Moto|24.05.2023 21:25

Ακύρωση του 3ου σκέλους του Hellas Rally Raid

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το Hellas Rally Raid εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δύσκολα Rally εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και μία κανονική περιπέτεια για σκληροπυρηνικούς αναβάτες. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν σαν αποτέλεσμα τα ποτάμια να έχουν φουσκώσει, κλείνοντας τα περάσματα και περιορίζοντας την αντοχή των αναβατών.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για όσους χθες το βράδυ έμειναν με τις μοτοσυκλέτες τους εκτός κατασκήνωσης. Το στίγμα τους υπήρχε κανονικά στον χάρτη, όμως το σημείο που βρίσκονταν δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο και δεν πρόλαβαν το τελευταίο φως της ημέρας.

Πέραν τώρα των υδάτινων περασμάτων, υπάρχουν και αρκετά ακόμα σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Όσοι πέρασαν πρώτοι από αυτά ήταν πιο τυχεροί, γιατί μπορεί όσοι ακολουθούσαν να είχαν πιο εύκολη πλοήγηση, βλέποντας πλέον την διαδρομή, όμως με τις συνθήκες που δημιούργησε η βροχή, είχαν να παλέψουν με μεγαλύτερα λούκια από εκείνα που συνάντησαν οι πρώτοι.

Δύσκολη μέρα είχε και ο Pol Tarres με την Yamaha Tenere 700 World Raid, η οποία είναι εξοπλισμένη με τον κατάλογο του GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing), καθώς ούτε ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να αποφύγει τις πτώσεις στα υδάτινα περάσματα. Οι φωτογραφίες που δείχνουν την μοτοσυκλέτα με τον αριθμό 13 – αυτή του Pol Tarres – πεσμένη μέσα στο νερό, μαρτυρούν τις δυσκολίες που συνάντησε.

Μάλιστα ο ίδιος ο Tarres δήλωσε πως είναι ένα πολύ δύσκολο Rally μέχρι στιγμής. Ενώ περίμενε πως στα συγκεκριμένα εδάφη θα είχε σκληρό ανταγωνισμό από τις Enduro μοτοσυκλέτες, όπως λέει, οι συνθήκες φέρνουν τις μεγάλες On-Off σε ακόμη δυσκολότερη θέση καθώς χρησιμοποιώντας δευτέρα και το πολύ μέχρι τρίτη στο κιβώτιο, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το γκάζι τους για να ξεφύγουν. Όχι ότι η δύναμη είναι κάτι που λείπει από τις Enduro και Rally των 450 κυβικών. Επομένως, είναι ευχαριστημένος που βρίσκεται στην έκτη θέση στο πρώτο σκέλος και την έβδομη γενικής, στην οποία έχει πλασαριστεί για την ώρα, μετά και το δεύτερο. Το τρίτο, τελικά, εξελίχθηκε σε ημέρα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης, επομένως δεν υπήρξε και διαφορά στην κατάταξη.

Στην κατηγορία του, ο Tarres είναι δεύτερος, πίσω από τον ικανότατο Manaudier Loic που είναι πρώτος κάνοντας ταχύτερο χρόνο κατά επτά λεπτά! Στην ίδια κατηγορία, ο Θανάσης Χούντρας είναι στην 7η θέση έχοντας διαφορά μία ώρα και εικοσιπέντε λεπτά από τον πρώτο, ενώ στην γενική είναι 90ος.

Στην 74η γενικής στην κατηγορία Μ2 βρίσκεται ο Καρατόλιος Διονύσης, με τον Τουφεξή Δημήτρη που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία να είναι στην 182η θέση γενικής. Πίσω του έρχονται οι Καραθανάσης Θεοχάρης στην κατηγορία Q, Θεοχάρης Στέφανος στην Μ6 και Μεγαλοοικονόμου Δημήτρης στην Μ2 που είναι στις θέσεις 188-189-190 γενικής, αντίστοιχα. Τις λίγες ελληνικές συμμετοχές συμπληρώνει ο Σακοράφας Αλέξανδρος, στην κατηγορία Μ5, όπου στην γενική κατάταξη είναι 227ος.

Η διαδρομή που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα θα τους έφτανε μέχρι το Θέρμο, με επιστροφή στο Καρπενήσι. Η χθεσινή κατάστασης όμως, σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση που αναμενόταν στο σημείο, ανάγκασε την διοργάνωση να αποφασίσει την ακύρωση του τρίτου σκέλους, βλέποντας ότι ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί αγωνιζόμενοι παρουσίαζαν ήδη από το δεύτερο σκέλος σημάδια κόπωσης, μετά από ένα οχτάωρο μέσα στην λάσπη και την βροχή, με αρκετούς μάλιστα να έχουν κάνει και ένα μπάνιο στο ποτάμι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καρπενήσιμοτοσικλέτεςαγώναςειδήσεις τώρα