Μουσική|24.04.2019 17:55

The Beautiful Ones: Τον Οκτώβριο η «ημιτελής» αυτοβιογραφία του Πρινς (vids)

Αναστασία Κουκά

Έναν µήνα πριν από τον ξαφνικό θάνατό του, τον Απρίλιο του 2016, ο Πρινς παρέδωσε στον µεγάλο αµερικανικό εκδοτικό οίκο Random House ένα χειρόγραφο συνολικά πενήντα σελίδων στο οποίο είχε καταγράψει σηµαντικά γεγονότα της ζωής και της καριέρας του. Το πολύτιµο αυτό υλικό, που δεν έχει δει ποτέ το φως της δηµοσιότητας, θα κυκλοφορήσει τον ερχόµενο Οκτώβριο µε τίτλο «The Beautiful Ones» και θα ρίχνει άπλετο φως στην πολύπλευρη, πολυτάλαντη αλλά και αινιγµατική συνάµα προσωπικότητα ενός από τους µεγαλύτερους ποπ σταρ που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη.

Ο Πρινς εξάλλου ήταν άνθρωπος των µεγάλων αντιφάσεων: Όσο τολµηρός υπήρξε στις δηµόσιες εµφανίσεις του πάνω στη σκηνή άλλο τόσο κλειστός ήταν σε ό,τι αφορούσε την προσωπική του ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι έδινε σπάνια συνεντεύξεις, ενώ είχε αρνηθεί πολλές προτάσεις ανθρώπων που του ζητούσαν τη συναίνεσή του προκειµένου να γράψουν τη βιογραφία του.

Τους τελευταίους µήνες της ζωής του ωστόσο αυτή η εσωστρέφεια άρχισε να κάµπτεται και να δίνει σταδιακά τη θέση της σε µια έντονη διάθεση δηµοσιοποίησης όλων των σηµαντικών που βίωσε. Με µια προϋπόθεση βέβαια, πως ο βιογράφος της ζωής του θα ήταν ο ίδιος. Άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του τραγουδιστή εξοµολογούνται πως είχε οραµατιστεί αυτό το βιβλίο ως ένα όµορφο λεύκωµα της ζωής του.

Ο ίδιος, εξάλλου, είχε µοιραστεί την επιθυµία του για τη δηµιουργία αυτού του λευκώµατος κατά τη διάρκεια µιας πριβέ ζωντανής εµφάνισης που είχε πραγµατοποιήσει το 2016 στο Μανχάταν. «Θα ξεκινήσω από την αρχή, από την πρώτη µου ανάµνηση, και καλώς εχόντων των πραγµάτων θα φθάσουµε µέχρι την εµφάνισή µου στο Super Bowl» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τότε, για να καταλήξει χαριτολογώντας απευθυνόµενος στους εκλεκτούς παρευρισκοµένoυς της βραδιάς: «Διαβάζετε ακόµη βιβλία, έτσι δεν είναι;».

Δυστυχώς, τα πράγµατα δεν πήγαν έτσι όπως τα είχε σχεδιάσει. Λίγο καιρό µετά τις παραπάνω ανακοινώσεις ο Πρινς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, από υπερβολική δόση του ισχυρού παυσίπονου Fentanyl. Φεύγοντας, έτσι ξαφνικά και πρόωρα, σε ηλικία µόλις 57 ετών, άφησε σε εκκρεµότητα πολλά φιλόδοξα µελλοντικά του σχέδια. Ενα από αυτά ήταν και η αυτοβιογραφία του, η οποία τελικά έµελλε να κυκλοφορήσει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί. 

«Είναι µια πολύ βαθιά καταγραφή σχετικά µε το πώς ο Πρίγκιπας Ρότζερς Νέλσον έγινε ο Πρινς που ξέρουµε: Η ιστορία, σε πραγµατικό χρόνο, ενός παιδιού που ρούφηξε τον κόσµο που υπήρχε γύρω του και δηµιούργησε µια περσόνα, ένα καλλιτεχνικό όραµα και µια ζωή πριν από τις επιτυχίες και τη δόξα που θα έρχονταν να τον καθορίσουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σηµείωµα του εκδοτικού οίκου. Εκτός από τις προσωπικές καταγραφές του διάσηµου τραγουδιστή, το βιβλίο θα περιλαµβάνει επίσης σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο, χειρόγραφους στίχους αλλά και το προσχέδιο της εµβληµατικής επιτυχίας του «Purple Rain». 

αυτοβιογραφίαταινίαPrince