Market|16.09.2022 17:18

Έρευνα και Πειράματα αντισεισμικότητας στο Ε.Μ.Π. σε προκατασκευασμένες οικίες.

Newsroom

Η εταιρία ΚΟΦΙΝΑΣ χρόνια στον χώρο των προκατασκευασμένων κατοικιών, έχει καταφέρει να εξελίξει την τεχνολογία της κατασκευής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φημίζονται οι κατασκευές της εταιρίας για την μέγιστη αντισεισμικότητά τους. Με τα κατάλληλα δομικά υλικά, και με την ακριβής σχεδίαση της κατασκευής, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία χρόνων, δίνουν στις οικίες της εταιρείας μας το εγγυημένο αποτέλεσμα της πλήρους αντισεισμικής θωράκισης και στατικής επάρκειας.

Η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ πιστοποίησε και πρακτικά το πλεονέκτημα αυτό των κατασκευών της για την μέγιστη αντισεισμικότητα διεξάγοντας για ακόμα μια φορά ένα επιστημονικό πείραμα σε τριώροφη πλέον κατασκευή φυσικής κλίμακας.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τον Φεβρουάριο του 2022 η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ δοκίμασε ξανά σε φυσική κλίμακα με χρήση σεισμικού προσομοιωτήρα.

Επειδή τα κτίρια είναι αυτά που μπορούν να σκοτώσουν και όχι ο σεισμός, εμείς επενδύουμε στην ποιότητα τους με στόχο τη δική σας ασφάλεια.

Η ΚΟΦΙΝΑΣ από το 1977 πρωταγωνιστεί στην έρευνα και παραγωγή τοιχοποιίας.
Πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2022 ένα ακόμη πείραμα σε τριώροφο κτίριο.

Το πείραμα αυτό πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Οι μέγιστοι στόχοι της εταιρείας είναι η συνεχής εξέλιξη. Έτσι, ο καθησυχασμός δεν ήταν από τα στοιχεία που χαρακτήριζε την δουλειάς της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ. Θέλει να προσφέρει πάντα άριστη ποιότητα και πάντα φτάνει τα βέλτιστα και τεχνολογικά εξελιγμένα αποτελέσματα.

Το πείραμα του 2022 είναι η συνέχεια του πειράματος στατικότητας που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2009, στη διάρκεια του οποίου ένα μονώροφο δοκίμιο σπίτι της εταιρείας μπαίνοντας στον σεισμικό προσομοιωτήρα άντεξε μέχρι και 1,5 g επιτάχυνση παραμένοντας άθικτο.

Για αυτό η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ θέλησε να επισφραγίσει το αποτέλεσμα αυτό και να πάει ένα βήμα πιο πέρα.

Έτσι το 2022 πραγματοποίησε σε τριώροφο δοκίμιο φυσικού μεγέθους πείραμα στατικότητας στον σεισμικό προσομοιωτήρα στο ΕΜΠ φορτίζοντάς το σε σεισμικές καταπονήσεις επιτάχυνσης 1G, το οποίο ισοδυναμεί με 9+ της κλίμακας ρίχτερ, χωρίς να παρουσιάσει βλάβη.

Εγγύηση ΚΟΦΙΝΑΣ για την αντισεισμικότητα

Με κάθε ευκαιρία η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ δοκιμάζει και πιστοποιεί τα δεδομένα και τις διαδικασίες που ακολουθεί για τις κατασκευές και ανεγέρσεις των προκατασκευασμένων κτιρίων της, με στόχο την αντικειμενική εγγύηση.
Οι επιστημονικές πιστοποιήσεις που μέσω πειραμάτων έχει εξασφαλίσει αποτελούν για την εταιρεία την κινητήριο δύναμη για να συνεχίσει να παρέχει τα πιο ποιοτικά, σύγχρονα και βέλτιστα υλικά καθώς και αποτελέσματα σε κάθε προκατασκευασμένο σπίτι ΚΟΦΙΝΑΣ.

αντισεισμική προστασίακατοικίασεισμόςκατασκευές