Μουσική|02.09.2019 13:47

Οι μεγάλες συναυλίες του φθινοπώρου που ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο

Αναστασία Κουκά

Έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ο Σεπτέμβριος να αποτελεί έναν κατεξοχήν συναυλιακό μήνα με πολλές και μεγάλες μουσικές βραδιές σημαντικών ονομάτων του διεθνούς αλλά και του εγχώριου μουσικού τοπίου. Αυτή η χρονιά δεν θα αποτελέσει εξαίρεση καθώς τις επόμενες ημέρες θα παρελάσουν από τις ανοιχτές σκηνές της πρωτεύουσας σημαντικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα από το κλασικό αλλά και το σύγχρονο ρεπερτόριο. Οι προτάσεις που επιλέξαμε είναι πολλές και ενδιαφέρουσες και καλύπτουν μια ευρεία μουσική γκάμα. Η επιλογή…δική σας.

Florence and the Machine - Ηρώδειο 19/9 & 22/9 Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου 21 /9: Ήταν η μεγάλη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού καθώς κανείς, ούτε οι ίδιοι οι διοργανωτές της συναυλίας, δεν πίστευε πως αυτό το live θα καταφέρει να κάνει τρία διαδοχικά sold out και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Αποδείχτηκε τελικά ότι η σκοτεινή και αντισυμβατική Florence από την Βρετανία, μαζί με την μουσική συντροφιά της, έχει καταφέρει να μαγέψει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού κοινού με τις ροκ- σόουλ μελωδίες της και τις ιδιαίτερες ερμηνείες της.

Αντρέα Μποτσέλι- Ηρώδειο 11/9  

Τα πολλά λόγια είναι περιττά για το μουσικό φαινόμενο Boccelli, τον διάσημο Ιταλό τενόρο που κατάφερε να συνδυάσει με αριστοτεχνικό τρόπο την κλασική με την σύγχρονη μουσική. Το σημαντικό πρόβλημα με την όρασή του που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από πολύ μικρή ηλικία δεν ήταν ικανό να σταθεί εμπόδιο στο ταλέντο και τα όνειρά του. Σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα της διεθνούς μουσικής σκηνής, από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ και απέσπασε πολλά και σημαντικά βραβεία. Την καλύτερη περιγραφή για εκείνον την έχει κάνει η Σελίν Ντιόν λέγοντας χαρακτηριστικά: ««Αν ο Θεός τραγουδούσε, η φωνή του θα ήταν σαν του Andrea Bocelli». Η συναυλία πραγματοποιείται για τους σκοπούς του International Foundation for Greece του οποίου ο καταξιωμένος τενόρος είναι επίτιμος Πρόεδρος.

Έρικ Μπάρντον – Ηρώδειο 27/9

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…Ο Έρικ Μπάτντον λατρεύει την Ελλάδα και οι Έλληνες είναι πιστοί φαν του αρχηγού των θρυλικών «Animals» ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα για μια τελευταία, αποχαιρετιστήρια συναυλία. Ο πρωτοπόρος της ψυχεδελικής σκηνής του Σαν Φρανσίσκο, ένας από τους σπουδαιότερους ήρωες της ιστορίας του ροκ εν ρολ, έρχεται να μάς διηγηθεί την μακρόχρονη και λαμπρή ιστορία του η οποία περιλαμβάνει τραγούδια – σταθμούς μεταξύ των οποίων και τα "The House Of The Rising Sun", "It's My Life" ή του "Don't Let Me Be Misunderstood" κ.α. Ζήτησε μάλιστα απ’ όσους έχουν σκοπό να πάνε στην συναυλία του να στείλουν μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με τα κομμάτια που θέλουν ν’ ακούσουν. Αυτό θα πει interactive επικοινωνία!

Τζέιν Μπίρκιν Gainsbourg Symphonie – Ηρώδειο 21/9 

Η αειθαλής μούσα του Σερζ Γκαινσμπούρ, επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από ολόκληρα 11 χρόνια. Η Αγγλίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Gainsbourg Symphonique», συνοδευόμενη από την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσέγγιση των τραγουδιών του… γοητευτικού άσχημου Γάλλου στιχουργού, συνθέτη, ερμηνευτή, σκηνοθέτη συγγραφέα και ηθοποιού με τον οποίο πορεύτηκε μαζί στη σκηνή αλλά και στη ζωή. Μουσικό σήμα κατατεθέν τους το υπέροχο κομμάτι “Je t’ aime moi non plus”.

Έρος Ραματζότι - Κλειστό Παλαιού Φαλήρου 27/9 

Περισσότερα από 30 χρόνια καριέρας , πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκοι , αμέτρητων βραβεία συνεργασίες με την αφρόκρεμα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος, από τον Κάρλος Σαντάνα και την Σερ μέχρι τον Παβαρότι και τον Ρίκι Μάρτιν! Ο δημοφιλέστατος Έρος Ραματζότι θα μας επισκεφθεί στο πλαίσιο της μεγάλης παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποιεί για την προώθηση του νέου  άλμπουμ με τίτλο "Vita Ce N’è". Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν θα μάς πει και τις παλαιότερες επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας.

Μπράιαν Άνταμς - Κλειστό Γήπεδο ΟΑΚΑ  18/11

Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν με ανυπομονησία αυτή τη συναυλία καθώς τα τραγούδια που μάς έχει χαρίσει ο Μπράιαν Ανταμς κατά την διάρκεια της 40χρονης διαδρομής του είναι πολλά κι αγαπημένα. Μεταξύ αυτών και τα «Straight from the heart», «Everything I do», «Summer of 69», «All for Love» κ.α. Ο βραβευμένος με Γκράμι τραγουδιστής συμπεριέλαβε την Αθήνα στους σταθμούς της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας του. Ανάμεσα σε άλλα θα μάς παρουσιάσει και κάποια από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ένα ντουέτο με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Χοσέ Καρέρας - Κλειστό του ΟΑΚΑ 24/10

Ένας από τους τελευταίους της γενιάς των μεγάλων τενόρων, ,ο κορυφαίος Χοσέ Καρέρας αποχαιρετά το απανταχού κοινό του με μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία η οποία περιλαμβάνει μία στάση και στην Ελλάδα. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κανείς το καλλιτεχνικό μέγεθος του προικισμένου λυρικού ερμηνευτή που σημάδεψε ανεξίτηλα κορυφαίους οπερατικούς ρόλους σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο πολυπληθές ανά τον κόσμο κοινό του που τώρα τον αποχαιρετά με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.  

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

Χρήστος Νικολόπουλος – 9/9 Καλλιμάρμαρο

Μια μεγάλη συναυλία σε έναν σπουδαίο λαϊκό συνθέτη που γιορτάζει τα 55 αδιάκοπα χρόνια προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι. Αναμφισβήτητα ο Χρήστος Νικολόπουλος αποτελεί σημαντικό εγχώριο μουσικό «κεφάλαιο» καθώς η προσωπική του διαδρομή έχει ταυτιστεί με κορυφαίες στιγμές του λαικού τραγουδιού. Το παρών, προκειμένου να τον τιμήσουν θα δώσουν πολλοί γνωστοί ερμηνευτές με τους οποίους έχει συνεργαστεί κατά καιρούς όπως οι Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τη συναυλία διοργανώνει το  «Όλοι Μαζί Μπορούμε» που στοχεύει στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μίμης Πλέσσας – Ηρώδειο 26/9 

Ο αειθαλής συνθέτης των αγαπημένων τραγουδιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ο δεξιοτέχνης τζαζ πιανίστας, ο άνθρωπος που έχε συνδέσει ολόκληρη τη ζωή του με τη μουσική πραγματοποιεί μία ακόμη μουσική γιορτή σε συνεργασία με το Ίδρυμα Το Σπίτι του Ηθοποιού. Μαζί του θα είναι η Μελίνα Ασλανίδου, ο Δάκης, ο Στέλιος Διονυσίου, η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα και ο Μίλτος Πασχαλίδης κ.α.

Σταύρος Ξαρχάκος – Ηρώδειο 5/10

Μία εξαιρετική μουσική παράσταση, η οποία ετοιμάστηκε για τον εορτασμό των δέκα χρόνων λειτουργείας του Μουσείου της Ακρόπολης επαναλαμβάνεται στο Ηρώδειο. Έχει τίτλο 
«5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν-
Μ. Χατζιδάκις - Μ. Θεοδωράκης – Β. Τσιτσάνης 
Μ. Βαμβακάρης – Σ. Ξαρχάκος» και αποτελεί ένα πρωτότυπο αφιέρωμα που ενώνει τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας με την υπογραφή – εγγύηση του Σταυρου Ξαρχάκου.

Γιάννης Πάριος - Θέατρο Πέτρας 14/9 

Πιστός στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού του με το αθηναικό κοινό ο Γιάννης Πάριος επστρέφει στο Κατράκειο της Νίκαιας για να συστήσει στο κοινό του τα τραγούδια από το νέο του άλμπουμ με τίτλο «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ…» και φυσικά να θυμηθούν μαζί τις μεγάλες επιτυχίες του πλούσιου προσωπικού του ρεπερτορίου.

V.I.C (Villagers of Ioannina City) - Θέατρο Βράχων 22/9 

Καιρό είχαμε να ακούσουμε ζωντανά τους Villagers of Ioannina City οπότε η εμφάνισή τους αυτή στο Θέατρο Βράχων τυ Βύρωνα αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το συγκρότημα από τα Ιωάννινα που «πάντρεψε» με ιδιαίτερο τρόπο το ροκ με την παράδοση θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τον πκαινούριο του δίσκο, "Age of Aquarius"

Τεχνόπολη

Επίκεντρο της φθινοπωρινής συναυλιακής δράσης θα αποτελέσει η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Το μουσικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές προτάσεις αλλά και αρκετά μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Γιάννης Χαρούλης που θα παίξει στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου και ο Σωκράτης Μάλαμας που θα πάρει τη σκυτάλη στις 16 του ίδιου μήνα. Έκπληξη αποτελεί η μεγάλη συναυλία που θα δώσει, για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο χώρο, η Άννα Βίσση στις 13 Σεπτεμβρίου.

φθινόπωροΓιάννης ΧαρούληςFlorence and the MachineΑντρέα Μποτσέλισυναυλίες