Μουσική|25.12.2023 13:25

Βασίλης Καρράς: «Θα ζει για πάντα στην καρδιά μας» - Συγκίνηση και δάκρυα για τον τραγουδιστή από τις πίστες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πέπλο θλίψης έχει καλύψει το ελληνικό πεντάγραμμο μετά την είδηση του θανάτου του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά, που άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ελληνικό τραγούδι. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε εισαχθεί με κορονοϊό στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο. Στο πλευρό του, μέχρι την τελευταία στιγμή, στάθηκε η οικογένειά του. 

Όπως έγινε γνωστό, η σορός του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, την Τρίτη (26/12), στις 10 π.μ., στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη (27/12), στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του. Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Βασίλη Καρρά επιθυμεί να στηριχθεί ο σύλλογος «Φλόγα» για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Ο Βασίλης Καρράς είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Εύη Δρούτσα, ο Χρήστος Δάντης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Εκανε πετυχημένα ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές, όπως οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.

Ωστόσο, μια διαφορετική αύρα είχε χθες η νυχτερινή διασκέδαση στην Αθήνα, καθώς καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή και αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Καρρά με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν είχε γούρια πριν από κάθε εμφάνισή του. Έκανε απλά το σταυρό του κι άναβε ένα καντήλι. 

Στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίστηκε, ο Νίκος Οικονομόπουλος αφιέρωσε τη βραδιά στον λαϊκό τραγουδιστή, αποκαλώντας τον «ένα μεγάλο κεφάλαιο στη μουσική».

 

Μ' ένα συναισθηματικό τραγούδι, η Πάολα ανέβηκε στην πίστα, ερμηνεύοντας το «Απ' τον Βορρά Μέχρι τον Νότο», ενώ πλάνα με τον Καρρά εμφανίστηκαν στις οθόνες πίσω της, δημιουργώντας μια συγκινητική στιγμή αφιερώματος.

 

Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, ο Αντώνης Ρέμος είπε: «Να του αφιερώσουμε μερικά τραγούδια του για να πάει η ψυχούλα του εκεί ψηλά, να βρει τον Παντελή και όλους τους φίλους μας που είναι εκεί ψηλά. Για πάντα θα τον θυμόμαστε, για πάντα θα τον τραγουδάμε».

 

Παράλληλα, η Δέσποινα Βανδή εξέφρασε τη στενοχώρια της για την απώλεια του «υπέροχου και δοτικού», όπως τόνισε, Βασίλη Καρρά, από το κέντρο που τραγουδάει. Μίλησε για εκείνον με τα καλύτερα και είπε το «Αδιέξοδο». Η Δέσποινα Βανδή, έκανε τα πρώτα βήματά της στο πλευρό του Βασίλη Καρρά. Σε αυτόν «χρωστάει» και δύο από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της «Γέλα μου» και «Αδιέξοδο» που ερμήνευσε μαζί με τον Γιάννη Πάριο το 1994.

 

Με τη σειρά του, ο Νίκος Βέρτης κάθισε σε ένα σκαμπό καταμεσής της πίστας στο μαγαζί που εμφανίζεται και είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν οικογένειά μου, πέρασε αυτό το κακό πράγμα. Σίγουρα όμως ξέρω ότι εκεί πάνω στον παράδεισο από απόψε θα μάθουν πώς να διασκεδάζουν». Αργότερα, είπε μαζί με το κοινό, το «Ποια με καταράστηκε». 

 

Με δάκρυα στα μάτια, ο Γιάννης Πλούταρχος, που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Βασίλη Καρρά, τραγούδησε: το «Αστη να λέει». Σε κάποια στιγμή, σταμάτησε να τραγουδά και άφησε το κοινό να συνεχίσει, ενώ στο τέλος είπε: «Για πάντα στην καρδιά μας θα ζει».

Η Νατάσα Θεοδωρίδου τραγούδησε για εκείνον, το «Νύχτα Ξελογιάστρα» με τους θαμώνες να την καταχειροκροτούν. Το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο οποίος θέλησε να κάνει μια ξεχωριστή αναφορά στον Βασίλη Καρρά. «Να’ ναι καλά εκεί που είναι. Θα λείψει απ' όλη την Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος. Τα τραγούδια του ήταν επιρροή και για μένα αλλά και για όλη την Ελλάδα» είπε.  

 

Κωνσταντίνος ΑργυρόςΒασίλης ΚαρράςΑντώνης ΡέμοςΔέσποινα ΒανδήΝίκος ΟικονομόπουλοςΠάολαειδήσεις τώρα