Μουσική|19.07.2022 08:10

Sani Festival: Η μυσταγωγία του Al Di Meola - Ακόμα ένας θρίαμβος με το κοινό στον λόφο μαγεμένο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Al Di Meola
Al Di Meola
Al Di Meola
Al Di Meola
Al Di Meola
Al Di Meola
Al Di Meola

Μπορεί η γιορτή της πρεμιέρας της 10ης Ιουλίου να έμοιαζε αξεπέραστη, ο Al Di Meola, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Ο θρυλικός κιθαρίστας ανέβηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου στη σκηνή του Sani Festival για να ευχηθεί με τη σειρά του χρόνια πολλά, αλλά και για να χαρίσει στο κοινό ένα αξέχαστο ρεσιτάλ.

Μαζί του στη σκηνή εκτός από το φανταστικό Acoustic Trio του, ανέβηκε και ένας καλεσμένος έκπληξη, ο προσωπικός φίλος του Meola, Μιχάλης Παούρης που έδωσε έναν ξεχωριστό ελληνικό αέρα στη συναυλία με το μπουζούκι του.

Στο πρώτο μέρος, ο Meola παρέδωσε «μαθήματα κιθάρας», δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, μια σολιστική τελετουργία της τζαζ που μάγεψε το κοινό. Στο δεύτερο μέρος, η ένταση και ο ρυθμός ανέβηκαν κατακόρυφα. Η κιθάρα του Meola πήρε φωτιά και τα χέρια του ήταν σαν αστραπή, τα κρουστά του Sergio Martinez έδιναν τον ρυθμό μοιάζοντας ασταμάτητα, ο Peo Alfonsi στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων, παίζοντας κι αυτός κιθάρα, ενώ το μπουζούκι της παρέας, ο Μιχάλης Παούρης, ενεπλάκη σε αρμονικές αντιλογίες με την μανιασμένη κιθάρα του Μέολα, ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Αποτέλεσμα; Για ακόμα ένα βράδυ το κοινό του Sani Festival δεν έλεγε να φύγει. Έμενε εκεί γοητευμένο να απολαμβάνει τη συναρπαστική εμπειρία! Τα encore δεν ήταν ένα, δεν ήταν δύο αλλά τρία και διήρκησαν πάνω από 20 λεπτά, με σύσσωμο το κοινό να αποθεώνει τους μουσικούς πάνω στη σκηνή. Όλος ο κόσμος όρθιος στον λόφο να χειροκροτεί αυτόν τον μυθικό κιθαρίστα, τον θρυλικό Al Di Meola και την μουσική του παρέα και να μην τους αφήνει να φύγουν.

Jack Savoretti: Ο αγαπημένος καλλιτέχνης του ελληνικού κοινού

Ένας εξαιρετικά δημοφιλής καλλιτέχνης και αγαπημένος του ελληνικού κοινού, ο Jack Savoretti ανεβαίνει στη σκηνή του Sani Festival για να ερμηνεύσει μερικά από τα πασίγνωστα τραγούδια του, που ακούγονται ανελλιπώς στα ραδιόφωνα τα τελευταία χρόνια! Ο Jack Savoretti και η μπάντα του συμπεριέλαβαν τον Λόφο της Σάνης στους σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας τους «Europiana», μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου νούμερο 1 άλμπουμ τον Ιούνιο του 2021 και την εκτεταμένη έκδοση του, «Europiana Encore» το 2022. «Europiana» είναι ένας τίτλος και μια λέξη που επινόησε για να αποδώσει το πνεύμα των τραγουδιών και τις ηλιόλουστες επιρροές που κουβαλούν.

Σύμφωνα με τον Jack Savoretti «Europiana δεν είναι ένα είδος μουσικής αλλά οι αναφορές και οι εμπνεύσεις και τα συναισθήματα που προκαλεί. Είναι η μουσική των καλοκαιριών της παιδικής μου ηλικίας, ξαναφτιαγμένη για το σήμερα». Συνεπώς, ο Λόφος της Σάνης κάτω από τα λαμπερά αστέρια και μέσα στην καλοκαιρινή μεσογειακή αύρα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τους στίχους του άλμπουμ. Παράλληλα με τη νέα μουσική, θα απολαύσουμε παλιές χρυσές επιτυχίες, όπως τα «What More Can I Do», «Greatest Mistake», «Love Is On The Line», «Who's Hurting Who», «Too Much History» και πολλά άλλα. Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε την πολύτιμη δύναμη της οικογένειας, της φιλίας και της αγάπης μέσα από τη μουσική του Jack Savoretti.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

συναυλίαSani Festivalειδήσεις τώρακιθάρα