Μουσική|17.04.2019 16:40

Όσα πρέπει να ξέρεις για τον D3LTA, πριν από την εμφάνισή του στην Αθήνα

Άγγελος Γεραιουδάκης

Μισός Βρετανός και μισός Έλληνας, performer αλλά και τραγουδοποιός, με επιρροές από την αγγλική ροκ μουσική, ο D3LTA βρίσκεται στην Ελλάδα για μια ξεχωριστή live εμφάνιση στο «Rock n Roll Athens». Τον τελευταίο καιρό, η βάση του είναι η Αθήνα, αλλά ταξιδεύει συχνά στο Λονδίνο τόσο για επαγγελματικούς, όσο και για οικογενειακούς λόγους.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε με το πιάνο, όταν ήταν πέντε ετών και έπαιζε κυρίως κλασσική μουσική. Αργότερα, ξεκίνησε να παίζει και κιθάρα. Στην πορεία, η αγάπη του για τη μουσική αποτέλεσε το έναυσμα για να δημιουργήσει τα δικά του τραγούδια, τη δική του μουσική και τους δικούς του στίχους. 

Έχει συστηθεί στο κοινό του και στον κόσμο με το όνομα D3LTA. Στο διπλανό διαμέρισμα της πολυκατοικίας, που μεγάλωσε, έμενε ένας γείτονας που ήταν πολύ μυστήριος. Μάλλον πως ήταν συγγραφέας επειδή πολλές φορές τον έβλεπε στο μπαλκόνι με μια γραφομηχανή. Έμενε ξύπνιος όλο το βράδυ βάζοντας πολλές φορές δυνατά μουσική, αψηφώντας όλους τους κανόνες που όλοι οι άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας «όφειλαν» να ακολουθούν. 

 

Παρόλο που ήταν γείτονες για πολλά χρόνια, ποτέ δεν έμαθε το πραγματικό του όνομα. Το όνομα του παραλήπτη στα γράμματα, τους λογαριασμούς που ερχόντουσαν, και το κουδούνι ήταν Δ. Στη συνέχεια, μεγαλώνοντας, οι κολλητοί του και στην Ελλάδα και στην Αγγλία, που γνώριζαν το story τον φώναζαν D3LTA, του άρεσε και το υιοθέτησε.

 

Έχει σπουδάζει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Λονδίνο - στο ίδιο πανεπιστήμιο που έχουν σπουδάσει και οι Coldplay. Στο Λονδίνο, παράλληλα με τις σπουδές του, έπαιζε μουσική σε clubs και pubs, όπου και δέχθηκε προτάσεις από μουσικούς παραγωγούς για επαγγελματική ηχογράφηση των original τραγουδιών του. Στη συνέχεια, ήρθε το ενδιαφέρον από δισκογραφικές εταιρίες κι έχει καταγράψει δυναμική είσοδο στη ελληνική σύγχρονη rock σκηνή με τις επιτυχίες του «Silent Revolution» και «Hey You».

 

Παρακολουθώντας τα social media του σίγουρα και το κανάλι του στο Youtube στη λίστα του #MyAcoustics ανακαλύπτεις το μουσικό του στίγμα με ανατρεπτικές μουσικά διασκευές ροκ κομματιών που έχουν γράψει ιστορία, αλλά και τα δικά του τραγούδια που γράφει κι ερμηνεύει ο ίδιος με μια ιδιαίτερη αισθητική, αλλά και καλλιτεχνική προσέγγιση. Οι μουσικές του επιρροές είναι από David Bowie, Pink Floyd, Green Day, Radiohead, Freddie Mercury και Queen αλλά και από πιο σύγχρονους όπως Black Keys, Muse, Arctic Monkeys. 

 

Στα live του παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό rock show με εμπνευσμένες επιλογές από Rolling Stones και Beatles μέχρι πιο σύγχρονους καλλιτέχνες όπως Ed Sheeran, κάποια από αυτά διασκευασμένα και βέβαια δικά του κομμάτια ακόμα και που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Το τελευταίο διάστημα, έχει ήδη απογειώσει το κοινό του «The Crow Club» με τη live εμφάνισή του, αλλά και του Gagarin205 όπου παρουσίασε ένα ανατρεπτικό unplugged music set σε μία μοναδική rock βραδιά, όπου στη σκηνή εμφανίστηκαν οι «Danger Angel» από την Ελλάδα και οι «H.E.A.T.» από τη Σουηδία.

D3LTA