Απόψεις|09.08.2020 16:29

Η Περιφέρεια Αττικής δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Newsroom

Σήμερα στην Αττική περίπου ένας στους τρεις πολίτες ζει στο όριο της φτώχειας. Για να υποστηρίξουµε µε αποτελεσµατικό τρόπο την καθηµερινότητά τους, διαθέτουµε πόρους άνω των 126 εκατ. ευρώ, για να στηρίξουµε τη λειτουργία 242 κοινωνικών δοµών.

∆ηµιουργήσαµε µια ισχυρή «Συµµαχία Κοινωνικής Ευθύνης», στην οποία συµµετέχουν 58 δήµοι, 7 ∆ηµοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, 4 ΜΚΟ, 7 ΝΠΙ∆ εποπτευόµενα από υπουργεία και 29 σωµατεία/σύλλογοι, Σύνδεσµοι Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Ολοι µαζί υλοποιούµε δράσεις και προγράµµατα που αφορούν την καθηµερινή λειτουργία και υποστήριξη σε κέντρα κοινότητας, δοµές παροχής βασικών αγαθών, δοµές αστέγων, κέντρα ηµερήσιας φροντίδας ηλικιωµένων, Κ∆ΗΦ, ξενώνες και συµβουλευτικά κέντρα για κακοποιηµένες γυναίκες.

-242 δοµές για 227.832 ωφελούµενους Μέσα από τις 242 κοινωνικές δοµές που λειτουργούν σήµερα µε την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής εξυπηρετήσαµε τις ανάγκες 227.832 ωφελουµένων. Αλλά δεν σταµατάµε εδώ, συνεχίζουµε όσο θα έχει ανάγκη από τη στήριξή µας έστω και ένας συνάνθρωπός µας.

-Στην πρώτη γραµµή για την αντιµετώπιση της πανδηµίας του Covid-19 H Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στην πρώτη γραµµή για την αντιµετώπιση των συνεπειών της υγειονοµικής κρίσης λόγω του Covid-19.

Μεταξύ άλλων: Προχωρήσαµε στην άµεση λήψη προληπτικών µέτρων, σύµφωνα µε τις οδηγίες του ΕΟ∆Υ. Θέσαµε σε λειτουργία την τηλεφωνική γραµµή 1110, όπου παρείχαµε δωρεάν ιατρικές συµβουλές και ψυχολογική υποστήριξη σε 87.758 περιστατικά.

Προµηθευθήκαµε και διανείµαµε άµεσα πάνω από 1.000.000 τεµάχια υγειονοµικού υλικού και αντισηπτικών, τα οποία διανείµαµε σε δήµους, Σώµατα Ασφαλείας, γηροκοµεία, ιδιωτικά ιατρεία, συλλόγους και φορείς.

Παρείχαµε εξ αποστάσεως δωρεάν υπηρεσίες εκπαίδευσης, µέσω ιδιωτικής πλατφόρµας, σε 120.000 µαθητές ∆ηµοτικού και Γυµνασίου.

Σε συνεργασία µε το υπουργείο Εσωτερικών παρείχαµε 1.000.000 δωρεάν γεύµατα σε 40.000 πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς οµάδες σε 65 δήµους της Αττικής. ∆ιενεργήσαµε πάνω από 2.000 ελέγχους σε κοινωνικές δοµές, γηροκοµεία, χώρους εργασίας αλλά και σε σπίτια, για ανίχνευση κρουσµάτων κορονοϊού, µε 10 κινητές µονάδες, σε συνεργασία µε ΙΣΑ και ΕΟ∆Υ.

Συγκεντρώσαµε πάνω από 40.000 φιάλες αίµατος µέσα από τη διοργάνωση εθελοντικών αιµοδοσιών µε δήµους και την πρωτοβουλία «Ολοι µαζί µπορούµε». -Ενισχύουµε τη δηµόσια υγεία Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει πόρους 60 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση µε ιατρικό εξοπλισµό 55 νοσοκοµείων και 29 κέντρων υγείας σε όλη την Αττική, αξιοποιώντας τα χρήµατα του ΕΣΠΑ αλλά και ίδιους πόρους.

-Επένδυση στη γνώση της νέας γενιάς µας Η νέα γενιά της Αττικής αποτελεί προτεραιότητά µας. Για την αναβάθµιση των σχολικών υποδοµών της Περιφέρειας Αττικής διαθέτουµε µέσω του ΠΕΠ Αττικής πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 50 προσχολικών και σχολικών υποδοµών, καθώς και για τον εξοπλισµό των υπαρχουσών σχολικών µονάδων.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει απλώσει ένα αποτελεσµατικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας, για να στηρίξει τους συµπολίτες µας που έχουν πραγµατικά ανάγκη. Ενώ παράλληλα ενισχύει τις υποδοµές της δηµόσιας υγείας και εκπαίδευσης. Με σχέδιο, όραµα και ανθρωπιά αναδεικνύουµε την Αττική σε Περιφέρεια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, περιφερειάρχης Αττικής

Γιώργος ΠατούληςΠεριφέρεια ΑττικήςΚορονοϊός