Απόψεις|26.05.2023 20:23

Οφείλουμε μία συγγνώμη στη Νεφέλη Μεγκ (ή και όχι)

Αφροδίτη Γκόγκογλου

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το σχόλιο στο podcast της στην Athens Voice για τον Αλέξη Τσίπρα και το αποτέλεσμα των εκλογών, η Νεφέλη Μεγκ με ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram απάντησε ότι την… παρερμηνεύσαμε.

Όπως ανέφερε η online persona, που πολύ συχνά αναφέρεται στα δικαιώματα γυναικών, ΛΟΑΤΚΙ και άλλων, «Για όσους ενδιαφέρονται... Φίλοι μου, επειδή έχω δει ότι υπάρχει μία μικρή παρανόηση σχετικά με κάποια πράγματα που είπα στο podcast, κάνω αυτό το στόρι για να πω τη σειρά των πραγμάτων. Ξεκινάει το podcast με το απόσπασμα της Πόπης Τσαπανίδου ΄πρόεδρε έλα με φόρα', μετά λέω εγώ 'πρόεδρε πρόσεχε μην γκρεμοτσακιστείς και πέσεις' και στο τέλος της ανάλυσης μετά από 1,5-2 λεπτά, λέω ότι 'φήμες λένε ότι ο πρόεδρος Τσίπρας κατέληξε στον Ευαγγελισμό για ράμματα'. Τώρα, πώς κάποιοι πήραν αυτή τη δήλωση μεμονωμένη και την παρερμήνευσαν στο δικό τους το μυαλό ως κάτι άλλο, δεν ξέρω πού αποσκοπεί αυτό και να πω την αλήθεια δεν μπορώ να το προβλέψω τι θέλουν να πουν με αυτό, απλά εγώ κάνω το στόρι για τυχόν παρανοήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι, το εν λόγω απόσπασμα που παρερμηνεύσαμε όλοι, ήταν το «φήμες λένε, ο Αλέξης, του πήρε πάρα πολλή ώρα να εμφανιστεί στην Κουμουνδούρου, και ως γνωστόν, μάλλον πέρασε -λέω εγώ τώρα- από τον Ευαγγελισμό για ράμματα. Για ράμματα! Δεν άντεξε! (γέλια)…».

Οφείλουμε μία συγγνώμη

Η αλήθεια είναι ότι, όπως στην πραγματική ζωή, και στο διαδίκτυο, ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στο λάθος. Και η αναγνώριση του λάθους καθώς και η ανάληψη της ευθύνης για όσα κανείς λέει ή γράφει,  αποτελεί και δείκτη αξιοπρέπειας, θάρρους και ακεραιότητας του χαρακτήρα μας.

Όπως πολλοί άλλοι έχοντες δημόσιο βήμα που, κατά καιρούς, επικαλούνται το -ας το πούμε- «χιούμορ», και η Νεφέλη Μεγκ, θα μπορούσε να αναφερθεί στα όρια της σάτιρας (Υπάρχουν; Αν ναι, πού μπαίνουν; Ποιος αποφασίζει και τι γίνεται στην περίπτωση που αυτά ξεπερνιούνται;).

Κι όμως, δεν έκανε αυτό. Επικαλούμενη κάποιες ίσες αποστάσεις και υπονοώντας ότι για όλα φταίει η κακιά η πόλωση, αντί να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλιά της (που, παρεμπιπτόντως και βγάζοντας απέξω τον Τσίπρα και τη θεσμικότητα, αναπαράγουν την - εξαιρετικά επικίνδυνη – rape culture που καθιστά τον νικητή -όποιας- αναμέτρησης δικαιωματικά βιαστή), η Νεφέλη Μεγκ αποφάσισε να υιοθετήσει τον ρόλο του «θύματος» του echo chamber (σ.σ. της διαδικτυακής «φούσκας») στο οποίο ζούμε, και την «παρερμηνεύσαμε», δεν ήθελε να πει αυτό, ήθελε να πει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. 

Ομολογούμε ότι περιμέναμε λίγο λιγότερη ψευτομαγκιά και λίγο περισσότερη αξιοπρέπεια. Ζητάμε συγγνώμη. Τόση θρασυδειλία, σε βαθμό να μην αξίζει κανείς να ασχοληθεί, δεν την περιμέναμε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραYoutuberAthens VoicebloggerΚυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές 2023podcastΑλέξης Τσίπρας