Απόψεις|27.05.2019 14:07

Ο απαρατήρητος Αλέξης Χαρίτσης

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Αρα µάλλον ευχαριστηµένος πρέπει να είναι από τη χθεσινή µέρα ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο υδείς ανέφερε το όνοµά του. Θετικά ή αρνητικά. Φυσικά ο υπουργός Εσωτερικών δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για το εκλογικό αποτέλεσµα. Είναι επίσης βέβαιο πως δεν ήθελε να «κερδίσει το άθληµα» αλλά το κόµµα του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε όµως την ευθύνη να φέρει σε πέρας ένα έργο µε διόλου εύκολες τεχνικές πλευρές, οπότε -λογικά- εκεί αναλώθηκε. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ξύπνησε από τα χαράµατα και πήγε πρώτος πρώτος να ψηφίσει στο εκλογικό του τµήµα στην Καλαµάτα. Μάλλον είχε µαντέψει τη συνέχεια και φρόνιµα έπραξε. ∆εν ξέρω τι εικόνα είχατε εσείς από τα εκλογικά κέντρα, άλλα δεν µου φάνηκαν και εύκολα τα πράγµατα. Τρεις κάλπες, µε τις κοινοτικές τέσσερις σε ορισµένες περιπτώσεις. Πολλά ψηφοδέλτια και µάλιστα λόγω της ονοµασίας των δηµοτικών σχηµάτων όχι ευδιάκριτα για τον µη ενηµερωµένο.

Είχαµε και το σύστηµα «µπαίνεις-βγαίνεις» από κάλπη σε κάλπη που αντικειµενικά σχηµάτισε ουρές στις ώρες αιχµής. Ε, βάλτε στον λογαριασµό και τον/ τη συνήθη ηλικιωµένο/η που θα κάνει αισθητή την παρουσία του/της. Τον ψιλοάσχετο µε την πολιτική που όµως θέλει (και καλά κάνει) να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωµα. Τους 17άρηδες που πολύ στενοχωρήθηκαν γιατί οι εκλογές δεν γίνονται από το κινητό. Τους δεκάδες δηµοτικούς παράγοντες και παραγοντίσκους έξω από τα εκλογικά κέντρα που όλο κάτι βρίσκουν να πουν. Τελευταίους αναφέρω αυτούς που πήγαν… τελευταίοι στις 7 παρά δέκα και τίµησαν δεόντως τα ελληνικά ήθη.

Ολες οι πλευρές του «σοφού ελληνικού λαού» εµφανίστηκαν και σε αυτές τις εκλογές. Οµως η ουσία είναι πως υπήρξε µια οµαλή διαδικασία παρά την πόλωση των ηµερών. Οπως αναµενόταν, µόνο η Χρυσή Αυγή ήταν εξαίρεση, αφού το υπόδικο κόµµα δεν εγκατέλειψε τα γνωστά «τσαµπουκαλίκια» σε ορισµένες περιπτώσεις. Μια φορά ο Αλέξης Χαρίτσης είναι βέβαιο πως έκανε µια ενδιαφέρουσα… προπόνηση. Σε οργανωτικό, τεχνικό και πολιτικό επίπεδο. Γιατί, όπως θα έχετε καταλάβει, υπάρχουν κι άλλες κάλπες στο άµεσο µέλλον

Δημοτικές εκλογέςεκλογές 2019Αλέξης ΧαρίτσηςΕυρωεκλογές