Lifestyle|23.02.2020 17:27

Τζορτζ Κλούνεϊ: Δεν αντέχει άλλο τον γάμο του με την Αμάλ - «Δεν βλέπω τα παιδιά μου»

Άγγελος Γεραιουδάκης

Το Χόλιγουντ εκτός από τη λάµψη και τα φώτα, δεν παύει να είναι µια µικρή κοινωνία µε έρωτες, καβγάδες, πάθη αλλά και αρκετούς χωρισµούς. Ηταν τέλος Σεπτεµβρίου του 2014, όταν όλα τα βλέµµατα του διεθνούς Τύπου ήταν στραµµένα στη Βενετία. Ο «αµετανόητος εργένης», Τζορτζ Κλούνεϊ, και η δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, Αµάλ Αλαµουντίν, αντάλλαξαν γαµήλιους όρκους, φορώντας τις πλατινένιες βέρες τους, σε ένα βενετσιάνικο αναγεννησιακό palazzo µε φόντο το ηλιοβασίλεµα και τον «αφρό» της χολιγουντιανής αριστοκρατίας. «Είναι υπέροχο να είσαι παντρεµένος» είχε τονίσει αµέσως µετά τον γάµο ο Τζορτζ Κλούνεϊ, που χόρεψε τον πρώτο χορό της επίσηµης κοινής ζωής του µε την Αµάλ µε το τραγούδι «Why Shouldn’t I» του Κόουλ Πόρτερ, ενώ έκοψαν µαζί µια ασυνήθιστη για γάµο τετράγωνη τούρτα.

Εξι χρόνια µετά φαίνεται πως γκρίζα σύννεφα σκεπάζουν τον γάµο του διάσηµου ζευγαριού, αφού µια δήλωση που έκανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ στάθηκε η αφορµή για να κυκλοφορήσουν φήµες περί χωρισµού. Συγκεκριµένα, ο ηθοποιός εκµυστηρεύτηκε ότι έχει να δει τα δίδυµα παιδιά του εδώ και 200 ολόκληρες ηµέρες, δηµιουργώντας, έτσι, ερωτήµατα για τη σχέση που έχει µε τη µητέρα τους, Αµάλ Αλαµουντίν. Σύµφωνα µε ξένα δηµοσιεύµατα, µάλιστα, οι διαφορετικοί ρυθµοί και οι υποχρεώσεις του ζευγαριού καθιστούν αδύνατο ένα κοινό πρόγραµµα. Τα σενάρια περί χωρισµού ενισχύονται από το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε καιρό να κάνει κάποια κοινή εµφάνιση, όπως συνήθιζε.

«Οι δυο τους έχουν να φωτογραφηθούν µαζί από τον Αύγουστο. Η Αµάλ δεν παραβρέθηκε στο ετήσιο πάρτι του Τζορτζ για το Χάλογουιν στο Βέγκας, ενώ πέρασαν χώρια την τέταρτη επέτειο του γάµου τους. Εκείνος την πέρασε στο Λος Αντζελες µε φίλους, ενώ εκείνη έµεινε στη Νέα Υόρκη µε τα παιδιά λόγω της ∆ιεθνούς Συνόδου του ΟΗΕ» ανέφερε πηγή στο radaronline.com. Μάλιστα, σύµφωνα πάντα µε το ίδιο δηµοσίευµα, η «ακτιβίστρια µε µυαλό Rolls Royce», όπως χαϊδευτικά την αποκαλούν, φαίνεται να έχει εγκαταλείψει το σπίτι τους στην Αγγλία και κατοικεί πλέον µε τα δίδυµα στο ειδυλλιακό νησί της Σαρδηνίας. Κανένας, ωστόσο, από τους δύο µέχρι στιγµής δεν έχει πάρει δηµόσια θέση για τα όσα γράφονται σχετικά µε την κρίση στον γάµο τους. Μάλιστα, η 41χρονη δικηγόρος έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στον «Guardian» µετά την κυκλοφορία των φηµών περί χωρισµού, αλλά µίλησε µε την επαγγελµατική της ιδιότητα και υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου των δηµοσιογράφων.

Η γνωριμία

Η Αµάλ Αλαµουντίν και ο Τζορτζ Κλούνεϊ γνωρίστηκαν στην Ιταλία το 2013 σε κάποιο φιλανθρωπικό δείπνο, από τα πολλά όπου παρίστανται, λόγω των κοινών τους ενδιαφερόντων και της ακτιβιστικής δράσης τους. Ο ηθοποιός ήξερε, όπως δήλωνε τότε, σχεδόν αµέσως πως είχε να κάνει µε µια «εξαιρετική γυναίκα». «Και τότε αναρωτήθηκα αν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να της ζητήσω να βγούµε ραντεβού και να δεχθεί». Αφού της το ζήτησε δύο φορές και του αρνήθηκε, την τρίτη φορά η Αµάλ είπε το µεγάλο «ναι». «Είναι εκπληκτική και τυγχάνει να είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Εχει µεγάλη αίσθηση του χιούµορ» είχε αποκαλύψει ο διάσηµος ηθοποιός στο «ET» για τον λόγο που την ερωτεύτηκε. Εξι µήνες µετά την πρώτη τους κοινή δηµόσια εµφάνιση ως ζευγάρι σε µια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποφάσισε να της κάνει πρόταση γάµου στο σπίτι του στο Λος Αντζελες. Γονάτισε µπροστά της και της είπε: «Μην αργήσεις να απαντήσεις. Είµαι µεγάλος άνθρωπος και θα πάθω εξάρθρωση ισχίου».

Ωστόσο, πριν από τον γάµο των Κλούνεϊ, το γνωστό για τις φεµινιστικές του απόψεις site «Business Woman Media» αναφέρθηκε στο θέµα, σε ένα ρεπορτάζ του µε τον τίτλο: «H διεθνώς καταξιωµένη δικηγόρος Αµάλ Αλαµουντίν παντρεύτηκε έναν ηθοποιό». Και λίγο πριν από το τέλος του άρθρου, η δηµοσιογράφος έγραφε: «Ο ηθοποιός που -απ’ ό,τι µαθαίνουµε- λέγεται Τζορτζ Κλούνεϊ είναι µάλλον καλή περίπτωση, αν και κάπως ντροπαλός, αφού από την αρχή της σχέσης του µε την Αµάλ είναι µάλλον δύσκολο να βρεις µια φωτογραφία της, χωρίς να τον δεις να περιφέρεται κάπου στο βάθος. Ελπίζουµε πως δεν θα την εµποδίσει να κατακτήσει τον κόσµο. Κατά τη γνώµη µας, αυτός ο τύπος έκανε την τύχη του».

Δεν άντεξε την τσιγκουνιά του 

Εκτός όµως από το τέλος στον γάµο του Τζορτζ Κλούνεϊ µε την Αµάλ Αλαµουντίν, στους singles προσµετράται πλέον και ο Αλ Πατσίνο. Οι ψυχολόγοι λένε ότι δύο χρόνια είναι µια ικανοποιητική περίοδος για να µάθεις καλύτερα τον σύντροφό σου σε µια σχέση. Τόσο κράτησε και η σχέση του Αλ Πατσίνο µε την Ισραηλινή ηθοποιό Μέιταλ Ντόχαν, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δεν άντεξε άλλο κοντά στον 79χρονο πρώην σύντροφό της. «Είναι δύσκολο να είσαι µε έναν τόσο ηλικιωµένο άνδρα, ακόµη κι αν είναι ο Αλ Πατσίνο. Η διαφορά ηλικίας είναι δύσκολη, ναι. Προσπάθησα να το αρνηθώ, αλλά πλέον είναι ήδη ένας ηλικιωµένος άνδρας, για να είµαι ειλικρινής. Ετσι, παρά την αγάπη µου, δεν άντεξε η σχέση µας. Μαλώσαµε πρόσφατα και τον χώρισα, αλλά φυσικά και τον αγαπάω και τον εκτιµώ, και χαίροµαι που ήµουν δίπλα του όταν µε χρειάστηκε αλλά διότι αποτέλεσα µέρος της κληρονοµιάς του. Είναι µεγάλη τιµή για µένα. Χαίροµαι που είχαµε αυτήν τη σχέση και ελπίζω να µείνουµε δύο καλοί φίλοι».

Παράλληλα, η Μέιταλ Ντόχαν άφησε να εννοηθεί πως ο γνωστός ηθοποιός ήταν και τσιγκούνης. Συγκεκριµένα, όταν ρωτήθηκε αν αποχώρησε από τη σχέση µε κοσµήµατα ή άλλα ακριβά δώρα, γέλασε και είπε: «Πώς µπορώ να πω ευγενικά ότι δεν ήθελε να ξοδεύει χρήµατα;». Και τα µόνα δώρα που της είχε κάνει εδώ και δύο χρόνια ήταν µερικά λουλούδια.

Η στιγµή που ο Αλ Πατσίνο παραπατά στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ µαγνήτισε τα φλας

Η τελευταία κοινή τους δηµόσια εµφάνιση ήταν στην πρεµιέρα της ταινίας «The Irishman» στο Λος Αντζελες, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν κάνει µια εµφάνιση στα BAFTA, µε τον Αλ Πατσίνο να σκοντάφτει στα σκαλιά του κόκκινου χαλιού και τη σύντροφό του να τον κρατά από το µπράτσο του χεριού του. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν σχολιάσει τότε τη µεγάλη διαφορά ηλικίας, αλλά το ζευγάρι φαινόταν να απολαµβάνει τη δηµοσιότητα και να µη δίνει καµία σηµασία στα σχόλια των σκανδαλοθηρικών περιοδικών. Τελικά, όµως, η γοητεία των σταρ του κινηµατογράφου έχει χρονικά όρια, ακόµη και όταν πρόκειται για τον βραβευµένο µε Οσκαρ θρύλο του Χόλιγουντ.

χωρισμόςΤζορτζ ΚλούνεϊΑλ ΠατσίνοΑμάλ ΑλαμουντίνΧόλιγουντ