Μουσική|11.12.2022 20:13

K. Βήτα: Έτσι γράφτηκε το «Τυχερό Αστέρι» που ακούστηκε στο Maestro και συγκίνησε το κοινό

Newsroom

Στο όγδοο επεισόδιο του «Maestro», το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, ο Αντώνης, τον οποίο υποδύεται ο Ορέστης Χαλκιάς, ερμήνευσε το τραγούδι «Τυχερό Αστέρι», συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κέρκυρας και προκάλεσε τον ενθουσιασμό των τηλεθεατών, οι οποίοι αναζήτησαν εκ νέου το κομμάτι.

Το τραγούδι, σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου Βήτα, εχει ερμηνευθεί, αρχικά, από τον Γιάννη Παλαμίδα το 2000 για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης «Angel Baby», η οποία ανέβηκε, τη σεζόν 2000 - 2001, στο θέατρο «Μουσούρη», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, με πρωταγωνιστές τους Άκη Σακελλαρίου και Νατάσα Καλογρίδη και μουσική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Βήτα.

«Πριν 23 χρόνια σχεδόν έγραψα το "Τυχερό Αστέρι", μπαίνοντας σ' ένα ταξί από Πανεπιστημίου για Περιστέρι. Έγραψα τα λόγια σ' ένα πακέτο τσιγάρα που είχα πάνω μου και όταν έφτασα σπίτι πήρα τον Γιάννη Παλαμίδα και του είπα πρέπει να πεις ένα τραγούδι για την πρεμιέρα μιας παράστασης που ετοιμάζουμε. Ηρθε στο στούντιο και το γράψαμε. Είμαι χαρούμενος που μέσα στα χρόνια το τραγούδι αυτό τραγουδήθηκε από πολλά παιδιά και έχει μια δεύτερη τύχη στο κόσμο. Σε λίγες μέρες θα εκδοθεί το single με το αυθεντικό τραγούδι, την υπέροχη φωνή του Γιάννη Παλαμίδα και κάποια θέματα από την θεατρική παράσταση του "Angel Baby" από την Sky Vector Music» έγραψε ο Κωνσταντίνος Βήτα, σε ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει διασκευαστεί πολλές φορές, όπως από τον Θοδωρή Βουτσικάκη αλλά και από τη Μόνικα, η οποία το παρουσίασε μέσα από μία «μαγική» ερμηνεία, στο άλμπουμ της «Ο Κήπος Είναι Ανθηρός», που κυκλοφόρησε από την Panik Oxygen το 2019.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜόνικαMaestroΧριστόφορος Παπακαλιάτηςειδήσεις τώρα