Μουσική|11.02.2023 19:44

Σοκ στη Νότια Αφρική: Πυροβόλησαν και σκότωσαν πασίγνωστο ράπερ έξω από εστιατόριο

Newsroom

Ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες ραπ της Νότιας Αφρικής, γνωστός ως AKA, δέχτηκε πυροβολισμούς έξω από ένα εστιατόριο στην ανατολική πόλη Ντέρμπαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί, δήλωσε η οικογένειά του.

Ο 35χρονος Kiernan Forbes είχε κερδίσει πολλά νοτιοαφρικανικά βραβεία, ήταν πολλές φορές υποψήφιος για βραβείο Black Entertainment Television στις ΗΠΑ και μια φορά υποψήφιος για μουσικό βραβείο MTV Europe.

«Με μεγάλη θλίψη αναγνωρίζουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας γιου», ανέφεραν οι γονείς του, ο Τόνι και η Λιν Φορμπς, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του AKA στο Twitter. «Ο γιος μας αγαπήθηκε και έδωσε αγάπη».

Πυροβολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής μαζί με έναν άλλο άνδρα, ενώ περπατούσαν προς το αυτοκίνητό τους από ένα εστιατόριο.

 

Η αστυνομία δήλωσε ότι το κίνητρο των πυροβολισμών είναι άγνωστο και ότι διεξάγεται έρευνα.

Η Beauty Dlulane, η οποία προεδρεύει κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις τέχνες και τον πολιτισμό στη Νότια Αφρική, καταδίκασε τη δολοφονία του AKA, χαρακτηρίζοντάς την «χτύπημα».

Κάλεσε τις αρχές «να προστατεύσουν τους Νοτιοαφρικανούς από αυτή τη νέα μάστιγα που φαίνεται να είναι δολοφονίες με συμβόλαιο και εκδίκηση, όπου φαίνεται να στοχοποιούνται καλλιτέχνες και DJ».

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένα αστέρι του υποείδους της house μουσικής amapiano, ο Oupa Sefoka - γνωστός ως DJ Sumbody - σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά του σε πυροβολισμούς από αυτοκίνητο στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Νότια Αφρικήπυροβολισμοίνεκρόςειδήσεις τώραράπερ