Market|06.09.2022 13:10

Alfa Wood Group: Η μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα

Newsroom

Η «ALFA WOOD GROUP» είναι αμιγώς ελληνική - οικογενειακή εταιρεία με έδρα στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας όπου βρίσκεται και η κύρια εγκατάσταση της. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1981 στην Λάρισα από τους κ.κ. Αδαμόπουλο Αντώνη & Αγοραστό Χρήστο και συνεχίζεται αντάξια από τα παιδιά τους Στέλιο Αγοραστό, Γιώργο και Βασίλη Αδαμόπουλο, στοχεύοντας αρχικά στην παραγωγή και διάθεση επίπλων στην τοπική αγορά. Ξεκίνησε ως μεταποιητική εταιρεία και μετέπειτα μπήκε στη βιομηχανική παραγωγή.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή Ινοσανίδας (MDF), συσσωματωμάτων ξυλείας (wood pellets), στην εμπορία δασικής ξυλείας και στην εν γένει παραγωγή & εμπορία προϊόντων ξύλου και βιομάζας, καθώς και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την πώληση της στον ΛΑΓΗΕ ΑΕ.

Συνοπτική παρουσίαση των προϊόντων

  • Ινοσανίδες (MDF)
  • Επενδεδυμένα πάνελ
  • Μοριοσανίδα επενδεδυμένη (MFC)
  • Πάγκοι εργασίας
  • Διακοσμητικές γυαλιστερές & ματ επιφάνειες
  • Δάπεδα
  • Εσωτερικές πόρτες
  • Προφίλ
  • Συσσωματώματα ξύλου (wood pellets)
  • Μπρικέτες ξύλου
  • Παραγωγή ρεύματος

Σήμερα o όμιλος απασχολεί πάνω από 350 εργαζόμενους.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD βρίσκονται στην Ελλάδα, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες (Λάρισα – Γρεβενά – Νευροκόπι) και καλύπτουν συνολικά έκταση 385.000 τ.μ..

Πέρα από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις διαθέτει επίσης 10 κέντρα διανομής –υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, 40% του κύκλου εργασιών προέρχεται από τις εξαγωγές σε 39 χώρες & σταθερά αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα σήμερα να κατέχει μια από τις ηγετικές θέσεις στην Ελληνική αγορά ξύλου.
Η εξωστρέφεια του ομίλου υποστηρίζει την ελληνική οικονομία και δίνει το καλύτερο όνομα στα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στις διεθνείς αγορές.

Στόχοι της εταιρείας αποτελούν η καθιέρωσή της στα Βαλκάνια & την Ευρώπη ως την πιο ολοκληρωμένη βιομηχανία στον κλάδο της επεξεργασίας ξύλου.

Αξίες που διέπουν την επιχείρηση είναι η προσήλωση στην ποιότητα των αγαθών, ο σεβασμός σε πελάτες, εργαζομένους και συνεργάτες. Ως εταιρεία δίνει έμφαση στις κτιριακές και μηχανολογικές υποδομές, στην έρευνα-ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων, καθώς και στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ως στρατηγική η επιχείρηση έχει υιοθετήσει τη σταθερή ανάπτυξη και παράλληλα τη διαρκή βελτίωση προϊόντων και των οικονομικών της μεγεθών.

Εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του κύκλου εργασιών για τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Οι πιστοποιήσεις του ομίλου διασφαλίζουν τη δέσμευση για ορθή περιβαλλοντική διαχείριση και με βιώσιμες πρακτικές και στόχο την αειφορία, φροντίζει το περιβάλλον.

Μελλοντικές προοπτικές - Όραμα:

Η διατήρηση ηγετικής θέσης στην ελληνική και διεθνή αγορά, παράλληλα με την αύξηση της αξίας της μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών και της παραγωγής πρωτοποριακών προϊόντων.

Νέο Showroom από τον όμιλο ALFAWOOD

Ένας νέος χώρος για να ανακαλύψετε τον κόσμο του ξύλου έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας.

Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δίνουν τη δυνατότητα σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και όλους τους συνεργάτες μας, να δουλεύουν και να συνδυάζουν υλικά για τα επερχόμενα έργα τους.

Στο επιβλητικό Show room 500τ.μ., μπορείτε να ενημερωθείτε από τους άρτια καταρτισμένους πωλητές του ομίλου για να βρείτε όλη τη γκάμα των προϊόντων.

Νέο Application από τον όμιλο ALFAWOOD

Το νέο Mobile Application με νέες δυνατότητες και εύκολη πρόσβαση στα αγαπημένα σας “εργαλεία” της Alfa Wood Group. 

  • Alfa Room Visualizer: εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας η οποία βασίζεται στην τεχνολογία AR (augmented reality), σχεδιασμένη από την Alfa Wood Group για να σας βοηθήσει να απεικονίσετε τα δάπεδα, μέσα στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο!

και

  • Alfa Design Studiο: ένα εξαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο, που σας δίνει τη δυνατότητα να οπτικοποιήσετε εύκολα τις ιδέες σας.

Διαμορφώστε των χώρο σας με τα έπιπλα που θα βρείτε στις σκηνές μας συνδυάζοντας όλα τα υλικά του ομίλου Alfa Wood, (διακοσμητικές επιφάνειες, δάπεδα, επιλεγμένα χρώματα Ral).

Κατεβάστε την εφαρμογή μας από το Play Store σε Android συσκευές και από τo AppStore σε iOS συσκευές. www.alfawood.gr

βιομηχανίαειδήσεις τώραξύλο