Market|17.11.2021 17:36

Η ζωή αναβαθμίζεται με τις κινητές επικοινωνίες

Newsroom

Από χρήσιμα εργαλεία, τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών και τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει απολύτως απαραίτητα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας και την επαγγελματική μας εξέλιξη.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μετρούν σχεδόν 30 χρόνια στην Ελλάδα και έκτοτε, με σταθερές και μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποιούν οι πάροχοι, έχουν κάνει άλματα όσον αφορά στην ανάπτυξή τους, η οποία συμβάλει και στη δική μας παράλληλη εξέλιξη. Οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογικές υποδομές και λύσεις προς πολίτες και επιχειρήσεις αποτελούν πλέον το «κλειδί» για την περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, την ενίσχυση της καινοτομίας ενώ εξασφαλίζουν καθολικότητα πρόσβασης με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα όλων των ανθρώπων.

Ιδιαίτερα στην απαρχή της συναρπαστικής εποχής της 5ης γενιάς που έχει ήδη ξεκινήσει, η κινητή τηλεφωνία φέρνει επαναστατικές υπηρεσίες μέσα από εφαρμογές που “πατάνε” στο 5G, όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων- ΙοΤ, το cloud computing, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας και οικοδομεί μια νέα ψηφιακή πραγματικότητα για τον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και τομείς της δημόσιας διοίκησης, όπως την υγεία, την εκπαίδευση, τις μεταφορές, τη διαχείριση έξυπνων πόλεων και άλλους, με ασφάλεια και διασφάλιση της ιδιωτικότητας.

Τώρα, που πλέον από χρήσιμο εργαλείο έχουν γίνει απαραίτητο, θα φανταζόσασταν ποτέ τη ζωή σας χωρίς την εξέλιξη τους;

  • Να μην μπορούσατε για παράδειγμα να μιλήσετε με το παιδί σας ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου και αν βρίσκεται.
  • Να μην χρησιμοποιούσατε τον πλοηγό για να σας δείξει τον δρόμο για προορισμούς που πρώτη φορά επισκέπτεστε.
  • Να μην κάνατε βίντεο κλήσεις με ανθρώπους που αγαπάτε, αλλά βρίσκονται μακριά.
  • Να μην είχατε την εύκολη πρόσβαση στην εκπαίδευση μέσω των online μαθημάτων, ακόμη και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
  • Να μην μπορείτε να εργαστείτε ή να παρακολουθείτε την εξέλιξη της δουλειάς σας εκτός του φυσικού χώρου εργασίας σας.

Τη σημαντικότητα των δικτύων μάς θυμίζει και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας μέσα από μια σειρά μονόλεπτων ταινιών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από όλους τους κλάδους εξηγούν πώς τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών τους έχουν βοηθήσει ή και σε κάποιες περιπτώσεις, τους έχουν αλλάξει τη ζωή. 

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες και μας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες και ευκαιρίες. Από τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, μέχρι και σημαντικότερα, , τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών αποτελούν ένα καθ’ όλα σημαντικό και απαιτούμενο εργαλείο για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας και την εξέλιξή μας.

Για να δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο της σειράς που δημιούργησε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας πατήστε ΕΔΩ.

κινητή τηλεφωνίαεπικοινωνίακινητά