Απόψεις|05.04.2019 14:36

Το δικαίωµα στην αδυναµία

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Εστω ότι στη θέση της ευειδούς γραµµατέως του υφυπουργού Εξωτερικών βρισκόταν µία άλλη ευειδής κυρία, αλλά µε τρεις διαφορές: στην ηλικία, στο βάρος και στο επαγγελµατικό υπόβαθρο. Ητοι, µία εξαιρετική γραµµατέας, πλην όµως εξηντάρα και µε βάρος 100 κιλά, η οποία προτιµούσε, αντί να κάνει γυµναστική και τζόγκινγκ, να χλαπακιάζει µπακλαβάδες µπροστά στην τηλεόραση.

Εστω, επίσης, ότι η εν λόγω κυρία αναρτούσε στο προφίλ της στο Facebook αποκαλυπτικές φωτογραφίες της. Και έστω ότι κάποιος δηµοσιογραφών σκανδαλοθήρας τις εντόπιζε και τις αναδηµοσίευε. Πιστεύετε ότι θα έδινε κανείς σηµασία στην εύσαρκο γραµµατέα; Θα έγραφε κάτι εναντίον του υφυπουργού; Θα χρέωνε στην κυβέρνηση τις σωµατικές ατέλειες της εικονιζοµένης; Είµαι βέβαιος πως όχι.

Είµαι επίσης βέβαιος ότι ουδείς θα αντιδρούσε, ακόµη και στην περίπτωση που η ευειδής πλην εύσαρκος και ηλικιωµένη γραµµατεύς δηµοσίευε παντελώς γυµνές φωτογραφίες της. Σκέπτοµαι µάλιστα, προς απόδειξη της θεωρίας µου, να δηµοσιεύσω δικές µου φωτογραφίες, για να δω αν θα ασχοληθούν τα διάφορα σάιτ και οι σκανδαλοθηρικές εφηµερίδες. Το πρόβληµα είναι ότι προς το παρόν -λόγω µεγέθους- δεν χωράω στον φωτογραφικό φακό, παρά µόνο αν είναι ευρυγώνιος, ο οποίος όµως θα µε δείχνει παχύτερο. Γι’ αυτό και αναβάλλω τη φωτογράφηση επ’ αόριστον, µέχρι να αποδώσουν οι δίαιτες που ακολουθώ.

Αν όµως οι υφυπουργοί επιλέγουν ως γραµµατείς µόνο εξηντάρες παχύσαρκες κυρίες, τι θα απογίνει η νεολαία; ∆εν θα ανέβει ακόµη περισσότερο το ποσοστό ανεργίας των νέων; Πώς θα βρίσκουν δουλειές οι ωραίες κοπέλες; Μήπως έτσι τις σπρώξουµε να παραµελήσουν τον εαυτό τους και να παχύνουν, για να βρουν δουλειά; ∆ιότι αν εδραιωθεί η πεποίθηση ότι µόνο οι ασουλούπωτες θα εργάζονται, τι θα απογίνουν όλα τα γυµναστήρια και οι φόρµουλες αδυνατίσµατος; Ποια θα πηγαίνει για πιλάτες και ποια θα αγοράζει φόρµες και αθλητικά παπούτσια; Θα το ρίξουνε όλες στα πατατάκια και τα παγωτά, µε αποτέλεσµα να καταρρεύσει η εθνική µας οικονοµία, αφού το αδυνάτισµα είναι ο τελευταίος τοµέας που λειτουργεί παρά και ενάντια στην οικονοµική ύφεση. Για να µην πω ότι θα µείνουν απούλητα όλα τα ρούχα µικρού µεγέθους, µε αποτέλεσµα να καταρρεύσει το εµπόριο. Γι’ αυτό ας επιδείξουµε αυτοσυγκράτηση κι ας µην ξαναγράψουµε εναντίον των υφυπουργών και των ωραίων γραµµατέων τους.

υφυπουργός ΕξωτερικώνΜάρκος Μπόλαρης