Μουσική|01.10.2022 17:00

Σταμάτης Κόκοτας: Με δαπάνη του Δήμου Ζωγράφου η κηδεία του - Πότε θα γίνει

Newsroom

Με δημοτική δαπάνη του Δήμου Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του γνωστού και αγαπημένου Έλληνα τραγουδιστή, Σταμάτη Κόκοτα, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Δήμου Ζωγράφου, μετά από πρόταση του Δημάρχου,  Βασίλη Θώδα και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η κηδεία του τραγουδιστή να γίνει με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Στην ανακοίνωση ο κ. Θώδας εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου τραγουδιστή και σημειώνοντας: «Ο εκλιπών είναι παλιός Ζωγραφιώτης αλλά και παλιός Δημοτικός Σύμβουλος και η προσφορά του στον πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη. Με την ξεχωριστή φωνή και τα υπέροχα τραγούδια του έκανε τη ζωή όλων ομορφότερη και μας συντρόφευε μουσικά για πάρα πολλά χρόνια».

Από το «Όνειρο Απατηλό» έως το «Γιε μου» - Οι αείμνηστες επιτυχίες του

Δεκάδες ήταν τα τραγούδια που ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία στη ζωή του ο Σταμάτης Κόκοτας. Είχε μεσουράνησε τη δεκαετία του '60 και του '70 δισκογραφικά και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Έτσι άφησε πίσω του σπουδαία κομμάτια τα οποία σιγοτραγουδήθηκαν από εκατομμύρια Έλληνες.

Μερικές από τις πιο γνωστές του επιτυχίες:

Οι... διάσημες φαβορίτες και γιατί δεν τις έκοψε για 50 εκατομμύρια δραχμές

Σημείο αναφοράς στην εμφάνισή του όλα τα χρόνια ήταν οι φαβορίτες του, γύρω από τις οποίες έχουν ακουστεί πολλά. Ορισμένα εξ αυτών έχουν βάση και άλλα υπάρχουν μύθος.

Ο τραγουδιστής δεν αποχωριζόταν τις φαβορίτες του για κανέναν λόγο. Ούτε, όταν του έδιναν δεκάδες εκατομμύρια.

«Τις αγαπάω. Δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα. Για να ξυρίσω τις φαβορίτες μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές. Για εμένα δεν είχε καμία σημασία, τον έστειλα από εκεί που ήρθε. Απ’ την Αμερική ήρθε και τον έστειλα πίσω. Είπα σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα», είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του, αναφορικά με την πρόταση που του έκανε εταιρεία με ξυραφάκια.

Ο ίδιος επίσης μίλησε και για το μύθο που κυκλοφορούσε χρόνια σε ό,τι αφορά επίσης τις φαβορίτες του: «Τα παιδάκια στα σχολεία λέγανε ο Κόκοτας δεν έχει αφτιά γι’ αυτό άφησε τόσο μεγάλες φαβορίτες’» κάτι το οποίο του προξενούσε γέλιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κηδείατραγουδιστήςΣταμάτης Κόκοταςειδήσεις τώραΖωγράφου