Μουσική|26.12.2023 20:26

Βασίλης Καρράς: Τραγούδια, συγκίνηση και πλήθος κόσμου ακόμα και μετά το λαϊκό προσκύνημα - Στο Κοκκινοχώρι η ταφή

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πέπλο θλίψης σκέπασε την Τρίτη τη Θεσσαλονίκη όπου πολλοί θαυμαστές του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά έφταναν από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας όπου η σορός του καλλιτέχνη είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Όπως μετέδωσε το OPEN, είναι πολλοί θαυμαστές του που ακόμα και τώρα φτάνουν στην εκκλησία για να αποδώσουν φόρο τιμής στη σορό του, ωστόσο μαθαίνουν ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα πολλοί από αυτούς γνωστοποίησαν ότι θα μεταβούν στο Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη όπου θα γίνει η ταφή του.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ημέρας ήταν όταν αποχωρούσε η σορός και η ορχήστρα του Βασίλη Καρρά έπαιξε για τελευταία φορά για τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Την Τετάρτη το μεσημέρι θα τελεστεί τρισάγιο στην εκκλησία του χωριού του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας και αμέσως μετά θ ακολουθήσει η ταφή. Ωστόσο, νωρίτερα η πομπή με τη σορό του Βασίλη Καρρά θα περάσει από τη φάρμα του όπου ήταν το ησυχαστήριο του τα τελευταία χρόνια.

Παίρνει το όνομά του ο κεντρικός δρόμος του χωριού του

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με τον ίδιο να μη ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε γνωστός, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε δωρίσει και πολλά έργα αναβάθμισης.

Από αύριο, ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου θα φέρει το όνομα του Βασίλη Καρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου. Να σημειωθεί πως και η κεντρική πλατεία του χωριού φέρει το όνομα «Βασίλης Καρράς».

Ρίγη συγκίνησης στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Βασίλη Καρρά

Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, για να πουν το τελευταίο αντίο στον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλη Καρρά.

Έξω από το ναό εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές καθώς οι θαυμαστές του καλλιτέχνη τον αποχαιρέτησαν σιγοτραγουδόντας πολλές από τις επιτυχίες του, ενώ όταν έφτασε η σορός του στον Ιερό ναό, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή που βρισκόταν μαζί του μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, έφτασε αγκαλιασμένη στον ιερό ναό, με τη σύζυγο του, την κόρη του και τον αδερφό του να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο.

Ο συγκινητικός επικήδειος για τον Βασίλη Καρρά

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι χοροστατούντος του μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε- μετά από αίτημα της οικογένειας- σύμφωνα με το voria.gr, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!» είπε στον επικήδειό του ο κ. Καλαφάτης.

«Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο. Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός», είπε ο Μητρόπολιτης κ. Φιλόθεος.

Τραγικές φιγούρες η επί 40 χρόνια αγαπημένη του σύζυγος και η κόρη του που δεν άφησαν η μία την άλλη από την αγκαλιά τους.

κηδείαειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηΒασίλης ΚαρράςΚαβάλα