Απόψεις|14.03.2019 14:39

Το ’πε και το ’κανε ο Βουλγαράκης

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Το ’πε (για την ακρίβεια το διέρρευσε) και το ’κανε. Ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι και επισήµως στην αφετηρία ανάµεσα στους «δροµείς» για τον δήµο της Αθήνας. Οπως καταλαβαίνετε, το πολιτικό κουτσοµπολιό που εδώ και µέρες υφίσταται, τώρα κορυφώνεται. Τι σηµαίνει αυτή η υποψηφιότητα; Είναι κάποιοι από πίσω; Θα «κόψει» από τον Μπακογιάννη; Μήπως θα είναι ένα -απαραίτητο- συµπλήρωµα για τον Μπακογιάννη ώστε, αν κερδίσει, να έχει την πλειοψηφία που δεν επιτρέπει η απλή αναλογική; Είναι προάγγελος γενικών εξελίξεων στην Κεντροδεξιά; Ορεξη να έχει να σεναριολογεί κανείς.

Εγώ αυτό που µπορώ να καταλάβω είναι πως όποιος στην Αθήνα θέλει να ψηφίσει Νέα ∆ηµοκρατία, έχει πλέον δύο επιλογές: Αν για παράδειγµα δεν του πολυαρέσει το «new look» του Κώστα Μπακογιάννη, τώρα διαθέτει κάτι σε πιο κλασικό, που θυµίζει ασυζητητί την καραµανλική εποχή. Ο,τι πρέπει π.χ. για ψηφοφόρους του πρώην δηµάρχου, Νικήτα Κακλαµάνη, δεν βρίσκετε; Από το µήνυµα του Γιώργου Βουλγαράκη, µε το οποίο ανακοίνωσε -µέσω Facebook- την υποψηφιότητά του, δεν µπορεί να βγάλει κανείς πολιτικό στίγµα. Μας δηλώνει πως αγαπάει την Αθήνα και την έχει στην καρδιά του.

Αλλά ποιος υποψήφιος δήµαρχος δεν την έχει; Αλίµονο. Το επικοινωνιακό στήσιµο πάντως, αν κρίνουµε από το βιντεάκι του, είναι πολύ πολύ νεανικό. Πράγµα από το οποίο επίσης δεν µπορούµε να βγάλουµε κάποιο ασφαλές συµπέρασµα. Καθότι θα ανταγωνιστεί τον Μπακογιάννη και τον Ηλιόπουλο, που είναι νεότεροί του. Ο Γερουλάνος είναι και ηλικιακά και πολιτικά «της κλάσης του », άντε λίγο µικρότερος. Οµως χρόνο έχουµε. Θα µας τα πει ο Γιώργος Βουλγαράκης. Θα µάθουµε πώς βλέπει τα πράγµατα για την Αθήνα και σε ποια ή ποιες κατευθύνσεις θα στρέψει την κριτική του.

Σε µια εκλογική µάχη µάλιστα µε πολλούς αστάθµητους παράγοντες. Εκτός µάλιστα από τα «δηµαρχιακά» είναι βέβαιο ότι θα µας εξηγήσει πώς και το αποφάσισε να επανέλθει έτσι δυναµικά και µε ρίσκο στο πολιτικό σκηνικό. Μία συµβουλή έχω να του δώσω: Να µη χρησιµοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία τη φοβερή φωτογραφία που έχει µαζί µε τον Βαγγέλη Μεϊµαράκη. Τη θυµάστε; Είναι εκείνη στην οποία κυκλοφορούν µε πολύχρωµες βερµούδες στα στενάκια της Μυκόνου...

δήμος ΑθηναίωνΓιώργος ΒουλγαράκηςΝέα Δημοκρατία