Μουσική|07.11.2019 16:24

Με Deep Purple γιορτάζει το Rockwave Festival

Αναστασία Κουκά

Οι θρυλικοί Deep Purple θα είναι το μεγάλο όνομα της καλοκαιρινής εορταστικής διοργάνωσης του Rockwave Festival το οποίο επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας για να γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του.

Το δημοφιλές συγκρότημα θα εμφανιστεί ζωντανά στις 6 Ιουνίου, στο Terra Vibe Park της Μαλακάσας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Με μια τεράστια μουσική ιστορία, που μετρά μισό αιώνα, οι Deep Purple αποτελούν, δικαιωματικά, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον ιστορικά ονόματα της της βρετανικής hard rock σκηνής. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως το όνομά τους έχει μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως «Το πιο θορυβώδες συγκρότημα».

Ήταν εκείνοι, εξάλλου, μαζί με συμπατριώτες τους Black Sabbath και Led Zeppelin, που έθεσαν τις βάσεις του ευρωπαϊκού χέβι μέταλ αποτελώντας παράδειγμα αλλά και έμπνευση για πολλά μετέπειτα μεγάλα συγκροτήματα.

Την μεγάλη αυτή μουσική ιστορία τους λοιπόν θα αφηγηθούν στις αρχές του καλοκαιριού στην Ελλάδα ο εκρηκτικός Ίαν Γκίλαν και η παρέα του.

Οι Opeth θα παίξουν στο Rockwave Festival λίγη ώρα πριν τους Deep Purple

Το ίδιο βράδυ, λίγο νωρίτερα, θα παίξουν στη σκηνή του Rockwave Festival οι Σουηδοί Opeth που συνδυάζουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την ψυχεδέλεια με το προγκρέσιβ ροκ και διαθέτους πολλούς Έλληνες φαν.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί. Οι τιμές, στην πρώτη φάση της προπώλησης θα είναι 39, 45, 50 και 55 ευρώ.

Rockwave FestivalDeep Purple