Απόψεις|10.04.2019 15:10

Τα Μπαλσόι και το τουρκικό µπαλέτο

Ευάγγελος Χεκίμογλου

∆ιευκρινίζω ότι το κείµενο είναι αδέσποτο από νοµικής πλευράς, και µην εµφανιστεί ο συντάκτης κατόπιν εορτής και ζητά αµοιβή, διότι άδικα θα χάσει το σάλιο του.

«Ο Πούτιν και ο Ερντογάν και όλο τους το σόι προχτές επισκεφτήκανε τους χορευτές Μπαλσόι. Οι µπαλαρίνες χόρευαν, πηδούσαν πάνω-κάτω θαρρείς και θα τρυπούσανε του θέατρου τον πάτο.

-Μα είναι τούτος δω χορός, είπε ο Ερντογάν σε λίγο θα χορέψουνε φοξτρότ και καν καν. Χορός είναι ο τούρκικος που τον ποπό κουνάµε και µαλακά τα πόδια µας στο χώµα τα χτυπάµε, ώστε να καταλάβουνε όλοι µας οι γειτόνοι ότι όποιος εµένα αγνοεί, τον φόνο δεν γλιτώνει.

Το λέω για τα πετρέλαια και τα πολλά αέρια, βαριά τρώτε a propos βράδια και µεσηµέρια. Με τόσο φαΐ τζάνεµ µου, πάνε όλα τα γρόσια και τότε πώς πληρώνουµε τα εσές τετρακόσια; Ασε που στην Ουάσιγκτον χρωστάµε µαλλιοκέφαλα κι όσοι δεν µε χωνεύουνε τονίζουνε πως έσφαλα.

-Το µπορς σού έπεσε βαρύ µε τόσο πιροσκί, του είπε ο Βλαδίµηρος σιγά-σιγά στ’ αυτί, βάρυνε το στοµάχι σου και κάνεις µαύρες σκέψεις αφού όλα αυτά τα είπαµε σ’ απανωτές συσκέψεις.

Κοίτα αυτούς τους χορευτές πόσο ψηλά πηδάνε και όταν φτάνουν στο ζενίθ εµένα χαιρετάνε, έτσι θα κάνουν στο Γιουνάν εάν βοµβαρδιστούν, των εσές τετρακόσια µου τη δύναµη θα δουν.

Και τότε θα ’ρθουν και αυτοί να πάρουν από µένα µε δόσεις θα αγοράσουνε, δεν έχουν τα καηµένα. Κι αν ζοριστούν πάρα πολύ, δεν είµαστε κακοί, θα τους πουλήσω πύραυλο και µε πιστωτική.

Το πήρανε το µήνυµα οι Ελληνες υπάλληλοι και όταν το διαβάσανε, µείνανε κάπως άλαλοι. Το πήγαν στο πρωτόκολλο και βάλανε σφραγίδα και ύστερα το τι έγινε δεν ξέρω ούτε είδα. Ακουσα όµως υπουργό να λέει ότι θα πάρουµε πύραυλο αµερικάνικο, κι αµέσως θα στανιάρουµε.

Κακά τα ψέµατα, µπορεί χωρίς ψωµί να κάνουµε αλλά ευκαιρία εξοπλισµών ποτέ µας δεν τη χάνουµε. Εξάλλου πες µου τίµια, αν έχεις και ψυχή, τι απ’ τα δύο προτιµάς, χοτντόγκ ή πιροσκί;»

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΒλαντίμιρ Πούτιν