Απόψεις|04.07.2019 18:19

Εκλογές 2019: Το Κόμμα Μου θα πατάξει τη γήρανση

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Κάθε φορά που γίνεται µια επιστηµονική ανακοίνωση δηµογραφικού περιεχοµένου, οι δηµοσιολογούντες σπεύδουν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη γήρανση του ελληνικού πληθυσµού. Ξαφνικά, άπαντες ανακαλύπτουν µε τρόµο ότι ένας στους τέσσερις Ελληνες είναι γέρος. Ο πανικός που προκύπτει οφείλεται στο γεγονός ότι τα ΜΜΕ αγνοούν προκλητικά τη δηµογραφική πολιτική του Κόµµατός Μου, η οποία αποτελεί και τη µοναδική σωτήρια λύση για το µέλλον της χώρας. Και η λύση αυτή έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: την πάταξη της γήρανσης.

Η γήρανση µπορεί να παταχθεί µε δύο τρόπους. Ο ένας είναι ο διοικητικός και ο άλλος ο βιωµατικός. (α) ∆ιοικητική αντιµετώπιση της γήρανσης: Οπως πολλά άλλα πράγµατα, το γήρας µπορεί να απαγορευτεί. Η διά νόµου απαγόρευση της γήρανσης δεν αποτελεί επέµβαση στα ατοµικά δικαιώµατα. Οιοσδήποτε Ελληνας πολίτης έχει το δικαίωµα να είναι γέρος, αρκεί να µην το δείχνει. Επί παραδείγµατι, η ηδονοβλεψία απαγορεύεται, όχι όµως να είναι κανείς ηδονοβλεψίας.

Το χούφτωµα απαγορεύεται, όχι όµως και να είναι κανείς εφαψίας. Η άνευ λόγου χρήση ηχητικών οργάνων στα αυτοκίνητα επίσης απαγορεύεται, όχι όµως και να διασχίζει κανείς την πόλη µεσηµεριάτικα µε τραγούδια στη διαπασών. Συνεπώς, ένα σηµαντικό βήµα κατά της γήρανσης είναι η αλλαγή της ηλικίας στις ταυτότητες.

Κατά την επικείµενη έκδοση νέων ταυτοτήτων, το έτος γέννησης θα διορθωθεί. Ολοι οι Ελληνες θα έχουν γεννηθεί είκοσι χρόνια αργότερα, µε αποτέλεσµα το ποσοστό γήρανσης στον συνολικό πληθυσµό να πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. (β) Βιωµατική αντιµετώπιση της γήρανσης: Στον τοµέα αυτόν είναι που έχουµε κάνει ως χώρα τα µεγάλα λάθη, διότι το κατεστηµένο πολιτικό σύστηµα ασχολείται µε τα φάρµακα και τους καθετήρες.

Το Κόµµα Μου θα ανατρέψει αυτήν τη λανθασµένη πολιτική στην Υγεία. ∆ίνοντας στους ηλικιωµένους δωρεάν φαρµακευτική περίθαλψη, τους οδηγούµε ταχύτερα στη γήρανση. Εφεξής, τα φάρµακα θα χρεώνονται στο ακέραιο. Αντίθετα, θα διατίθενται δωρεάν αντιρυτιδικές κρέµες και χειρουργικές επεµβάσεις για ανόρθωση στα µάγουλα και στο πεσµένο στήθος. Τέλος, υπενθυµίζω ότι στο πρόγραµµα του Κόµµατός Μου περιλαµβάνεται και η καθιέρωση της πολυγαµίας για τους άνω των 65. Αν και µε αυτά τα µέτρα δεν αντιµετωπιστεί το πρόβληµα, κόβουµε τελείως τις συντάξεις και επιλύεται αυτοµάτως και διά παντός.

εκλογές 2019εθνικές εκλογές 2019αποτελέσματα εκλογών 2019