Μουσική|31.10.2018 17:16

Απεβίωσε στα 73 του χρόνια o Χάρντι Φοξ

Newsroom

Απεβίωσε στα 73 του χρόνια o Χάρντι Φοξ, ο ιδρυτής και συνθέτης του συγκροτήματος The Residents, αλλά και ο άνθρωπος που έδωσε μυστήριο με την pop art του στη μπάντα. H αιτία ήταν καρκίνος στον εγκέφαλο.

Ο Χάρντι Φοξ μεγάλωσε στο Τέξας. Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο όπου απόλαυσε τις ελεύθερες ημέρες αγάπης του 1967-68. Το 1969 συν-ίδρυσε τους Residents, από τους οποίους αποχώρησε το 2015, αλλά συνέχισε να συνθέτει για την μπάντα μέχρι το 2018.

Έκανε όμως και ηχογραφήσεις ως σόλο καλλιτέχνης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα όπως: Charles Bobuck, Combo de Mechanico, Sonido de la Noche, Chuck και TAR. 

Οι The Residents είναι ένα καλτ γκρουπ πειραματικής μουσικής που από την ίδρυσή του έως σήμερα, χάρη στην ιδέα του Χάρντι Φοξ έχει καταφέρει να κρατήσει κρυφή την πραγματική του ταυτότητα, φορώντας καπέλα με μάτια και σμόκιν, που θεωρούνται τα χαρακτηριστικά τους. Δεν έχουν δώσει συνεντεύξεις και έως σήμερα τους εκπροσωπούσαν οι Χάρντι Β. Φοξ και οι Homer Flynn. Οι The Residents είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν δει τα έργα τους στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Στην Ελλάδα, είδαμε τους Residents στο Παλλάς το Νοέμβριο 2008, με το νέο τους τότε άλμπουμ «Bunny Boy».

Η μπάντα πόσταρε για τον θάνατο του Χάρντι Φοξ στο twitter:

T
ResidentsΧάρντι Φοξ