Μουσική|14.11.2018 20:11

Άλσος: «Να ζωντανέψει πάλι το κέντρο της Αθήνας»

Αναστασία Κουκά

«Είναι ανάγκη να υπάρξει πάλι ένας χώρος διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας. Ένα στέκι χειροποίητο, και όχι βιοµηχανοποιηµένο». Αυτή η ανάγκη ώθησε τον ∆ιονύση Σαββόπουλο, όπως ο ίδιος εξοµολογείται, στην απόφαση να αναλάβει την επαναλειτουργία του ιστορικού «Άλσους».

Εκεί, στην επί χρόνια εγκαταλελειµµένη καταπράσινη αυτή όαση, θα αρχίσει να γράφεται, από τις 22 Νοεµβρίου, ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αθηναϊκής ψυχαγωγίας. Εκεί θα συναντηθούν το παρελθόν µε το παρόν, η παλαιότερη µε τη νεότερη γενιά, η αυθεντική διασκέδαση µε την ποιοτική ψυχαγωγία.

«Είναι ένας όµορφος χώρος και έχει µια ιστορία που όλα τα µαγαζιά της Αθήνας της θα τη ζήλευαν. Είναι κρίµα να είναι κλειστός ένας τέτοιος χώρος» είπε ο ∆. Σαββόπουλος στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που φιλοξένησε το νέο «Άλσος». Πράγµατι, το ιδιαίτερο κυκλικό σχήµα του κτιρίου, το άπλετο φως που µπαίνει από τις τεράστιες τζαµαρίες του, το καταπράσινο φόντο του, αλλά και η ζεστασιά που αποπνέει, σε παραπέµπουν σε άλλη εποχή, τότε που η διασκέδαση ήταν λιτή και ουσιαστική.

Αυτό το µοντέλο της παλιάς µπουάτ θα ακολουθήσει το «Άλσος»: «Θέλω να δούµε το άνοιγµα του “Άλσους” σαν ένα βήµα προς την ανάπτυξη και το ζωντάνεµα του Κέντρου, που έχει καταντήσει µια αηδία» υπογράµµισε ο γνωστός τραγουδοποιός, συµπληρώνοντας µε νόηµα: «Σκέφτοµαι ότι θα έπρεπε να ζητήσουµε απ’ όλους τους υποψήφιους δηµάρχους της Αθήνας να δεσµευτούν για δυο-τρία βασικά πράγµατα. Τι θα γίνει µε το Πεδίον του Άρεως; Με το Πολυτεχνείο; Με το “Ακροπόλ”; Κάποτε έδινε ζωή σε αυτήν την πόλη και τώρα είναι µια πληγή, µια αρρώστια».

Την πεποίθησή ότι αυτό το νέο εγχείρηµα θα αλλάξει τα δεδοµένα στο ελληνικό τραγούδι εξέφρασε η Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία θα έχει την επιµέλεια του λαϊκού προγράµµατος που θα παρουσιάζουν νέοι ερµηνευτές τα βράδια της Παρασκευής. «Το λαϊκό τραγούδι ήταν πάντα για µένα µια πατρίδα» εξοµολογήθηκε.

Επτά ηµέρες πρόγραµµα

Τα Σαββατοκύριακα θα είναι... αγκαζέ από τον ∆ιονύση Σαββόπουλο, ο οποίος θα ερµηνεύει τραγούδια άλλων δηµιουργών που ο ίδιος αγαπά. Οι Πέµπτες θα είναι αφιερωµένες στα νέα ταλέντα, ενώ τις Τετάρτες θα λειτουργεί η ενότητα «Το θεατράκι του Άλσους» που θα ξεκινήσει µε την παρουσίαση δύο χριστουγεννιάτικων διηγηµάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη, που είχαν ηχογραφηθεί στο παρελθόν, µε τη φωνή της Σαπφώς Νοταρά, για το Γ’ Πρόγραµµα.

Τις Τρίτες θα φιλοξενούνται παραστάσεις stand-up comedy και τις ∆ευτέρες θα παρουσιάζονται ανατρεπτικές µουσικές προτάσεις. Αυτά... Και όπως λέει και ο Νιόνιος, «καλό χειµώνα και µε το καλό να ανταµώνουµε»!

Διονύσης ΣαββόπουλοςΆλσος