Μουσική|06.01.2021 12:22

Dr. Dre: Στο νοσοκομείο ο γνωστός ράπερ με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο

Newsroom

Μία περιπέτεια με την υγεία του περνάει ο Dr. Dre, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της ραπ σκηνής παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, ο 55χρονος καλλιτέχνης εισήχθη σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική μονάδα του Cedars - Sinai Medical Center.

«Ευχαριστώ την οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου για το ενδιαφέρον και τις ευχές τους. Τα πάω καλά και έχω εξαιρετική μεταχείριση από το ιατρικό προσωπικό. Θα φύγω από το νοσοκομείο σύντομα και θα πάω σπίτι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εξαιρετικούς επαγγελματίας στο Cedars. Σας αγαπώ» έγραψε ο Dr. Dre στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, επιβεβαιώνοντας έτσι τη δυσάρεστη είδηση.

T

Ποιος είναι ο ράπερ Dr. Dre

Ο Dr. Dre έκανε τα πρώτα του βήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τους «The World Class Wreckin' Crew» στο Λος Άντζελες. Το 1986, γνώρισε τον Ice Cube με τον οποίο έγραφαν κομμάτια για την Ruthless Records του πρώην έμπορου ναρκωτικών, Eazy-E. Την ίδια χρονιά, ο Eazy E μαζί με τον Dr. Dre, τον Ice Cube και τους δυο παραγωγούς MC Ren και DJ Yella δημιούργησαν τους θρυλικούς N.W.A. (Niggaz With Attitude), ένα από τα πρώτα gangsta rap συγκροτήματα και πρώτο στη Δυτική Ακτή (West Coast) των ΗΠΑ.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ «Straight Outta Compton» το 1988, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία, ωστόσο δέχτηκε σκληρή κριτική από τον Τύπο για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσαν στα τραγούδια τους. Δέχτηκαν μάλιστα και αυστηρή προειδοποίηση από το F.B.I. Το 1989 από το συγκρότημα αποχωρεί ο Ice Cube που έμεινε δυσαρεστημένος από την οικονομική διαχείριση του σχήματος.

Η μουσική πλέον εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον Dre, ο οποίος στο επόμενο άλμπουμ «Niggaz 4 life» δημιούργησε ένα βαρύ underground στιλ που χάρισε στους N.W.A την πρωτιά στα charts. Τη στιγμή, όμως, που οι N.W.A ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας τους, o Dre σκεφτόταν την αποχώρηση, για μια σόλο καριέρα.

Το 1993, ο Dre έδειξε τις ικανότητες του και ως παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ του καλού του φίλου Snoop Dogg με τίτλο «Doggystyle», το οποίο γνώρισε σημαντική επιτυχία. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο καλλιτέχνης από το Κόμπτον της Καλιφόρνια ασχολήθηκε πλέον πολύ σοβαρά με τη παραγωγή δίσκων άλλων μουσικών και με τη προώθηση της δικής του πατέντας του G-Funk.

Η συνεργασία με τον Eminem

Το 1996, οι σχέσεις του με την Death Row Records χάλασαν. Ο Dre έκανε το μεγάλο βήμα και ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρία, την Aftermath Entertainment, μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρίες στη Δυτική Ακτή, η οποία στο μέλλον στέγασε πολλές προσωπικότητες της χιπ - χοπ σκηνής. Έπειτα από χρόνια δισκογραφικής απουσίας, το 2011 επέστρεψε στην ενεργό δράση με το τραγούδι «I Need A Doctor» σε συνεργασία με τον Eminem.

Λος ΆντζελεςΈμινεμνοσοκομείοDr. Dreανεύρυσμαράπερ