Νατάσσα Μποφίλιου - Γιάννης Χαρούλης: Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία τους
NewsroomΑκυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία του Hellenic Music Ensemble, η οποία είχε προγραμματιστεί με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, σε εμβληματικούς χώρους όπως το Carnegie Hall (Νέα Υόρκη), το Theatre Royal Drury Lane (Λονδίνο) και την Όπερα του Σίδνεϊ, με τη συμμετοχή των Γιάννη Χαρούλη και Νατάσσα Μποφίλιου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν προσεκτικής εξέτασης των συνθηκών που περιβάλλουν το έργο. Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα λάβουν αυτόματα επιστροφή χρημάτων μέσω του αρχικού σημείου αγοράς.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοδεία ανακοινώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι ανακοίνωσε την απόφαση του να κινηθεί νομικά, υπογραμμίζοντας ότι «η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε ρητά, διότι δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Μάνου Χατζιδάκι».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Το Hellenic Music Ensemble έλαβε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσει την επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία του. Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα λάβουν αυτόματα επιστροφή χρημάτων μέσω του αρχικού σημείου αγοράς.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν προσεκτικής εξέτασης των συνθηκών που περιβάλλουν το έργο.
Η GTP Touring Ltd είχε αρχικά ως στόχο την ανάπτυξη μιας πολυετούς διεθνούς περιοδείας συναυλιών με σκοπό την παρουσίαση της ελληνικής μουσικής σε κοινό σε όλο τον κόσμο — ένα έργο που οραματιζόταν ως πηγή πολιτιστικής υπερηφάνειας. Δυστυχώς, περιστάσεις πέραν του ελέγχου μας κατέστησαν αδύνατη τη συνέχιση του εγχειρήματος. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε άλλη βιώσιμη επιλογή από το να αποσυρθούμε.
Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες, τους συνεργάτες και το κοινό που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία και μοιραζόμαστε την απογοήτευσή τους που δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί όπως είχε σχεδιαστεί.
- Τσουνάμι εξελίξεων στην υπόθεση Παναγόπουλου: Η παραίτηση της Στρατινάκη, ο σύζυγός της και η απομάκρυνση Κακούση από την ΕΡΤ
- Διάλογος ΗΠΑ-Ιράν και την ερχόμενη εβδομάδα: «Μια μεγάλη αρμάδα σύντομα θα είναι εκεί», λέει ο Τραμπ
- Επαναχάραξη του χάρτη των μεταφορών: Μετρό, ακίνητα και υποδομές στο επίκεντρο του νέου νόμου
- Υπήρχαν κάποτε κι’ αυτοί οι Έλληνες: αμισθί υπουργός Οικονομικών και δωρητής εκατομμυρίων δραχμών για την ίδρυση Πανεπιστημίου