Lifestyle|21.01.2020 20:17

Βάσω Λασκαράκη: Έρχονται θάνατοι στο «Έρωτας μετά»

Φωφώ Μπόνιου

Για το ξεκίνημά της από τη Θεσσαλονίκη, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και το αν θα έπρεπε το «Σόι» να συνεχιστεί απαντά η πρωταγωνίστρια της σειράς του Alpha «Έρωτας μετά». Επίσης, εξηγεί γιατί δεν ασχολείται με όσα γράφονται για την προσωπική της ζωή. 

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη με ένα flash back. Είστε Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνετε τις σπουδές σας και ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε το επαγγελματικό σας ταξίδι. Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Υπήρχε ένας ενθουσιασμός, μια αγωνία και η βεβαιότητα ότι θα ζήσω από το θέατρο και δεν θα χρειαστεί ποτέ να έρθω στην Αθήνα.

Το όνειρό σας ήταν να γίνετε ηθοποιός;

Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να λέω ότι θα γίνω ηθοποιός. Απλώς λίγο πριν από την τελική απόφαση αν θα δώσω Πανελλαδικές ή όχι αποφάσισα ότι θα δώσω εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Οι γονείς σας ήταν θετικοί με την επιλογή σας;

Δεν είχαν πρόβλημα οι γονείς μου, ούτε με ζόρισαν ποτέ. Ξαφνιάστηκαν όταν τους το είπα και γέλασαν. Δεν είπαν κάτι αρνητικό. Το ζόρι ήταν όταν έφυγα από τη Θεσσαλονίκη, που πάλι δεν είπαν τίποτα, αλλά ζορίστηκαν αρκετά.

Νιώθετε μαχήτρια;

Δεν ξέρω αν μπορώ να το πω. Νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου, νιώθω ότι από τη δουλειά που αγαπάω μπορώ να ζήσω και δεν την έκανα ως χόμπι. Νιώθω ότι τις δυσκολίες τις ξεπέρασα. Πλέον δεν φοβάμαι εύκολα.

Υπήρξαν στιγμές που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;

Ε, βέβαια, υπήρξαν στιγμές, όταν δεν μπορείς να βγάλεις τα προς το ζην και ζορίζεσαι οικονομικά και πρέπει να ζητήσεις προκαταβολές, να βάλεις κάτω και να μετρήσεις τα ευρώ ένα ένα, είναι δύσκολα πολύ. Και σκέφτεσαι μέχρι πότε θα γίνεται αυτό. Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά και δεν χρειάστηκε το plan b. Προς το παρόν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Και φέτος στη σειρά του Alpha, όμως, δίνετε μια προσωπική μάχη, με φόντο τη συζυγική αγάπη και τον αναπάντεχο έρωτα. Ενας ρόλος κόντρα σε αυτούς που μας έχετε συνηθίσει. Τι σας έπεισε να πείτε το «ναι» στον ρόλο της Αννας;

Βασικά εγώ η ίδια ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Ηταν μια πολύ συνειδητή επιλογή το να πάω σε κάτι δραματικό και να μην ξανακάνω κωμωδία αμέσως μετά το «Σόι», γιατί θεώρησα ότι θα ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου. Οπότε και εγώ έπρεπε να αποφορτιστώ, ίσως και το κοινό. Τώρα το ότι αυτό το δραματικό έτυχε να είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος για μένα, αυτό εξελίχθηκε στην πορεία. Το κατάλαβα εξαρχής, αλλά στην πορεία ήταν πιο δύσκολο υποκριτικά. Ηταν μια μεγάλη πρόκληση ο ρόλος της Αννας. Συναισθηματικά και υποκριτικά κάθε μέρα αναμετριέμαι μαζί της.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία στον νέο σας ρόλο;

Συναισθηματικά είναι λίγο δύσκολο. Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις κάθε μέρα και να κλαις, να χτυπιέσαι, να σε δέρνουν, να σε πιέζουν συναισθηματικά, γιατί όλο αυτό φέρνει μια συναισθηματική κούραση και μια εξάντληση. Αλλά, εντάξει, φροντίζω να το βιώνω τη στιγμή που γίνεται το γύρισμα.

Εχετε βρεθεί ποτέ στη δίνη ενός έρωτα, έχετε αντιμετωπίσει δίλημμα όπως η Αννα;

Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο δίλημμα όπως η Αννα, δεν μου έχει συμβεί, ευτυχώς, Παναγία μου.

Εχετε προδοθεί;

Ναι, έχω προδοθεί. Νομίζω όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με την προδοσία. Και σε επίπεδο έρωτα, και σε επίπεδο φιλίας, και επαγγελματικά. Είμαι πια στα 40, μου έχουν συμβεί όλα.

Ο έρωτας είναι για εσάς κινητήριος δύναμη;

Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, ένα συναίσθημα που μπορεί να σε κάνει να νομίζεις ότι θα κατακτήσεις τον κόσμο, μπορεί όμως και να σε καταστρέψει. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει ένας έρωτας. Και αυτό είναι που μου αρέσει στη σειρά που κάνουμε. Δεν είναι τα πάντα happy end στη ζωή.

Η Αννα θα καταφέρει να ξεφύγει;

Δεν θέλω να σας κάνω ένα τόσο μεγάλο spoiler για τη σειρά. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές, με θετικές και αρνητικές εξελίξεις για την Αννα και για όλους τους ήρωες. Η Αννα θα το παλέψει πολύ για να ξεφύγει από όλο αυτό.

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που εμπλέκεται στο ατύχημα και το οποίο δεν έχουμε δει ακόμα;

Εμπλέκονται άτομα στο ατύχημα, πιστεύω ότι τα έχουμε δει όλα, αλλά δεν έχει δεθεί το παζλ.

Θα υπάρξουν και άλλα πρόσωπα, θα έχουμε και άλλο θάνατο;

Γενικά έχουμε πολλές εξελίξεις αναπάντεχες. Εχουμε και θανάτους, έχουμε και πράγματα που δεν τα περιμένουμε καθόλου να συμβούν. Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις, τις οποίες και εγώ δεν τις περίμενα, δεν τις είχα φανταστεί.

Εσείς θα εμφανιστείτε μπροστά στον σύζυγό σας, τον Χρήστο (Μάριος Αθανασίου);

Ολα οδεύουν προς τα εκεί, τώρα μέχρι πού θα καταφέρω να φτάσω είναι άλλο θέμα. Αλλά όλα οδεύουν προς την επιστροφή της Αννας. Πιστεύω ότι η Αννα θα συναντηθεί ξανά με τον Χρήστο και τον Κωνσταντίνο στο παρόν, θα τα καταφέρουν να συναντηθούν. Αυτό θα είναι και το κομβικότερο σημείο της σειράς, όταν η Αννα θα βρεθεί μπροστά τους.

Νέοι έρωτες θα υπάρξουν στην ιστορία;

Αυτό δεν το γνωρίζω.

Το επάγγελμά σας σας έχει διευκολύνει στην καθημερινότητα σας, στην εφορία, στην τράπεζα;

Με έχει βοηθήσει. Οταν θα με αναγνωρίσουν, μπορεί να μου φερθούν πιο ευγενικά. Παλαιότερα θα ήταν μια απλή καθημερινή μέρα με κάποιες δυσκολίες. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν ευκολίες και τα αβαντάζ της αναγνωρισιμότητας.

Ο κόσμος συνεχίζει να σας μιλά για το «Σόι»;

Βέβαια, δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα σταματήσει να μιλά για το «Σόι». Νομίζω ότι το «Σόι» είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, γιατί ήταν από τις ωραιότερες οικογενειακές σειρές που υπήρξαν και δεν νομίζω ότι εύκολα γίνονται τέτοιες σειρές πια. Ηταν μια όμορφη σειρά που σου προσέφερε χαρά και χαλαρότητα.

Ο τηλεοπτικός σας μπαμπάς, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να υπάρξει και συνέχεια λόγω της ανταπόκρισης του κόσμου. Εσείς τι λέτε;

Ε, βέβαια, μα φυσικά θα μπορούσε να υπάρξει συνέχεια. Απλώς καταλαβαίνεις και ένα κανάλι που λέει ότι θέλει να κάνει και κάτι άλλο. Απλά λες πόσα χρόνια ακόμα… Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύονταν και οι σεναριογράφοι, υπήρξε κάποια δυστοκία στις ιστορίες, όχι ότι δεν γινόταν να προχωρήσει.

Το κεφάλαιο παρουσίασης τηλεοπτικής εκπομπής είναι κάτι που θα το βλέπατε θετικά;

Δεν το έχω τολμήσει παρά το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια μου το προτείνουν κάθε χρόνο. Ωστόσο δεν το έχω αποκλείσει. Κάθε φορά μπαίνω στη διαδικασία να το σκεφτώ και λέω πάντα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αν είναι να έρθει, θα έρθει.

Εχετε μετανιώσει για κάποια από τις προτάσεις που έγιναν;

Οχι, δεν έχω μετανιώσει. Θα μετάνιωνα αν δεν είχα πει το «ναι» στο «Σόι». Ηταν από τις σοφότερες επιλογές που έχω κάνει. Κέρδισα τόσο πολλά πράγματα και επαγγελματικά και από ανθρώπινες φιλίες.

Εχουν υπάρξει στιγμές που νιώθετε άβολα όταν εκπομπές αναφέρονται στη σχέση σας με τον πρώην σύζυγό σας, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, ή όταν ακούγονται ερωτήσεις για τις σχέσεις που διατηρείτε με τη σύντροφό του;

Δεν κάθομαι να τα αναλύσω και πάρα πολύ. Αλλά θεωρώ ότι τα πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν δεν χρειάζεται να τα σκαλίζουμε και να τα αναμοχλεύουμε, ειδικά όταν υπάρχουν καινούργιες σχέσεις και γάμοι και συνεχίζουμε τις ζωές μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος, θα προτιμούσα να μη γίνονται, αλλά δεν ασχολούμαι για να το παρακολουθήσω. Πρέπει να γίνει κάτι πολύ σημαντικό για να με ενοχλήσει.

Ακόμα και το πρόσφατο σχόλιο του πρώην συζύγου σας για τις ανύπαρκτες σχέσεις σας με τη σύντροφό του;

Δεν το έχω ακούσει καθόλου, δεν ξέρω πού ερωτήθηκε και δόθηκε αυτή η απάντηση. Δεν έχω ακούσει τη δήλωση όπως έχει γίνει και δεν μπορώ να απαντήσω κάτι.

Σας ζητήθηκε ποτέ να κάνετε γυμνή φωτογράφιση;

Μου είχε ζητηθεί κατά τη διάρκεια της «Πολυκατοικίας». Απάντησα όχι και παραμένει όχι.

Με σύζυγο σεφ πλέον συνεχίζετε να επιμένετε σε μια φράση που είχατε πει σε προηγούμενη συνέντευξή σας ότι η «κουζίνα είναι το βασίλειό μου»;

Η κουζίνα είναι το βασίλειό μας. Είναι όντως, είναι οι ώρες που περνάμε στο σπίτι και μας αρέσει να βρισκόμαστε εκεί.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;

Εννοείται ότι περνάει. Οι άνθρωποι που δεν αγαπούν το φαγητό δεν είναι καλοί άνθρωποι.

Ποια είναι η πιο μεγάλη σας ευχαρίστηση;

Ευχαριστιέμαι να πίνω καφέ με τον άνδρα μου πριν πάω στις δουλειές μου, ευχαριστιέμαι το πρωινό ξύπνημα με την κόρη μου, ευχαριστιέμαι τα τραπέζια στο σπίτι με φίλους, τα ταξίδια, μπορώ να ευχαριστηθώ με το πιο μικρό και το πιο μεγάλο.

Η ενασχόλησή σας με τα social media πόσο χρόνο σάς απασχολεί σε ημερήσια βάση;

Θα μου πάρει ένα 40λεπτο καθημερινά, κάνοντας και κάτι επαγγελματικό μέσα σε αυτό.

Οι followers σάς ζητούν τη γνώμη σας για κάποια θέματά τους;

Δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα. Μου λένε για τη δική μου ζωή, με τι συμφωνούν και με τι διαφωνούν, μου στέλνουν τι μαγείρεψαν, μοιράζονται πράγματα για τα παιδιά τους. Επίσης είναι φορές που μου ζητούν συμβουλές ή με ρωτούν τι φοράω, πώς βάφομαι, τη γνώμη μου για διάφορα πράγματα.

Υπήρξε ποτέ ακραία αντίδραση θαυμαστή σας;

Οχι. Υπάρχουν κάποιοι που γίνονται εμμονικοί, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Κλείνοντας την πόρτα στην προηγούμενη δεκαετία, εσείς τι κρατάτε και τι θα θέλατε να σας συμβεί από δω και πέρα;

Κρατάω τα πάντα, δεν πετάω κάτι, κλείνω τα μάτια μου στα άσχημα και τα δύσκολα, αφήνοντάς τα ένα βήμα πιο πίσω από τα καλά που ήρθαν στη ζωή μου. Πορεύομαι με μια αισιοδοξία και περιμένω ό,τι έρθει. Πάνω από όλα με υγεία και αισιοδοξία.

Το ενδεχόμενο να γίνετε μητέρα για δεύτερη φορά είναι κάτι που περνάει από το μυαλό σας;

Δεν είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι. Το σκέφτομαι. Αν είναι να έρθει, καλώς να έρθει.

Βάσω ΛασκαράκηΈρωτας μετά