Απόψεις|26.03.2019 08:01

Τα τρία μηνύματα της παρέλασης

Έθνος Γνώμη

Πρώτον, η αποφασιστικότητα που επέδειξε σύσσωµη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία -µε προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας- απέναντι στην Τουρκία: Το «Mολών Λαβέ» του κ. Παυλόπουλου θα µείνει χαραγµένο στο µυαλό των Ελλήνων, που βλέπουν την Αγκυρα να κλιµακώνει τις προκλήσεις τόσο µε την παρενόχληση του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου, όσο και µε τις απειλές Ερντογάν για την Αγία Σοφία.

Δεύτερον, η ηχηρή παρέµβαση του Προέδρου της Δηµοκρατίας ενάντια στον λαϊκισµό και στην ακροδεξιά, που φτάνει στα όρια του ναζισµού εν όψει ευρωεκλογών. «Δεν θα περάσουν» ήταν το µήνυµα Παυλόπουλου, σε µια στιγµή που πολλές δηµοσκοπήσεις εξακολουθούν να εµφανίζουν τη Χρυσή Αυγή ως τρίτη πολιτική δύναµη στη χώρα µας.

Τρίτον, η αποτυχία της προσπάθειας να εµφανιστεί το πασίγνωστο εµβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» ως απαγορευµένο, µε στόχο να προκληθούν αντιδράσεις από την πλευρά των πολιτών: η παρέµβαση Παυλόπουλου, που ζήτησε να παρελάσει η Προεδρική Φρουρά υπό τους ήχους του συγκεκριµένου τραγουδιού, έκλεισε όλα τα στόµατα. Οπως συµβαίνει συνήθως, τα φώτα έπεσαν για λίγο σε κάποια µεµονωµένα επεισόδια – αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βγήκε κερδισµένη από τη χθεσινή παρέλαση. Τώρα όλοι αναγνωρίζουν ότι για να προχωρήσει η χώρα δεν χρειάζεται εσωστρέφεια και διχασµό, αλλά ενότητα και αποφασιστικότητα

παρέλαση25η Μαρτίου