Απόψεις|24.01.2022 11:40

Κακοκαιρία Ελπίς: Δεν υπάρχουν αθώα θύματα -Εμείς φταίμε που χιονίζει, εμείς που καιγόμαστε κι εμείς που τους ψηφίζουμε

Νίκος Τζιανίδης

Καμία Ελπίς! Κωμικοτραγικά προβλέψιμοι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας!

Οι μετεωρολόγοι, από μέρες, προέβλεπαν έκρηξη χιονοπτώσεων. Οι «ειδικοί» του καφενείου άναβαν τσιγάρο και τους αποστόμωναν: «Πααραμύθια. Υπερβάλουν όπως πάντα. Το πολύ πολύ να δούμε μια νιφάδα…»!

Οι μετεωρολόγοι, από μέρες, έβλεπαν σκοτάδι και χάος. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι περιφέρονταν στα κανάλια και διαβεβαίωναν: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Δεν θα κλείσουν οι δρόμοι. Έχουν γνώσιν οι φύλακες»!
Οι μετεωρολόγοι, από μέρες, το έβλεπαν, όλοι οι υπόλοιποι είχαν κλείσει αφτιά και μάτια και ονειρεύονταν: Οι μεν ειδυλλιακά τοπία, οι δε παρέλαση σε ανοιχτούς δρόμους… Αποτέλεσμα; Όργιο αταξία και χάος! 

Οδηγοί χωρίς αλυσίδες να εγκλωβίζονται και να κλείνουν οδικούς άξονες, μικρούς δρόμους και Αττικές Οδούς… Η Εθνική Οδός να γίνεται απροσπέλαστη λες και βρισκόμαστε στη Σιβηρία! Οι υπεύθυνοι (Περιφεριάρχης και λοιποί…) να αναζητούν απεγνωσμένα τον «άλλον υπεύθυνο» να του ρίξουν την ευθύνη σαν χιονόμπαλα. 

Όταν μιλάει η αταξία η τάξη πρέπει να σωπαίνει… διαφορετικά εκτίθεται: «Δεν γίνεται να κλείσουμε προληπτικά κεντρικούς οδικούς άξονες!» ξεκαθάρισε με σοβαρότητα ο κύριος Πατούλης, στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Ο Πατούλης, ο Περιφεριάρχης. Μας εμπαίζουν! Ασθενής η μνήμη του κυρίου Περιφεριάρχη… Πέρυσι χάριν της Μήδειας είχε κλείσει προληπτικά η Εθνική Οδός! Αχ κύριε Πατούλη. Και εφέτος που δεν την κλείσανε, έκλεισε από το χιόνι…

Στη χώρα που πρώτη είδηση το χειμώνα είναι το κρύο και το καλοκαίρι η ζέστη, μην περιμένετε πρόληψη, σύνεση και τάξη.
Ούτε από τους ιθαγενείς κατοίκους, ούτε από τους φυλάρχους, που μοιράζουν καθρεφτάκια μετά από κάθε (φυσική ή οποιαδήποτε άλλη) καταστροφή. Τουλάχιστον τα καθρεφτάκια είναι δώρο χρήσιμο για να βλέπουμε ποιος ευθύνεται για ό,τι στραβό κι ανάποδο μας κατατρύχει. Όμως και οι αρμόδιοι που μας εμπαίζουν κάθε χρονιά, είτε έπειτα από φωτιές, είτε όταν στεγνώσουν οι πλημμύρες, μετά τους καύσωνες και τα χιόνια, πρέπει κάποτε να τιμωρηθούν! «Από ποιους», θα μας πείτε;

Για την ώρα ακούμε, βλέπουμε και αφουγκραζόμαστε. Καμία Ελπίς για να δούμε άσπρη μέρα, αν δεν μαυρίσουμε τους πάλλευκους ηγέτες μας, κι αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας κι αν δεν καταλάβουμε τελικά ότι ΕΜΕΙΣ φταίμε για ό,τι κακό μας παιδεύει. Δεν υπάρχουν αθώα θύματα! Άκουγαν όλοι για μετεωρολογική βόμβα και κάποιοι κάγχαζαν… Ενημερώνονταν όλοι στην Πολιτική Προστασία για βομβαρδισμό χιονιού και καθησύχαζαν.
Μπορούμε να αποφύγουμε τις ευθύνες μας τελικά - και εμείς και οι κυβερνόντες - δεν μπορούμε όμως να αποφύγουμε τις συνέπειες, επειδή αποφύγαμε τις ευθύνες μας… Καλήν αντάμωση στους καύσωνες

Κακοκαιρία ΕλπίςΓιώργος Πατούληςχιόνιαχιόνια Αθήναειδήσεις τώραΠολιτική Προστασία