Απόψεις|13.03.2019 14:44

Ε, κατέβα κι εσύ, βρε Σάκη...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηµοσιοποιεί το ψηφοδέλτιό του και αρχίζουν οι συζητήσεις και τα σχόλια. Ολα τα κόµµατα έχουν ανακοινώσει κάποιους υποψηφίους. Ξαφνικά, «τσουπ», εµφανίζεται στην (πολιτική) σκηνή ο... Σάκης Ρουβάς. Με έναν περίεργο τρόπο, προκύπτουν κάποιες µυστηριώδεις «πηγές» που έχουν πληροφόρηση. Ετσι, ο γνωστός καλλιτέχνης της ελληνικής ποπ παίζει στα προεκλογικά σενάρια. Σταθερό το κόµµα προτίµησης, η Νέα ∆ηµοκρατία, µε τις φήµες να τον θέλουν αυτήν τη φορά σε περίοπτη θέση στο ευρωπαϊκό της ψηφοδέλτιο.

Βέβαια, η Νέα ∆ηµοκρατία δεν επιβεβαιώνει το σενάριο, όµως αυτό για τα ήθη της εποχής µοιάζει να µην έχει και µεγάλη σηµασία. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή η ιστορία επαναλαµβάνεται τακτικά τα τελευταία τρία χρόνια. Κάπου στον ∆εκέµβριο του 2016 ήταν η πρώτη φορά που µε διαρροές η Ν∆ διέψευσε ότι συζητά µε τον Σάκη Ρουβά το ενδεχόµενο να κατέβει βουλευτής.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν και το 2017, µε τη Ν∆ να απαξιοί να διαψεύσει. Καινούργια φηµολογία τον Μάιο του 2018, µε τον Σάκη Ρουβά να φέρεται και ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, χωρίς να αποκλείει και τη Β’ Αθηνών, που ακόµη τότε υπήρχε. Τίποτε από αυτά, φυσικά, δεν επιβεβαιώθηκε. Ετσι λοιπόν, µέχρι στιγµής, η µόνη παρέµβαση του εν λόγω τραγουδιστή στα «κοινά» και στα πολιτικά πράγµατα του τόπου είναι ένα βιντεάκι.

Εκείνο που είχε βγάλει για το δηµοψήφισµα της 5ης Ιουλίου του 2015 και µε το οποίο καλούσε τον κόσµο να ψηφίσει «ναι», υποστηρίζοντας µάλιστα πως για τα µνηµόνια «έχουµε κι εµείς ευθύνη για τις επιλογές µας». Τότε -προφανώς- ήταν που ο Σάκης Ρουβάς ανακάλυψε πως, παρότι λογίζεται στους «δηµοφιλείς τραγουδιστές», οι απόψεις του δεν ήταν καθόλου δηµοφιλείς.

Είναι βέβαιο πως όλη αυτή η φηµολογία κακό δεν κάνει στον καλλιτέχνη, αφού «ακούγεται» το όνοµά του. Ούτε και στην ηγεσία της Ν∆, που ίσως να ψαρέψει και ψήφους από «ρουβίτσους» και «ρουβίτσες». Ας ρωτήσουν όµως και τα πολιτικά στελέχη της Ν∆ που προαλείφονται για θέση στα ψηφοδέλτια. Μαθαίνουν κάτι τέτοιες φήµες και τρελαίνονται, µέχρι τελικά να διαψευστούν. Οπότε καλό θα είναι ο Σάκης Ρουβάς να µην αφήσει ξανά τέτοια πράγµατα να διαχέονται δεξιά και αριστερά. Εκτός πια και αν πρόκειται όντως να κατέβει υποψήφιος...

Νέα ΔημοκρατίαΣάκης Ρουβάς