Απόψεις|07.03.2019 12:16

Παναθηναϊκός: Ο «Mr. Manos» να πληρώνεται και οι υπόλοιποι να πάνε…

Κώστας Γουλής

Την τελευταία διετία η «λογική» (σε όλα τα επίπεδα), έχει φορτώσει… βαλίτσες κι έχει μετακομίσει μακριά απ’ τον Παναθηναϊκό. Ακόμη και φέτος που -θεωρητικά, φαίνεται να- επέστρεψε μία υποτυπώδης «κανονικότητα» στους «πράσινους» -μόνο και μόνο επειδή η ιδιοκτησία του συλλόγου αποφάσισε να αρχίσει να πληρώνει, μπας και βάλει σε μία σειρά τις περσινές «αμαρτίες» της- υπάρχουν πράγματα εντός της ΠΑΕ, που είναι τουλάχιστον παράλογα!

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης ανέλαβε εκ νέου την προεδρική καρέκλα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού στις 25 Φεβρουαρίου. Όχι με το… αζημίωτο βεβαίως, καθώς έχει έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με μηνιαίες απολαβές περίπου 2.300€. Έμμισθος ήταν άλλωστε και στην πρώτη θητεία του στην προεδρία, όπως ήταν τόσο ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου, όσο και ο αντιπρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος Στράτος Σωπήλης.

Ο «Mr. Manos» βρίσκεται λοιπόν στην προεδρία του Παναθηναϊκού εδώ και ένα δεκαήμερο. Και μολονότι δεν έχει κλείσει καν μήνα στο νέο εργασιακό του καθεστώς, το… εντυπωσιακό είναι πως στις πρόσφατες πληρωμές που έγιναν στην ΠΑΕ, ο ίδιος πληρώθηκε κανονικά… μηνιάτικο. Πλην του ιδίου, πληρώθηκαν έναν μισθό κι όλοι οι υπάλληλοι στα γραφεία της ΠΑΕ, στο «Γ. Καλαφάτης» και την Ακαδημία, αλλά με δύο σημαντικές «διαφορές»: α) Το υπαλληλικό προσωπικό, είχε να δει χρήματα στα χέρια του απ’ τις γιορτές των Χριστουγέννων, ήτοι κάτι περισσότερο από δύο μήνες, μέχρι την προ ημερών πληρωμή. β) Παρά την καταβολή ενός μισθού, οι εργαζόμενοι του Παναθηναϊκού είναι «μέσα» στις απολαβές τους ένα τετράμηνο και ήδη «τρέχει» ο 5ος μήνας.

Ναι, το ποδοσφαιρικό τμήμα πληρώνεται φέτος κανονικά και δεν παρουσιάζει την περσινή δυσλειτουργία σε όλα τα επίπεδα, που είχε οδηγήσει μάλιστα σε δύο διαφορετικές «αποχές» από τις προπονήσεις την άνοιξη του ’18. Όμως και όλοι όσοι δουλεύουν στην ΠΑΕ, δεν μπορεί να λογίζονται σαν… παιδιά κατώτερου Θεού. Δεν γίνεται οικογενειάρχες με απολαβές των 600€ (τόσα παίρνουν οι πλέον χαμηλόμισθοι στο Κορωπί) να μην μπορούν να βάλουν σε μία τάξη τη ζωή τους και να μην έχουν ούτε τα βασικά για να μετακινηθούν στις δουλειές τους. Δεν επιτρέπεται, όλοι όσοι δίνουν τεράστια μάχη σε καθημερινή βάση στα γραφεία της ΠΑΕ, για να προχωρήσει το θέμα των διακανονισμών με όλους τους πιστωτές και να καταφέρει να πάρει φέτος ο Παναθηναϊκός την αδειοδότηση, να περιμένουν χρωστούμενα 4 μηνών και παρόλα αυτά να βάζουν «πλάτη» και να συναινούν στα έγγραφα που τους ζητήθηκε να υπογράψουν.

Δεν νοείται, να ζητείται από όλους τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή για τα δεδουλευμένα τους «…γιατί προέχει η αδειοδότηση». Και να «επιστρατεύεται» μέχρι και ο Νίκος Νταμπίζας με ομιλίες στο Κορωπί γι’ αυτό. Ναι, προέχει η αδειοδότηση, αλλά προέχει επίσης κι όσοι παλεύουν γι’ αυτή, να είναι σε θέση να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια κι όχι να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Δεν γίνεται την ώρα που οι εργαζόμενοι στον Παναθηναϊκό μετρούν και το… ευρώ στην καθημερινότητά τους, ο πρόεδρος της ομάδας να παίρνει ως… μπόνους συμφωνίας (όπως γίνεται με κάθε πρόεδρο άλλωστε), τη διαχείριση της χρυσής κάρτας της ΠΑΕ, για τα έξοδα της μετακίνησης και διατροφής του.

Λεφτά εντέλει, ακόμη και σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν. Το θέμα είναι πως αποτελούν «προνόμιο» για λίγους…

Μάνός ΜαυροκουκουλάκηςSuper League 1Παναθηναϊκός