• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη»: Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις τουρκικές προκλήσεις για τους Patriot στην ΚάρπαθοΠροειδοποίηση χτυπήματος από το Ιράν: «Οι ΗΠΑ θα μετανιώσουν πικρά για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα»Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι επαναπατρισμοί 162 ΕλλήνωνEpic Fury: Βίντεο των ΗΠΑ με τις πρώτες 100 ώρες της επιχείρησης κατά του Ιράν
δημοφιλές τώρα: ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Ανυπόστατα τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου
Homepage ┋   Μουσική   ┋   23.04.2025 14:01
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Απογοητευμένοι χιλιάδες θαυμαστές

Oasis: Δύο εκατ. στερλίνες από απάτες έχασαν θαυμαστές στην προσπάθειά τους να αγοράσουν εισιτήριο για την επερχόμενη περιοδεία

Θύματα δεκάδες φίλοι του συγκροτήματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Oasis (Facebook)
Oasis (Facebook)

Οι θαυμαστές των Oasis έχουν χάσει συνολικά περισσότερα από δύο εκατομμύρια στερλίνες από απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο Facebook, πιστεύοντας ότι αγόραζαν εισιτήρια για τις συναυλίες επανένωσης του βρετανικού συγκροτήματος, σύμφωνα με την Lloyds Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μουσική | 23.04.2025 13:37 
Alejandro: Το σκοτεινό ευαγγέλιο της ποπ – 15 χρόνια από το μανιφέστο της Lady Gaga

Απογοητευμένοι χιλιάδες θαυμαστές

«Η τράπεζα εκτιμά ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν πιθανόν τουλάχιστον 5.000 θύματα από τότε που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια και ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια στερλίνες (2,3 εκατομμύρια ευρώ) χάθηκαν εξαιτίας απατεώνων», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Οι αδελφοί Γκάλαχερ ανακοίνωσαν στα τέλη Αυγούστου την επανένωση των Oasis --του εμβληματικού αυτού συγκροτήματος της Britpop-- για μια σειρά συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό στους θαυμαστές τους 15 χρόνια μετά τη διάλυσή του.

Αλλά η χαοτική πώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες στο Κάρντιφ, το Μάντσεστερ, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο --με όλα τα εισιτήρια να εξαντλούνται την ίδια μέρα-- προκάλεσε οργή και απογοήτευση στους επίδοξους αγοραστές: οι κορεσμένες πλατφόρμες διάθεσης των εισιτηρίων ''έπεφταν", ενώ η δυναμική τιμολόγηση την τελευταία στιγμή εκτόξευσε τις τιμές τους (Σ.τ.Σ: Εξαιτίας του φαινομένου της δυναμικής τιμολόγησης ή αλλιώς "διαχείρισης απόδοσης" ή "τιμολόγησης υπέρβασης", το κόστος των εισιτηρίων υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες και η διαφημιζόμενη τιμή που έβλεπε κάποιος επίδοξος αγοραστής άλλαζε πριν προλάβει να κάνει κράτηση).

Οι απάτες που στοχοθετούσαν απογοητευμένους θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάστηκαν στη συνέχεια, μέσω ψεύτικων διαφημίσεων, προσφέροντας μερικές φορές εισιτήρια σε μειωμένες τιμές, σύμφωνα με την τράπεζα.

Η Lloyds έχει καταγράψει περίπου 1.000 θύματα μεταξύ των πελατών της, οι οποίοι έχουν χάσει κατά μέσο όρο 436 στερλίνες. Ένας από αυτούς εξαπατήθηκε χάνοντας 1.700 στερλίνες. Εννέα στους δέκα ανθρώπους που έπεσαν θύματα απάτης εξαπατήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Meta, κυρίως στο Facebook.

Σε ένα άλλο μέτωπο, η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η CMA, άνοιξε έρευνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για τον μεταπωλητή εισιτηρίων Ticketmaster, για να εξετάσει εάν «δόθηκαν στους αγοραστές σαφείς πληροφορίες» και εάν «δέχθηκαν πίεση να αγοράσουν εισιτήρια σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με την CMA, η Ticketmaster πούλησε περισσότερα από 900.000 εισιτήρια για τους Oasis.

Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός ξανά στην Κύπρο: Ηχούν σειρήνες στο Ακρωτήρι - «Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη» η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα

Ανάλυση: Ο Τραμπ έχει ήδη χάσει τον έλεγχο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το Ιράν κερδίζει τον πόλεμο

Το bet builder του θανάτου: Πώς οι διαδικτυακές στοιχηματικές κερδοφορούν μέσω του πολέμου στο Ιράν

«Δεν φοβάσαι στο Ντουμπάι; Όχι, γιατί ξέρω ποιος μας προστατεύει»: H viral καμπάνια από τα Εμιράτα στους τουρίστες μέσω influencer

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Oasis
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr