Lifestyle|28.01.2020 14:40

Πριγκίπισσα στα 51: O πρώην βασιλιάς Αλβέρτος παραδέχθηκε ότι έχει κόρη εκτός γάμου

Newsroom

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β΄ παραδέχτηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας μιας γυναίκας που γεννήθηκε εκτός γάμου, της Ντελφίν Μποέλ, η οποία έδινε για χρόνια δικαστικό αγώνα για να αναγνωριστεί ως τέκνο του.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται μια ανακοίνωση του ίδιου του πρώην βασιλιά, ο Αλβέρτος πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα του τεστ DNA, στο οποίο είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματος δικαστηρίου των Βρυξελλών. «Τα επιστημονικά συμπεράσματα υποδεικνύουν ότι είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Ντελφίν Μποέλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η 51χρονη Ντελφίν Μποέλ - γλύπτης στο επάγγελμα - είχε δώσει δικαστικό αγώνα επί 6 χρόνια προκειμένου να αποδείξει ότι ο 85χρονος βασιλιάς Αλβέρτος είναι ο βιολογικός της πατέρας. Και πλέον, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως πριγκίπισσα ενώ δικαιούται και το 1/8 της περιουσίας του.

Η ανακοίνωση του Αλβέρτου σχετικά με την αναγνώριση της κόρης του, Ντελφίν Μποέλ

«Η Αυτού Μεγαλειότης ο βασιλιάς Αλβέρτος Β’ έλαβε γνώση των αποτελεσμάτων του τεστ DNA , στο οποίο συνεργάστηκε κατόπιν αιτήματος του εφετείου των Βρυξελλών. Τα επιστημονικά συμπεράσματα δείχνουν πως είναι ο βιολογικός πατέρας της κυρίας Ντελφίν Μποέλ. Αν και υπάρχουν επιχειρήματα και νομικές αντιρρήσεις που δικαιολογούν πως η νόμιμη πατρότητα δεν σημαίνει απαραίτητα βιολογική πατρότητα, ο βασιλιάς Αλβέρτος αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει αυτά τα επιχειρήματα και να τελειώσει με τιμή και αξιοπρέπεια αυτή την επώδυνη διαδικασία. Ο βασιλιάς Αλβέρτος επιμένει πως από την γέννηση της κυρίας Ντελφίν Μποέλ δεν συμμετείχε σε καμία οικογενειακή, κοινωνική ή εκπαιδευτική απόφαση σχετική με την κυρία Ντελφίν Μποέλ και ότι πάντα σεβόταν τον δεσμό που υπήρχε μεταξύ της κυρίας Ντελφίν Μποέλ και του νόμιμου πατέρα της».

Ως παιδί μάλιστα, λέγεται πως τον αποκαλούσε Papillon (πεταλούδα)

Απαντώντας στην είδηση αυτή, ο δικηγόρος της Μποέλ, Αλέν Ντε Ζονγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν θα σχολιάσουμε προς το παρόν». Η 51χρονη Μποέλ είχε ζητήσει την αναγνώρισή της από τον Αλβέρτο πριν από 20 χρόνια, αλλά οι εκκλήσεις της απορρίφθηκαν, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν στοιχεία πως ο βασιλιάς ήταν παρόν στην παιδική της ηλικία. Ως παιδί μάλιστα, λέγεται πως τον αποκαλούσε Papillon (πεταλούδα).

Η μητέρα της Μποέλ, η βαρόνη Sybille de Selys Longchamps, μίλησε δημοσίως για πρώτη φορά σχετικά με την υποτιθέμενη σχέση της με τον βασιλιά σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Νόμιζα ότι δεν μπορούσα να κάνω παιδιά επειδή είχα κάποια μόλυνση» είπε για την σχέση, που εκτεινόταν από το 1966 έως το 1984. «Δεν λαμβάναμε καν προφυλάξεις. Ήταν μια υπέροχη περίοδος. Η Ντελφίν είναι παιδί του έρωτα. Ο Αλβέρτος δεν ήταν η πατρική φιγούρα αλλά ήταν πολύ γλυκός απέναντί της».

Πάντως, η Ντελφίν Μποέλ μπορεί πλέον να αποκαλείται και νομικά πριγκίπισσα και έχει δικαίωμα σε μερίδιο της περιουσίας του βασιλιά Αλβέρτου Β’ , όταν πεθάνει και πάλι όμως το ποσό αυτό θα εξαρτηθεί από το ένα πεθάνει πριν από την σύζυγό του Πάολα. Σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο του βασιλιά, η Πάολα θα κληρονομήσει την μερίδα του λέοντος της περιουσίας του βασιλιά Αλβέρτου, η οποία θα περάσει αργότερα στα παιδιά που απέκτησαν στον γάμο τους, δηλαδή, τον βασιλιά Φίλιπ, την πριγκίπισσα Άσντριντ και τον πρίγκιπα Λόρεντ.

πρίγκιπας Αλβέρτος