Απόψεις|22.04.2019 14:53

Η επικοινωνιακή απορρύθμιση της ΝΔ

Βούλα Κεχαγιά

Σε κανονικές συνθήκες ένα µεγάλο κόµµα που διεκδικεί την εξουσία όπως η Νέα Δηµοκρατία θα έπρεπε να ασχολείται τις τελευταίες ώρες µε το να διασαφηνίσει, εφόσον υπήρξε παρερµηνεία, αν στο πρόγραµµά της ή στις προθέσεις της είναι η κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων. Οσα είπε ο πρόεδρός της από την Κύπρο προκαλούν ερωτήµατα και κυρίως ανησυχία όχι µόνο στους νέους, αλλά και στους παλαιότερους εργαζοµένους στον ιδιωτικό τοµέα. Ωστόσο, εσχάτως η Πειραιώς δείχνει πως βρίσκεται σε απορρύθµιση ως προς τα επικοινωνιακά της. Το είπε ανοιχτά η Ολγα Κεφαλογιάννη, ζητώντας -προσέξτε το ρήµα- να λογοδοτήσουν όσοι είχαν την επικοινωνιακή ευθύνη για το φιάσκο που ακολούθησε τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη µε τους καλλιτέχνες και δηµιουργούς.

Η πρώην υπουργός δεν είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί εντάσεις ή δηµιουργεί εσωκοµµατικές έριδες. Οµως, ως αρµόδια «γαλάζια» τοµεάρχης, όταν ρωτήθηκε για το «τις πταίει», έδειξε την ενόχλησή της, λέγοντας ξεκάθαρα: «Ας λογοδοτήσουν για τους χειρισµούς αυτοί που είναι υπεύθυνοι». Η ιστορία µε την «αξιοποίηση» των δηµιουργών σε ένα προεκλογικού τύπου σποτάκι της Νέας ∆ηµοκρατίας και η προσπάθειά της να πιστωθεί τη λύση που έδωσε το κυβερνών κόµµα στο κορυφαίο πρόβληµά τους µε την ΑΕΠΙ δεν είναι η µοναδική περίπτωση διολίσθησης σε επικοινωνιακές γκάφες.

Το τελευταίο διάστηµα η Πειραιώς αποδύθηκε σε ένα σερί αστοχιών σε ζητήµατα επικοινωνίας: Το πρότζεκτ «Σχεδία» βούλιαξε στα ρηχά, στην προσπάθεια να προβληθεί ο άστεγος ως αντισυριζαίος. Η συνάντηση µε τους ντελιβεράδες προωθήθηκε εµφανίζοντας τους αγωνιούντες εργαζόµενους να ανησυχούν όχι τόσο για την ασφάλειά τους και τα εργασιακά τους ζητήµατα αλλά για το πότε θα φύγει ο Τσίπρας.

Οι καλλιτέχνες παρουσιάστηκαν ως διαµαρτυρόµενοι γιατί ο Τσίπρας έκοψε τον γόρδιο δεσµό για τα πνευµατικά τους δικαιώµατα. Ακόµη και αν προσπεράσει κανείς τις αυθόρµητες φωτογραφίες πολιτών που αποδείχθηκε ότι είχαν κουµπαριά µε έναν εκ των αντιπροέδρων της «γαλάζιας» ηγεσίας, δύσκολα µπορεί να κατανοήσει τη σκοπιµότητα. Την ίδια που εµφάνισε τον πρόεδρο της Ν∆ να συναντάται µε εκπροσώπους των ποντιακών σωµατείων για να δηλώσει ότι θα διεθνοποιήσει τα αιτήµατά τους και θα τα στηρίξει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λίγες ώρες αφότου η Ν∆ δεν υποστήριξε ψήφισµα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όλγα ΚεφαλογιάννηΝέα Δημοκρατία