Μουσική|27.06.2019 17:47

Μαντόνα - God Control: Το ηχηρό μήνυμα, η οπλοκατοχή και οι σκηνές βίας στο νέο βιντεοκλίπ

Newsroom

Η Μαντόνα κυκλοφόρησε το νέο της βιντεοκλίπ με τίτλο «God Control» και αποτελεί λογοπαίγνιο για τη φράση «Gun Control», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ηχηρό μήνυμα για τη λήψη άμεσων μέτρων ενάντια στην ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Σκοπός της Μαντόνα είναι να εστιάσει την προσοχή ως καλλιτέχνις σε ένα πρόβλημα στην Αμερική που είναι εκτός ελέγχου και κοστίζει τη ζωή πολλών αθώων ανθρώπων.

Παράλληλα, το «God Control» περιλαμβάνει σκηνές από ένοπλη επίθεση σε μια ντίσκο και θυμίζει πολύ την τραγωδία στο κλαμπ «Pulse» του Ορλάντο που άφησε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες τον Ιούνιο του 2016. 

Το βίντεο ολοκληρώνεται με το γνωμικό της συγγραφέως και ακτιβίστριας Angela Davis: «Δεν αποδέχομαι πλέον τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Αλλάζω τα πράγματα που δεν μπορώ να αποδεχθώ». Στη συνέχεια, παραθέτονται τα στατιστικά ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 36.000 Αμερικανοί σκοτώνονται και πάνω 100.000 τραυματίζονται σε περιστατικά ένοπλης βίας. «Κανείς δεν είναι ασφαλής. Έλεγχος της οπλοκατοχής, τώρα» είναι το τελευταίο μήνυμα του βιντεοκλίπ.

Το 14ο studio album της τραγουδίστριας κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για το μοναδικό ύφος του και τον πειραματικό τόνο του.