Απόψεις|13.06.2019 14:52

Διαγώνισµα Θρησκευτικών των πολιτικών αρχηγών

Ευάγγελος Χεκίμογλου

«Μη δω κανέναν να προσπαθεί να αντιγράψει από τον διπλανό του». «Κυρία, κυρία, ο Αλέξης ήρθε αδιάβαστος» είπε ο Κούλης. «Χτες το βράδυ έπαιζε τρίλιζα µε τη Μαριλίζα ή το αντίθετο». «Να κοιτάς τη δουλειά σου» είπε η δασκάλα. «Ησυχία για να αρχίσουµε».

«Ο Κούλης είναι αδιάβαστος» είπε ο Αλέξης «γιατί πήγε εκδροµή στο Σπανακόρυζο». «Στο Καστελόριζο, βρε χαζέ» είπε ο Κούλης. «Μεσάνυχτα έχεις από Γεωγραφία». «Ησυχία» είπε η δασκάλα. «Θα έρθει και το διαγώνισµα της Γεωγραφίας. Σήµερα γράφετε Θρησκευτικά». «Ο Αλέξης µού τραβάει την κοτσίδα, καλέ κυρία» είπε η Φώφη «και ο Κούλης µού παίρνει τη σβηστήρα». «Αλέξη, στη θέση σου» είπε η δασκάλα.

«Πώς να καθίσω, καλέ κυρία; Αφού ο Κούλης κάθεται στο θρανίο µου» είπε ο Αλέξης. «Να του δώσω µια µπουνιά να φύγει;». «Οχι» απάντησε η δασκάλα. «Να καθίσεις δίπλα του και να είστε αγαπηµένοι. Λοιπόν: Θέµα Πρώτο. Τι έκανε ο Κύριος την Εβδοµη Ηµέρα της ∆ηµιουργίας». «∆ούλευε» πετάχτηκε ο Κούλης. «Με ειδική σύµβαση, βέβαια, και µε απόλυτη προστασία των εργαζοµένων». «Λες βλακείες» είπε ο Αλέξης. «Την Εβδοµη Ηµέρα ο Θεός αναπαύθηκε». «Λάθος κάνουν και οι δύο» φώναξε η Φώφη. «Τον Βενιζέλο τον έδιωξα». «Ξεχάσατε ότι έχουµε διαγώνισµα;» ούρλιαξε η δασκάλα.

«∆εν σας αντέχω πια. Βγάλτε τον σκασµό και να γράφετε χωρίς να µιλάτε, όπως ο ∆ηµήτρης που δεν ενοχλεί κανέναν». «Κυρία, κυρία» φώναξε µετά από ένα λεπτό ο Κούλης. «Ο Αλέξης κρυφοκοιτάζει τι γράφω». «Οχι, κυρία» φώναξε ο Αλέξης «ο Κούλης αντιγράφει από µένα». «Ψέµατα, κυρία» φώναξε η Φώφη. «Αυτοί οι δύο αντιγράφουν από µένα κι επιπλέον µου τραβάνε τις κοτσίδες».

«Θα σας µηδενίσω τις κόλλες σας» είπε η δασκάλα. «Εσύ ∆ηµήτρη, στο βάθος, τι βιβλίο είναι αυτό που πας να κρύψεις; Για να δω; Το “Κεφάλαιο”; Τι γράφεις εδώ, παιδάκι µου; Η Εβδοµη Μέρα της ∆ηµιουργίας δεν ήταν αργία, αλλά απεργία;»

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΑλέξης ΤσίπραςΦώφη Γεννηματά