Μουσική|13.03.2019 16:38

Πέθανε ο κορυφαίος ντράμερ του 20ού αιώνα Χαλ Μπλέιν

Αναστασία Κουκά

Ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς ντράμερ της γενιάς του, ο Χάλ Μπλέιν, που είχε παίξει με θρυλικά ονόματα της διεθνούς μουσικούς σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Φρανκ Σινάτρα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε συγκίνηση στην διεθνή μουσική οικογένεια πολλά μέλη της οποίας συνόδευσε με τις υπέροχες εκτελέσεις του αλλά και δίδαξε με την μοναδική δεξιοτεχνία και το πάθος του.

Στην μακρόχρονη μουσική διαδρομή του ο Χάλι Μπλέιν έπαιξε σε περισσότερα από 6000 κομμάτια. Σύμφωνα με το Rock and Roll Hall of Fame μάλιστα, στο οποίο μπήκε το όνομά του το 2000, ήταν ο ντράμερ που έπαιξε στις περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες της ροκ εποχής. Μεταξύ αυτών ήταν και τα «Return to Sender» του Έλβις Πρίσλεϊ, «California Dreaming» των Mamas and the Papas’, «Strangers in the Night» του Φράνκ Σινάτρα, «Good Vibration» των Beach Boys, Mrs. Robinson» των Simon & Garfunkel  και πολλά ακόμη. Το πιο δημοφιλές κι αγαπητό ριφ του ωστόσο ήταν το περίφημο σόλο του με το οποίο άνοιγε το «Be My Baby» των Ronnetes.

Εκατοντάδες ήταν οι καλλιτέχνες που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατό του. Μεταξύ αυτών και ο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς, ο οποίος συμμετείχε στο μεγάλο πάρτι που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα για τα 90ά του γενέθλια:: «Μάς έδωσε τόσα πολλά. Νιώθω ευλογημένος που συμμετείχα στη μεγάλη γιορτή του» έγραψε χαρακτηριστικά .

Έλβις ΠρίσλεϊΧαλ Μπλέιν