Απόψεις|30.10.2020 19:57

Τα ερωτήματα για τη στάση του Αδωνι Γεωργιάδη απέναντι στην Θεοδώρα Τζάκρη

Βούλα Κεχαγιά

«Α! Ήταν της κυρία Τζάκρη. Δεν έχει σημασία. Το αφήνω. Η κυρία Τζάκρη είναι ασήμαντη» αναφώνησε ο υπουργός επί της Αναπτύξεως και πασών των Επενδύσεων από το βήμα της Βουλής υποτιμώντας όσο πιο δηκτικά γινόταν την βουλευτίνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την υπόστασή της στο κοινοβούλιο.

«Όμορφα» πράγματα. Αναβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο, προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό που θα έλεγαν και οι παλαιότεροι... Όμως το θέμα  που προκύπτει από τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κυρία Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν σχετίζεται καν με το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Εξίσου κατακριτέα θα ήταν η συμπεριφορά του εάν προσέβαλε με το ίδιο ύφος χαρακτηρίζοντας ασήμαντο, έναν άντρα βουλευτή. Ποιος ξέρει; Ίσως κάτι να έχει ακούσει ο υπουργός για θέματα δεοντολογίας...

Από την άλλη δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο το γεγονός πως όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Θεοδώρα Τζάκρη ελέχθησαν με την ίδια απούσα. Για τον απλούστατο λόγο ότι η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν συμμετείχε στην συζήτηση επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το κόμμα της προς τον υπουργό με αντικείμενο την μη αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την πανδημία.

Σε εκείνη την συζήτηση τον λόγο πήραν αρκετοί τομεάρχες της κοινοβουλευτικής ομάδας στους οποίους και απαντούσε ο υπουργός όταν πήρε τον λόγο. Άρα έναυσμα για να σχολιάσει την κυρία Τζάκρη την συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχε ακριβώς επειδή εκείνη δεν συμμετείχε στην εν λόγω κοινοβουλευτική διαδικασία.

Προς τί λοιπόν η επί τούτου αναφορά στο όνομά της; Η εξήγηση μάς οδηγεί λίγες ώρες πίσω όταν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου πράγματι ο υπουργός επί της Αναπτύξεως απάντησε σε ερώτηση της βορειοελλαδίτισσας βουλευτίνας για την Siemens και για την μη εφαρμογή από μέρους της του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σε εκείνη την φάση αντηλλάγησαν εκατέρωθεν διάφοροι χαρακτηρισμοί.

Να εικάσουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης επανέφερε από το πουθενά δύο ώρες αργότερα το όνομα Τζάκρη μόνο και μόνο για να την μειώσει; Δεν θέλω να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι στημένο...

Θεοδώρα ΤζάκρηΆδωνις Γεωργιάδης