Απόψεις|06.04.2023 08:06

Ο Δούρειος Ίππος

Έθνος Γνώμη

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, όχι για αυτό που ήταν σε όλη την επαγγελματική του ζωή, δηλαδή δικαστικός και μάλιστα ανώτερος δικαστικός, έφτασε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά για το ότι αναλαμβάνει τώρα να «ξεπλύνει» και να φέρει τον Κασιδιάρη, από τη φυλακή στη Βουλή. Περί αυτού πρόκειται.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη επειδή διεύθυνε την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Ο κ. Κανελλόπουλος με το κύρος του πρώην ανώτερου δικαστικού, επιχειρεί να τον φέρει από την πίσω πόρτα, καθαρό και άσπιλο, πάλι στην πολιτική ζωή.

Εμφορείται προφανέστατα από τις ίδιες ιδέες. Αλλά αυτό είναι δικαίωμά του. Το κόμμα που ίδρυσε, το ΕΑΝ - αγνώστων λοιπών στοιχείων- αναπαράγει τη ρητορική της Χρυσής Αυγής, μία καθαρά ναζιστική ρητορική.

Εχει σημασία πως ακόμη και τα αδέρφια του κ. Κανελλοπούλου, τρεις νομικοί επίσης - οι δύο αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, ένας συνταξιούχος, ο άλλος εν ενεργεία και ο τρίτος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω - δηλώνουν από κοινού, πίστη στις οικογενειακές τους παραδόσεις, που είναι στο δημοκρατικό χώρο (ΠΑΣΟΚ) και διαχωρίζουν τη θέση τους από τον αδερφό τους.

Το ζήτημα δεν είναι οι προσωπικές θέσεις ενός ανθρώπου (που είναι πάντως θέμα, όταν αυτός ασκεί ανώτατη δικαστική εξουσία) αλλά οτι γίνεται «εισοδιστής» για τον Κασιδιάρη. Μπορεί να είπε σε δηλώσεις του στο Open, περί συμμετοχής του Κασιδιάρη στα ψηφοδέλτια, ως υποψηφίου βουλευτή, αλλά κάλλιστα μπορεί αυτό να είναι προπέτασμα καπνού, να αποσυρθεί, και να θεωρηθεί υποχώρηση… Να θυμίζει δηλ την ιστορία του Χότζα που έβαλε τον γάϊδαρο μέσα στο σπίτι, και μετά τον έβγαλε κι ένιωσαν καλύτερα… 

Το πρόβλημα, ούτως ή άλλως, μετατίθεται πλέον στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου που πρέπει πολύ προσεκτικά να συνεκτιμήσει την αναφορά του νόμου περί «πραγματικού ηγέτη» ενός κόμματος. Η κοινωνία πάντως ξέρει ποιός είναι ο πραγματικός ηγέτης και ποιός είναι απλά ο «δούρειος ίππος».

ειδήσεις τώραεκλογέςεκλογές 2023Ηλίας Κασιδιάρης