πανεπιστήμιο για να βρεις δουλειά, γιατί θα πεθάνεις στην ψάθα». Φοβήθηκα λίγο, ήμουν και καλή μαθήτρια, οπότε δεν ήταν δύσκολο για μένα να καθίσω να διαβάσω. Πέρασα στη Γεωπονική γιατί ήθελα να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική τοπίου. Μπήκα στη σχολή και παράλληλα κατάλαβα ότι δεν θέλω να κάνω αυτό το πράγμα, οπότε πήγα έδωσα εξετάσεις και πέρασα με υποτροφία σε μια σχολή θεάτρου. Έκανα παράλληλα και τα δύο, μαθήματα στο πανεπιστήμιο και στο θέατρο. Αργότερα έπιασα δουλειά στο ραδιόφωνο και μετά στο «Ράδιο Αρβύλα». Από τη στιγμή που μπήκα στο θέατρο, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα ασχοληθώ με κάτι άλλο.

Και στη συνέχεια πώς μπήκε η τηλεόραση στη ζωή σας;

Δούλευα ήδη έναν χρόνο στο ραδιόφωνο του Κανάκη. Και κάποια στιγμή ήθελαν στο «Ράδιο Αρβύλα» να βάλουν μια γυναικεία στήλη. Κάναμε οντισιόν και διάλεξαν εμένα και τη Χριστίνα Μουστάκα.

Τι αποκομίσατε από αυτήν τη συνεργασία;

Έμαθα να είμαι επαγγελματίας. Ήταν πραγματικά μεγάλο σχολείο το «Ράδιο Αρβύλα», δούλευαν όλοι με όρεξη, με συνέπεια και με συγκέντρωση. Κρατάω την αγάπη που πήρα, μου φέρθηκαν άψογα, έχω πολύ ωραία πράγματα να θυμάμαι. Είμαι πολύ ευγνώμων που βρέθηκα εκεί.

Διατηρείτε επαφές με τον Αντώνη Κανάκη και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής; Φυσικά, μιλάμε. Οταν επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη, πάντα βρισκόμαστε.

Πιστεύετε ότι λείπουν ο Κανάκης και η ομάδα του από την τηλεόραση;

Φυσικά. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητες αυτές οι εκπομπές. Πέρυσι δεν έχασα ούτε μία εκπομπή από το «Βινύλιο». Αυτή η τηλεόραση λείπει, αυτή η τηλεόραση θα έπρεπε να υπάρχει. Είμαι πολύ στενοχωρημένη που δεν θα βλέπω το «Βινύλιο» και το «Ράδιο Αρβύλα».

Θα τους δούμε σύντομα, πιστεύετε;

Δεν γνωρίζω, το εύχομαι όμως.

T

Είχατε δηλώσει παλαιότερα ότι, αν δεν γινόσασταν ηθοποιός, θα γινόσασταν ψυχίατρος;

Ψυχολόγος ήθελα να πω! Οι άνθρωποι μου μιλάνε πολύ εύκολα, είμαι άνθρωπος που θα ακούσει, είμαι αρκετή δίκαιη και μπορώ να δω σφαιρικά τα πράγματα εύκολα. Θα μου άρεσε αυτή η δουλειά.

Ποια είναι η σχέση σας με τα social media; Αρκετά καλή. Τα χρησιμοποιώ προς όφελός μου και δεν με χρησιμοποιούν αυτά.

Ελεύθερος χρόνος, χόμπι; Ασχολούμαι με τη γυμναστική, κάνω χορό, πιλάτες, γιόγκα, κάνω διαλογισμούς και ασχολήθηκα με τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, τον γεμίζω με πράγματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία, ή με τη σωματική.

Πέρυσι δεν έχασα ούτε μία εκπομπή από το «Βινύλιο». Αυτή η τηλεόραση λείπει, αυτή η τηλεόραση θα έπρεπε να υπάρχει. Είμαι πολύ στενοχωρημένη που δεν θα βλέπω το «Βινύλιο» και το «Ράδιο Αρβύλα».

Ψυχοθεραπεία είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι μας;

Δεν έχει να κάνει με το αν έχουμε θέματα, προβλήματα, ζόρια. Οπως πηγαίνουμε για τσεκάπ, μία φορά πρέπει να πηγαίνουμε να κάνουμε μια συζήτηση με έναν άνθρωπο για να δούμε την ψυχούλα μας.

«Οι μάγισσες της Σμύρνης». Ποιος είναι ο ρόλος σας εκεί;

Υποδύομαι τη Βιολέτα, την πρώτη σύζυγο του Κωνσταντίνου Καραμάνου (τον υποδύεται ο Μέμος Μπεγνής), ο οποίος με χωρίζει για την Κατίνα (Σμαράγδα Καρύδη), γιατί του κάνει μάγια.

Πιστεύετε στα μάγια;

Δεν πιστεύω στα μάγια, πιστεύω στην ενέργεια και στις θετικές και στις αρνητικές δονήσεις. Πιστεύω ότι όλοι έλκουμε πράγματα ενεργειακά και απωθούμε πράγματα.

Μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο θέατρο όπου βρίσκεστε, σε σχέση με την προγραμματισμένη παράσταση «Ζητείται ψεύτης», έχετε κάποια ενημέρωση για το αν θα πάρουν παράταση οι «Μάγισσες»;

Ξέρω σίγουρα ότι έχουμε πάρει παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο.

Πώς φαντάζεστε τη ζωή μας έπειτα από 10 χρόνια;

Με φαντάζομαι ήρεμη, ευτυχισμένη, ισορροπημένη, χορτασμένη. Αλλά και αχόρταγη, με φιλοδοξίες και όνειρα – και φυσικά με οικογένεια.

T

Who is Who

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στη Σχολή Γεωπονίας. Παράλληλα σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στη σατιρική εκπομπή του ANT1 «Ράδιο Αρβύλα». Τηλεοπτικά την είδαμε στα σίριαλ «Η εκδρομή», «9 μήνες» και «Παρθένα Ζωή». Στο θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις «Σφήκες» (2005), «Μήδεια» (2009), «Φιλονικία» (2013) και «Grease» (2017). Φέτος τη βρίσκουμε στον ΣΚΑΪ, στο σίριαλ «Όσο έχω εσένα», και θεατρικά στις «Μάγισσες της Σμύρνης».

Ευγενία ΣαμαράTV Έθνος