Μουσική|05.03.2019 16:09

BBC: Κόβουν τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον από το ραδιόφωνο

Newsroom

Αθόρυβα και διακριτικά ο ραδιοφωνικός σταθμός BBC 2 αφαίρεσε τη μουσική του «βασιλιά της ποπ» από τις λίστες αναπαραγωγής του. Οι ακροατές του βρετανικού ραδιοφωνικού σταθμού BBC Radio2 δεν θα ακούσουν κομμάτια από τη μακρά και επιτυχημένη καριέρα του Μάικλ Τζάκσον, και αυτό λόγω των σοκαριστικών ισχυρισμών για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το πρώτο μέρος του οποίου, προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου από το HBO.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ διάρκειας τεσσάρων ωρών, δύο άνδρες, ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σέιφτσακ, κατηγορούν τον Μάικλ Τζάκσον ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν αντίστοιχα 7 και 6 ετών και παρουσιάζουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Σήμερα, είναι 36 και 40 ετών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και η τελευταία φορά που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον ήταν στις 23 Φεβρουαρίου.

Το δύο επεισοδίων ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Channel 4, την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Η οικογένεια του Τζάκσον αρνείται τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο «Leaving Neverland» και το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία ανακοίνωσε νομικές ενέργειες εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού HBO.

Εν τω μεταξύ, το BBC ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τη δική του ταινία για τον εκλιπόντα ποπ σταρ, που θα παρουσιαστεί αργότερα το 2019. Η ταινία με τίτλο «Michael Jackson: The Rise and Fall» (Μάικλ Τζάκσον: Η άνοδος και η πτώση) θα ρίξει φως στη ζωή και την καριέρα του τραγουδιστή.

Στο ντοκιμαντέρ του BBC 2 ο Ζακ Περέτι (δημοσιογράφος που έχει κάνει πολλά αφιερώματα στη ζωή και το έργο του Τζάκσον) εξερευνά τα παιδικά χρόνια του Τζάκσον στο Γκάρι της Ιντιάνα, τη δεκαετία του 1960, τα χρόνια στο οικογενειακό συγκρότημα «The Jackson 5» και τη σόλο μουσική καριέρα του, καθώς και τις μάχες που έδινε με τη φήμη και τον Τύπο και την προετοιμασία για την περιοδεία του «This Is It» πριν από τον θάνατό του.

Από την πλευρά του ωστόσο, το BBC υποστήριξε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση, απλώς, όπως αναφέρει, το ρεπερτόριό του είναι πιο νεανικό και γι αυτό προβάλλει σύγχρονες κυκλοφορίες.

Μάικλ Τζάκσον