Μουσική|06.11.2020 09:34

Ken Hensley: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος των Uriah Heep

Newsroom

O θρυλικός μουσικός Ken Hensley πέθανε στα 75 του εχθές το απόγευμα στην Ισπανία, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, και τον θάνατό του δημοσιοποίησε με ανάρτησή του ο αδελφός του,Trevor Hensley, στα social media.

Ο κιμπορντίστας Ken Hensley, ο οποίος έγινε παγκόσμια γνωστός μέσα από το hard rock συγκρότημα των Uriah Heep, άφησε πίσω του τις τεράστιες επιτυχίες του όπως το «Lady in Black», «Easy livin», «The wizard», «Look at yourself».

«Ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι ο αδελφός μου, Ken Hensley, πέθανε ήσυχα το απόγευμα της Τετάρτης» έγραψε. Και πρόσθεσε: «Η υπέροχη γυναίκα του, Μόνικα, βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του και τον συνόδεψε στα τελευταία του λεπτά». «Ήμαστε όλοι συντετριμμένοι από αυτήν την τραγική και απίστευτα απροσδόκητη απώλεια. Θα σας παρακαλούσαμε να μας αφήσετε λίγο χρόνο και χώρο για να διαχειριστούμε αυτήν τη δυσβάσταχτη απώλεια» κατέληξε στο μήνυμά του στα social media. 

Οι Uriah Heep εξέφρασαν τη θλίψη τους με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος. 

T

Οι Uriah Heep κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, «Very 'eavy...Very 'umble» το καλοκαίρι του 1970 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, με τους επόμενους δίσκους τους, όπως και με το ζωντανά ηχογραφημένο «Uriah Heep Live» του 1973. Ο Χένσλεϊ αποτέλεσε το βασικό συνθέτη των τραγουδιών του συγκροτήματος, γράφοντας μεγάλες επιτυχίες όπως τα «Stealin'», «Sunrise», «Easy Livin'», «The Wizard», «Look at Yourself», «July Morning, «Lady in Black» και «Salisbury». Το 1973, κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Χένσλεϊ με τίτλο «Proud Words On A Dusty Shelf», ακολουθούμενος από το «Eager To Please», δύο χρόνια αργότερα.

 

Στο ίδιο διάστημα, οι Uriah Heep ηχογράφησαν ένα από τα πιο αδύναμα άλμπουμ τους, το «Wonderworld» και το «Return to Fantasy, το 1975. Εκείνη τη χρονιά, αποχώρησε ο τραγουδιστής Ντέηβιντ Μπάιρον με τον Τζον Λότον να τον αντικαθιστά, ενώ ο μπασίστας Γκάρι Τέην απολύθηκε, αντικαθιστώμενος από τον Τζον Γουέτον και βρέθηκε νεκρός μερικούς μήνες αργότερα, από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Οι Uriah Heep συνέχισαν να κυκλοφορούν δίσκους με μικρότερη εμπορική επιτυχία, με τον Χένσλεϊ να αποχωρεί μετά το «Conquest του 1980.

θάνατοςμουσικόςKen Hensley