Oasis: Απόψε η πρώτη συναυλία επανένωσης του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος στο Κάρντιφ
NewsroomΧιλιάδες θαυμαστές κατέκλυσαν το Κάρντιφ για να παρακολουθήσουν από κοντά την πολυαναμενόμενη επανένωση των Oasis, οι οποίοι επιστρέφουν στη σκηνή για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.
Το πολυαναμενόμενο reunion
Η παγκόσμια περιοδεία «Oasis Live 25» κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουλίου, στο κατάμεστο Principality Stadium, με δεύτερη συναυλία προγραμματισμένη για αύριο.
Η ζήτηση για εισιτήρια υπήρξε πρωτοφανής: πάνω από 14 εκατομμύρια αιτήσεις υποβλήθηκαν μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λιγότερα από 1,5 εκατομμύριο διαθέσιμα εισιτήρια, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νιλ Κόλινς του BBC. Οπαδοί από όλο τον κόσμο – από τη Χιλή μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες – ταξίδεψαν στο Κάρντιφ, ελπίζοντας ότι οι αδελφικοί καβγάδες του Λίαμ και του Νόελ Γκάλαχερ αποτελούν πλέον παρελθόν.
Η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος είχε δοθεί στο ίδιο στάδιο τον Ιούνιο του 2009, λίγο πριν ο Νόελ αποχωρήσει επικαλούμενος την «αδυναμία περαιτέρω συνεργασίας με τον Λίαμ». Έκτοτε, οι σχέσεις των δύο παρέμειναν τεταμένες, με την επανένωση να φαντάζει αδύνατη – μέχρι την απρόσμενη ανακοίνωση του περασμένου Αυγούστου.
«Τα όπλα έχουν σιγήσει. Τα άστρα έχουν ευθυγραμμιστεί. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε. Ελάτε να δείτε. Δεν θα προβληθεί από την τηλεόραση», ανέφερε χαρακτηριστικά η λιτή αλλά φορτισμένη ανακοίνωση των Oasis για την επιστροφή τους.
Η περιοδεία Oasis Live 25 διαρκεί 41 ημέρες και αναμένεται να σημειώσει ιστορικά ρεκόρ. Τη σημερινή βραδιά θα ανοίξουν οι Cast και ο Ρίτσαρντ Άσκροφτ, τραγουδιστής των The Verve, σε ένα live που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της βρετανικής ροκ.
Οι τοπικές επιχειρήσεις του Κάρντιφ δηλώνουν ενθουσιασμένες με την τεράστια προσέλευση, ενώ οι πρώτοι φαν κατασκήνωσαν έξω από το στάδιο ήδη από την Τετάρτη, με στόχο να εξασφαλίσουν θέση όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σκηνή.
- Το «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου του
- Κωνσταντοπούλου για Ξυλούρη: Βγήκε από την αίθουσα και έλεγε «θα την σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι»
- Επελαύνει σε όλη την Ευρώπη η «σούπερ γρίπη»: Τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν άμεσα
- Η Λίλι Κόλινς σχολίασε στον Τζίμι Φάλον την αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «Emily In Paris»