Μουσική|10.05.2026 07:46

Metallica στο ΟΑΚΑ: Metal... συρτάκι και «δεν χωράς πουθενά» - Η επική, made in Greece, στιγμή του live

Newsroom

Μια νύχτα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη χάρισαν οι Metallica το Σάββατο (9/5) στο ΟΑΚΑ. Και αν και για πολλές ημέρες προσπαθούσαμε να βρούμε τι τραγούδια θα έχει το setlist, και τα πήγαμε κάπως καλά, αυτό που ακούσαμε δεν το περιμέναμε. Το θρυλικό συγκρότημα -που δεν έχει κρύψει την αγάπη του για την Ελλάδα- επιφύλασσε μια τεράστια έκπληξη με... Ζορμπά και Τρύπες.

Όταν ο Kirk Hammett είπε πως κάθε φορά που πιάνει την κιθάρα του σκέφτεται τους Αρχαίους Έλληνες και πως όλα ξεκίνησαν από εκεί, δεν φανταζόμασταν αυτό που ακολούθησε: Μαζί με τον Robert Trujillo, στο καθιερωμένο τους σόλο, άφησαν για λίγο το heavy metal και «έπιασαν» ελληνικούς ρυθμούς.

Η αρχή έγινε με... συρτάκι και τον «Χορό του Ζορμπά», ενώ λίγο μετά οι δύο μουσικοί διασκεύασαν το «Δεν χωράς πουθενά» από τις Τρύπες, τραγουδώντας μάλιστα «Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα».

Απολαύστε!

 

ειδήσεις τώραΟΑΚΑMetallica