Απόψεις|27.05.2019 14:03

Εκλογές 2019: Το Χάιντ Παρκ, οι κερδισμένοι οικολόγοι και το αφανισμένο δάσος

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Και τούτο διότι για να τυπωθούν τα δεκάδες µακρουλά ψηφοδέλτια που µας µοίραζαν πρέπει κάποιο κράτος να έµεινε χωρίς δάση. Αυτές δεν ήταν εκλογές, ήταν «Η ιστορία του φαλακρού βουνού». Ευτυχώς που µάζεψα αρκετό χαρτί για να γράψω ένα βιβλίο, ενδεχοµένως µε τίτλο «Μη σπαταλάτε το χαρτί». ∆ιότι, εκτός από τα ψηφοδέλτια που µου έδωσαν στις πέντε κάλπες που επισκέφθηκα, µάζεψα και κάνα δυο πακέτα από τα τσουβάλια και τα έβαλα στη σάκα µου. (Ξέρω πως θα πείτε ότι οι κάλπες ήταν τέσσερις και σας πιστεύω, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι µέσα στην αναµπουµπούλα εγώ έριξα πέντε φακέλους.)

Τώρα που βγάζω τα ψηφοδέλτια από τη σάκα και τα απλώνω στο γραφείο µου για να τα καµαρώσω, µετανιώνω που δεν πήρα περισσότερα γαλάζια. Αντε τώρα να βολευτείς µε τα δύο φτωχικά ψηφοδέλτια επί λευκού χάρτου που θα µας δίνουν στον δεύτερο γύρο των δηµοτικών εκλογών την Κυριακή. Εκτός, όµως, από τη χαµένη ευκαιρία των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, στενοχωριέµαι διότι τελείωσε η περίοδος που η τηλεόραση λειτουργούσε ως Χάιντ Παρκ, όπου κάθε λοξός τύπος έβγαινε και διατύπωνε το αίτηµά του: Αλλος «να τρώµε σπανακόρυζο», άλλος «να µιλάµε σαν αρχαίοι Μακεδόνες», άλλος «να αρµέγουµε κατσίκια», άλλος «να καταργήσουµε το κράτος», άλλος «να µην πλένουµε τα ρούχα µας», άλλος «να κάνουµε µήνυση στην Τουρκία», άλλος «να γυρνάµε στον δρόµο µε χλαµύδες». Υπήρχαν και άλλοι που δεν µπορώ να τους αναγνωρίσω από τα ψηφοδέλτια που µου έδωσαν, ανάµεσα στα οποία περιλαµβάνεται και ένα στο οποίο το πιο ελληνοπρεπές όνοµα υποψηφίου ήταν το «Μουσταφά».

Κρίµα είναι που τελείωσε αυτό το πανηγύρι. Τολµώ να εισηγηθώ αρµοδίως µήπως και επαναλαµβανόταν σαν ατραξιόν δύο φορές τον χρόνο, χωρίς να κάνουµε εκλογές. Απλώς να δίνεται η ευκαιρία σε κάθε επίδοξο σωτήρα να βγαίνει στην τηλεόραση και να λέει ελεύθερα αυτά τα οποία σκέφτεται. Απορώ που δεν το προτείνουν οι ίδιοι οι τηλεοπτικοί σταθµοί, διότι έτσι θα γεµίζουν το πρόγραµµά τους µε κωµωδίες χωρίς κανένα κόστος. Εννοείται ότι θα υπάρχει νοµική ρήτρα που θα λέει ότι για τυχόν θανάτους ή τραυµατισµούς τηλεθεατών, ο τηλεοπτικός σταθµός ουδεµία ευθύνη φέρει.

Δημοτικές εκλογέςεκλογές 2019Ευρωεκλογές