Απόψεις|14.05.2019 12:50

Ανάρρωση µε βιταµίνες και αντιβιοτικά

Θεόδωρος Βγενής

Επρεπε να ζήσουµε, µας έλεγαν, και εµείς τους υψηλούς ρυθµούς, που απολάµβαναν οι Ευρωπαίοι εταίροι µας, για να αλλάξει επιτέλους το πρόσηµο από αρνητικό σε θετικό της αδρεναλίνης µας, µε αποτέλεσµα το σαραβαλάκι της ελληνικής οικονοµίας, που µεταµορφώθηκε σε αεριωθούµενο, να µην αντέξει και να σκορπίσει στα εξ ων συνετέθη.

Κάπως έτσι καταλήξαµε, όσοι διασωθήκαµε, πολυτραυµατίες στα επείγοντα της Κοµισιόν και του ∆ΝΤ (ήµασταν πολλοί οι σακατεµένοι και δεν µας χωρούσε ένα νοσηλευτικό ίδρυµα). Η παραµονή µας στην εντατική πλησιάζει τα 10 χρόνια και τώρα αναρρώνουµε σιγά σιγά, µε τους θεράποντες εταίρους να µας εφιστούν την προσοχή ώστε να λαµβάνουµε ανελλιπώς την αντιβίωση που µας έχουν χορηγήσει. Μας συνιστούν, επίσης, µε επιφύλαξη, µια-δυο φορές τον χρόνο να παίρνουµε καµιά βιταµίνη, για να δυναµώσουµε και να σταθούµε στα πόδια µας.

Η σηµερινή κυβέρνηση, σε ρόλο... οικογενειακού γιατρού, θα χορηγήσει τις επόµενες µέρες τη νέα συνταγή, µε βιταµίνες που θα ανακουφίζουν και θα αναπτερώνουν το ηθικό εκατοντάδων χιλιάδων συµπολιτών µας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βγουν από την εσωστρέφεια που τους έχει καθηλώσει και αναστέλλει τη διάθεσή τους, για να ξαναµπούν στον αγώνα της ζωής και της κοινωνίας.

Είναι ώρα να ξεπεζέψουµε από τα φτερωτά µας όνειρα και να αντικρίσουµε κατάµατα τη σκληρή πραγµατικότητα, η οποία µας υποδεικνύει ότι, για να βγάζουµε το ψωµί µας, πρέπει να αξιοποιήσουµε στο έπακρο την αγροτική οικονοµία, τον τουρισµό και όποιον άλλο τοµέα της ελληνικής οικονοµίας έχει πλεονέκτηµα. Και αν έρθει και το παντεσπάνι, καλώς να ορίσει. Αν προτιµήσουν εµάς οι επενδυτές από τη Νότιο Κορέα, την Πολωνία, το Βιετνάµ, τη Βουλγαρία ή την Τουρκία, τότε σίγουρα θα µας στείλουν µήνυµα ότι έρχονται µε ταχυδροµικό περιστέρι.

αγροτικά προϊόντατουρισμός