Μουσική|14.11.2019 09:38

Ωδείο Αθηνών: Συναυλία με έργα του Γεώργιου Γκουρτζίεφ

Ντέπη Χιωτοπούλου

«Cosmic Rhythm» ονομάζεται η συναυλία που θα δώσει ο Τάκης Πατερέλης με το πλούσιο διδακτικό του έργο στην ελληνική και τη διεθνή σκηνή της Jazz, στο Ωδείο Αθηνών, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 20.30.

Ο Τάκης Πατερέλης, γεννημένος στην Αθήνα, με  σπουδές Jazz και αυτοσχεδιασμού και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music της Βοστώνης, και μέλος της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ από το 2005, θα παίξει έργα του σημαντικού Ελληνα φιλόσοφου του Πόντου Γεώργιου Γεωργιάδη, Ελληνα φιλοσόφου του Πόντου Γεώργιου Γεωργιάδη, γνωστού ως  Gurdjieff (1866 – 1949).

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ασία και τη Β. Αφρική, ο Gurdjieff συνέλεξε μεγάλο αριθμό παραδοσιακών μελωδιών, κομματιών δερβίσικης μουσικής και χορών, αλλά και λειτουργικών θρησκευτικών ύμνων από απόμακρα μοναστήρια και ιερούς τόπους. Επιστρέφοντας στη Δύση (Μόσχα, Παρίσι, Νέα Υόρκη), κατέγραψε και ενορχήστρωσε τις μελωδίες αυτές για πιάνο, σε συνεργασία με το μαθητή του, Thomas de Hartmann (1885-1956), ο οποίος μαζί με τον Sergei Prokofiev (1891-1953), υπήρξε συνθέτης της Αυτοκρατορικής Οπερας της Πετρούπολης.

Να σημειώσουμε ότι ο Τάκης Πατερέλης έχει εκδώσει το C.D. «Cosmic Rhythm» και έχει επίσης συμμετάσχει στο C.D. της ΡΟΔΑ με τίτλο «Seekers», με μουσική Gurdjieff / De Ηartmann.

Info

- H συναυλία «Cosmic Rhythm» του Τάκη Πατερέλη θα δοθεί στο Ωδείον Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19), στην αίθουσα «Αρης Γαρουφαλής», στις 22 Νοεμβρίου, στις 08.30 το βράδυ. Πρόκειται για συδιοργάνωση τους Ιδρύματος Γκουρτζίεφ, του Κέντρου για την Αρμονική Ανάπτυξη του ανθρώπου και του
Θεάτρου ΡΟΔΑ.

-Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, και το μειωμένο (φοιτητές/άνεργοι/ ΑμεΑ) 5 ευρώ. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλεφωνικά  στο 2107234567 και Online  https://www.ticketservices.gr/event/cosmic-rhythm-odeio-athinon/. Επίσης, σε όλα τα καταστήματα Public και στο  tickets.public.gr

μουσικήΩδείο Αθηνών