Μουσική|22.11.2018 13:55

The Met: Θρυλικά μουσικά όργανα που σημάδεψαν τη ροκ ιστορία

Newsroom

Στην έκθεση, με τίτλο «Play It Loud: Instruments of Rock and Roll», θα εκτεθούν περισσότερα από 130 όργανα, μουσικών όπως οι Μπιτλς, ο Έλβις, ο Τσακ Μπέρι, ο Τζίμι Χέντριξ, οι Μετάλικα, ο Τζίμι Πέιτζ, ο Στιβ Μίλερ, οι Στόουνς και άλλοι.

Η ροκ ιστορία από το 1939 ως το 2017, όπως έχει γραφτεί πάνω σε μοναδικά μουσικά όργανα, που έχουν κρατήσει πρόσωπα θρύλοι και έχουν συγκεντρωθεί από 70 ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε ΗΠΑ και Βρετανία. 

Οι τυχεροί που θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Metropolitan Museum of Art, στη Νέα Υόρκη από τις 8 Απριλίου, θα δουν μεταξύ άλλων την ηλεκτρική «Blackie» του Κλάπτον, την «Frankenstein» του Έντι Βαν Χάλεν, τη «Wolf» του αείμνηστου Τζέρι Γκαρσία.

Ακόμα θα εκτεθούν σαράντα συλλεκτικές αφίσες, κοστούμια που φόρεσαν οι σταρ πάνω στη σκηνή και ιστορικής σημασίας βίντεο.

Εκεί θα είναι και η βασική κιθάρα του Τσακ Μπέρι (1957-1963), καθώς και το κοστούμι με τον κεντημένο δράκο που φορούσαν οι Led Zeppelin στις συναυλίες τους από το 1975 ως το 1977.

T

Η έκθεση θα παραμείνει στο Metropolitan Museum of Art ως την 1η Οκτωβρίου του 2019 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους θα ταξιδέψει στο The Rock & Roll Hall of Fame, στο Κλίβελαντ.

T
The Metropolitan Museum of Art